Ingredienser

Appetizer til 4 personer

Butterdejs-snack
2 plader frossen butterdej
2 modne pærer, fx conferencepærer
Ca. 70 g blåskimmelost 60+
4 små kviste frisk rosmarin

Marinade
1½ spsk figenbalsamico
½ spsk flydende honning
1 tsk stærk sennep
2 tsk tør sherry

HAR DU OGSÅ EN FANTASTISK OPSKRIFT MED OST?

Deltag i opskriftkonkurrencen og vind op til 6.000 kr.

Læs mere

Fremgangsmåde

Tø butterdejspladerne op. Skyl imens pærerne, og dup dem tørre. Halver pærerne, og skær kernehus og stilk fra. Del butterdejspladerne på tværs, og læg dem på en plade med bagepapir.

Anret de halve pærer på butterdejspladerne med skærefladen opad. Hvis pærerne står og vipper, så skær en tynd skive af bunden.

Skær osten i skiver, og fordel dem ovenpå pærerne. Pynt med rosmarinkviste.

Pisk marinaden kraftigt, så den bliver sammenhængende, og dryp den forsigtigt over pærer og ost.

Bag butterdejs-snacksene midt i ovnen til kanterne hæver, er let gyldne, og osten er smeltet ca. 15 minutter ved 200°.

Server butterdejssnacksene lune, fx med et glas kold tør spumante.

Tip
Butterdejssnacksene kan sagtens forberedes før gæsterne kommer. Hæld først marinaden på lige inden bagning. De er også velegnede som en del af en osteanretning sammen med et glas iskold tør sherry.

Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på La Cucina Nada.

Derfor løb Nada med oste-sejren

“Om end opskriften er super simpel, er dette en velsmagende ret med ost som hovedrolleindehaver. Den kraftige parfume af rosmarin passer til den bløde, søde pære, den salte ost og den sprøde butterdej. Butterdejs-snacken er god som en lille hurtig mellemret med ost eller som afslutningen på et måltid – server gerne med et glas sherry til.”

Sådan sagde Ost & kos skarpe dommerpanel bestående af Kenneth Hansen, køkkenchef på Svinkløv Badehotel, Winnie Pauli, seniorkonsulent ved Landbrug & Fødevarer, og Sanne Muncken, gennem flere end 25 år ansat i Karolines Køkken bl.a. som kreativ leder.

Tema-vinder af temaet “Ost – et grundstof” og honoreret med 3.000 kr.

Nada Louise Cay

Nada Louise Cay

Madblogger og opskriftsudvikler

Nada Louise Cay er uddannet pædagog og har en kæmpe passion for mad. Nada er ByBonde, udvikler opskrifter for flere forskellige danske firmaer, magasiner etc. og er kvinden bag MadbloggerUdfordringen. I sin fritid blogger Nada på La Cucina Nada og Den Urbane Have.