Butterdejs-snack med blåskimmelost

Appetizer til 4 personer

Opskrift på marinade

1½ spsk figenbalsamico
½ spsk flydende honning
1 tsk stærk sennep
2 tsk tør sherry

Sådan laver du marinade

Pisk marinaden kraftigt sammen, så den bliver sammenhængende, og dryp den forsigtigt over pærer og ost.

Opskrift på butterdejs-snack

2 plader frossen butterdej
2 modne pærer, fx conferencepærer
Ca. 70 g blåskimmelost 60+
4 små kviste frisk rosmarin

Sådan laver du butterdejs-snack

Tø butterdejspladerne op. Skyl imens pærerne, og dup dem tørre. Halver pærerne, og skær kernehus og stilk fra. Del butterdejspladerne på tværs, og læg dem på en plade med bagepapir.

Anret de halve pærer på butterdejspladerne med skærefladen opad. Hvis pærerne står og vipper, så skær en tynd skive af bunden.

Skær osten i skiver, og fordel dem ovenpå pærerne. Pynt med rosmarinkviste.

Bag butterdejs-snacksene midt i ovnen til kanterne hæver, er let gyldne, og osten er smeltet ca. 15 minutter ved 200°.

Server butterdejssnacksene lune, fx med et glas kold tør spumante.

Tip
Butterdejssnacksene kan sagtens forberedes før gæsterne kommer. Hæld først marinaden på lige inden bagning. De er også velegnede som en del af en osteanretning sammen med et glas iskold tør sherry.

Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på La Cucina Nada.

 
Nada Louise Cay

Nada Louise Cay

Madblogger og opskriftsudvikler

Nada Louise Cay er uddannet pædagog og har en kæmpe passion for mad. Nada er ByBonde, udvikler opskrifter for flere forskellige danske firmaer, magasiner etc. og er kvinden bag MadbloggerUdfordringen. I sin fritid blogger Nada på La Cucina Nada og Den Urbane Have.