Ingredienser

Til 4 personer

Perlespelt
1½ dl perlespelt
3 dl hønsefond
1 nip safran
2 tsk. salt

Ostespeltkugler
1½ tsk. ras el hanout
50 g fast modnet ost, revet
50-100 g fast modnet ost skåret i
tern af ca. 1 x 1 cm
Mel
2 æg, piskede
Pankorasp

Urtedip
2 dl creme fraiche 18 %
1-2 spsk. koriander, frisk hakket
6-10 mynteblade, fint hakkede

Fremgangsmåde

Perlespelt (laves dagen før servering)
Kom hønsefond, salt og safran i en gryde, og lad det koge op. Tilsæt perlespelt og lade det simre i 20-25 minutter. Hvis der er noget væde tilbage efter kogning, hældes det fra, og gryden stilles tilbage på blusset ved lav varme uden låg, så den sidste væde fordamper. Sæt den kogte perlespelt i køleskabet til næste dag.

Urtedip (laves dagen før servering)
Bland cremefraiche, koriander og mynte sammen. Smag til med salt. Lad blandingen trække til næste dag.

Ostespeltkugler
Bland 50 g revet ost og ras el hanout i perlespelten. Tag en klump perlespelt op i hånden på størrelse med en stor bordtennisbold. Tryk den flad og læg et ostetern i midten. Form massen til en kugle. Fortsæt med resten af perlespelten. Vend
ostespeltkuglerne i mel, dernæst piskede æg og til sidst pankorasp. Varm olien op til 180º, og friter ostespeltkuglerne i ca. 2 minutter. Server dem straks sammen med dippen.

Opskriften er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på GASTROmad.

Søren S. Willadsen

Søren S. Willadsen

Madblogger

Søren S. Willadsen blogger om mad og gastronomi på GASTROmad. Til dagligt arbejder Søren som konsulent og coach. Ved siden af bloggen arbejder Søren med opskriftsudvikling, foodstyling og fotografering til Smoke It All.