Ingredienser

Gulerodspesto (2 små glas)
50 g hasselnødder
250 g gulerødder, skrællet og grofthakket
50 g fast ost af goudatypen
5 spsk. olivenolie
1 lille fed hvidløg
½ citron, revet skal og saft fra
1 håndfuld rød skovsyre
Salt og peber

Persillepesto med ramsløg og danablu (1 glas)
1 håndfuld solsikkekerner
1 stort bundt bredbladet persille
2 blade ramsløg
40 g blåskimmelost, fx danablu
0,8 dl olivenolie
2 spsk. citronsaft
Salt

Fremgangsmåde

Gulerodspesto med skovsyre og fast modnet ost
Rist hasselnødderne på en varm pande i 3-5 minutter. Hæld dem af panden og lad dem køle lidt af. Gnid skallerne af. Kom alle ingredienserne (undtagen salt og peber) i en food processor og blend pestoen glat. Det kan tage lidt tid. Smag til med salt og peber.

Persillepesto med ramsløg og blåskimmelost
Rist solsikkekernerne på en varm, tør pande til de tager lidt farve. Kom alle ingredienser (undtagen salt) i en food processor og blend, til pestoen har en grovkornet men ensartet konsistens. Smag til med salt.

Opskriften er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Ostesnak.

 

Camilla Bojsen-Møller

Camilla Bojsen-Møller

Osteblogger

Ost fylder meget i Camillas liv. Udover at arbejde med kommunikation i et ostevirksomheden Lactalis, blogger hun om ost på Ostesnak, og i marts 2015 udgav Samvirke hendes bog ’OST på bordet’.