Lørdag den 10. november 2018 kl. 10-18.30

Torvehallerne KBH i København

Køb billetter      Program      Osterier     Om festivalen

Program

10.00-18.30 Cheese Copenhagen 2018 er åben

Du kan købe billet til tre perioder a 2½ time, nemlig:

Periode 1: 10.00-12:30
Periode 2: 13:00-15:30
Periode 3: 16:00-18:30

Det koster 75 kr. per periode, du vil deltage i, hvis du køber billetten på forhånd. Køb din billet her. Og se på begivenheden på Facebook, hvem der også kommer. NB. Deltagelse i smagninger og oplæg på Ostescenen kræver ikke billet til selve festivalen.

Vi sælger 200 billetter i forsalg og 50 billetter i døren til 100 kr. per styk. Du kan betale kontant eller med Mobilepay til 26292126.

10.30-11.15 Ostepolitisk samtale | ved Marie Sainabou Jeng

Ostepolitisk samtale modereret af Ost & kos Marie Sainabou Jeng. Mere info følger.

Oplægget finder sted på Ostescenen, og deltagelse er gratis. Du får en stol, hvis du er blandt de første 40 i teltet.

11.30-13.00 Blindsmagningen Smag & ko | ved Camilla Bojsen-Møller

Underholdende og lærerig blindsmagning af mælk, smør, ost. Bliv en ørn til at forstå dine mælkeprodukter, og få dig en lækker én på smagsopleveren!

Mælk er ikke bare mælk. Og en ost ikke bare en ost. Men hvordan kvalitetsdifferentierer man helt almindelige mejeriprodukter? Hvad adskiller to forskellige slags mælk eller smør i smag og i andre kvaliteter? Ost & ko inviterer på en interaktiv opdagelsesrejse udi velsmag og produktkvalitet, der både leverer en laktisk dannelsesrejse og samtidig illustrerer mælkens vej fra yver til glas og via syrning til surmælksprodukter og derfra via mekanisk behandling og håndværk til smør og ost. Det er vejen fra frisk til moden. Fra barn til voksen. Fra fersk til fermenteret. Fra enkel til kompleks. Fra jord til bord og ubehandlet råvare til højt forædlet kulturprodukt og alle stadier på vejen. Rejseleder gennem smagningen bliver professionel ostekommunikatør, Camilla Bojsen-Møller. Kom og nørd med!

Smagningen foregår på Ostescenen og er gratis, men den kræver tilmelding. Få din billet via linket her. Og se på begivenheden på Facebook, hvem der også deltager.

13.30-14.15 Danmarks ostehistorie | ved madhistoriker Asmus Gamdrup

Hvad er historien bag den danske ostekultur? Vi skal tale og smage os gennem dansk ostehistorie – fra den berømte thybo-ost i 1700-tallet og fåremælksostene på de mindre gårde til den udbredte maribo-tradition i starten af 1900-tallet og danbo-dominansen på ostemarkedet i dag. Madhistoriker Asmus Gamdrup Jensen, som har speciale i oste- og mejerihistorie, giver os et historisk overblik og diskuterer, hvordan vi kan forstå vores ostehistorie og de smags- og kvalitetsudtryk, som er blevet den danske ostesignatur. Samtidig smager vi på nogle af de traditionelle ostetyper.

Oplægget finder sted på Ostescenen, og deltagelse er gratis. Du får en stol, hvis du er blandt de første 40 i teltet. Se på begivenheden på Facebook, hvem der også kommer.

14.30-15.15 Ost fra håndværksmejerister i DK | ved Jannie Vestergaard

Flere og flere små mejerier dukker op i Danmark og i Norden, og med stor kreativitet finder nye og spændende oste vej til markedet. Med ostehåndværket i fokus får du under denne smagning indblik i et hjørne af den mangfoldighed det danske ostelandskab byder på. Lær at sætte ord på dine nye favoritter til et ostebord med danske specialoste!

Sensoriker og daglig leder af Smaka på Skåne Jannie Vestergaard har kurateret og kommenterer selv denne smagning af et flabet udvalg af ostehemmeligheder fra nogle af Danmarks mindste osteproduktioner.

Det koster 75 kr. at deltage i smagningen, som foregår på Ostescenen. Køb din billet her. Og se på begivenheden på Facebook, hvem der også deltager.

16.30-17.15 Hjemmeosteri | ved mejeritekniker Arne Fokdal

Lær at lave din egen ost derhjemme

Der bliver eksperimenteret med mange former for fermentering rundt omkring i de danske hjem – surdejsbagning og ølbrygning fx, men hvad med ostefremstilling? Hvordan laver man egentlig sin egen ost hjemme på køkkenbordet? Hvad med lagring, og hvordan er det lige med frisk og rå mælk? Arne Fokdal har arbejdet som mejerist i mere end 50 år og laver i sin fritid både ost og smør; hjemme og med venner i et ostelav i Munkebo på Fyn. Mød Arne, og få en introduktion til, hvordan du selv kan lave ost derhjemme. Arne medbringer inspirerende osteudstyr samt smagsprøver fra egen produktion. Det vil også være muligt at købe et opskriftshæfte.

Det koster 75 kr. at deltage i foredrag + smagning, som foregår på Ostescenen. Køb din billet her. Og se på begivenheden på Facebook, hvem der også deltager.

17.30-18.00 Mælkefermentering | ved Daugbjerg og Østergaard

Lær at lave din egen naturlige mælkekultur

”I Norden, hvor vi har et koldere klima, fremdyrkes naturligt én type af bakterier, hvor der længere sydpå i varmen vokser en anden type af bakterier. Det er netop det, der giver forskellen på ymeren fra Danmark og yoghurten fra Bulgarien.”

Den danske madkultur bærer i høj grad præg af de forskellige bakteriekulturer, vi igennem århundreder har anvendt til at fermentere vores råvarer for at konservere og højne næringsværdien af det, vi spiser. Velkendt er surdejsbrødet, hvor surdejen gør melet sundere og mere smagsrigt. Mælken gennemgår ligeledes en fermentering, når vi omdanner den til surmælksprodukter, smør og ost. De professionelle ostenørder Emilie Daugbjerg Christensen og Marie Linea Østergaard giver os et kort men grundigt indblik i mælkens fermentering, og vi lærer at lave og bruge vores egen spontanfermenterede mælkekultur og kefirkultur. Husk at få et glas levende kultur med hjem.

Oplægget finder sted på Ostescenen, og deltagelse er gratis. Du får en stol og et glas med mælkekultur, hvis du er blandt de første 40 i teltet. Se på begivenheden på facebook, hvem der også deltager.

Om festivalen

Cheese Copenhagen 2018 er Danmarks største festival for danske kvalitetsoste. Den arrangeres af Mejeriforeningen, der er brancheorganisationen for de fleste danske mejerier, som et led i ostekulturkampagnen Ost & ko.

Det er 3. år i træk, at Ost & ko er involveret i ostefestivalen, og i år har vi valgt at henlægge aktiviteterne til Torvehallerne KBH, hvor vi forventer, at festivalen vil få stor opmærksomhed og forhåbentlig tiltrække 750 osteelskende gæster.

Festivalen foregår i et telt, hvor danske osterier udstiller deres lækreste produkter; uddeler smagsprøver, som er gratis, når du har løst billet; og hvor du kan købe ost med hjem til aftenbrættet. Se listen af deltagende osterier her.

Ved siden af festivalteltet finder du Ostescenen i et separat telt med plads til 40 siddende gæster. Her afvikles et spændende program af smagninger, foredrag og debatter, som er sammensat og organiseret i samarbejde med den madpolitiske græsrodsbevægelse Slow Food. Se dagens program her og køb billetter via linket her.

Kontakt
Rasmus Holmgård, festivalchef
rasmus@ostogko.dk
26 29 21 26

Jacob Damgaard, festivalkoordinator
jacob@damgaardworks.com
22 90 50 25

Job

Har du lyst til at være en del af Danmarks fedeste ostefestival? Så skulle du ansøge om at blive medarbejder for en dag på Cheese Copenhagen 2018.

Vi har brug for 16 osteglade medarbejdere til at hjælpe med alt fra opstilling af borde og servicering af de deltagende ostemagere til servering af den afsluttende branchemiddag for ostefolk, madformidlere og andre sjove gæster. Alle jobs bliver betalt med en rimelig timeløn og et sæt fribilletter, så du og en ledsager kan opleve den del af festivalen, som du ikke arbejder under.

For udstillere

For praktisk info kontakt
Jacob Damgaard, festivalkoordinator
jacob@damgaardworks.com
22 90 50 25