Ingredienser

Gulerodspesto (2 små glas)
50 g hasselnødder
250 g gulerødder, skrællet og grofthakket
50 g Them Krystalost
5 spsk olivenolie
1 lille fed hvidløg
½ citron, revet skal og saft fra
1 håndfuld rød skovsyre
salt og peber

Persillepesto med ramsløg og danablu (1 glas)
1 håndfuld solsikkekerner
1 stort bundt bredbladet persille
2 blade ramsløg
40 g danablu
0,8 dl olivenolie
2 spsk citronsaft
salt

HAR DU OGSÅ EN FANTASTISK OPSKRIFT MED OST?

Deltag i opskriftkonkurrencen og vind op til 6.000 kr.

Læs mere

Fremgangsmåde

Gulerodspesto med skovsyre og fast modnet ost
Rist hasselnødderne på en varm pande i 3-5 minutter. Hæld dem af panden og lad dem køle lidt af. Gnid skallerne af. Kom alle ingredienserne (undtagen salt og peber) i en food processor og blend pestoen glat. Det kan tage lidt tid. Smag til med salt og peber.

Tip
Brug pestoen som tilbehør til brød, smør den i en sandwich eller kom på en salat.

Persillepesto med rasmløg og blåskimmelost
Rist solsikkekernerne på en varm, tør pande til de tager lidt farve. Kom alle ingrendienser (undtagen salt) i en food processor og blend til pestoen har en grovkornet men glat konsistens. Smag til med salt.

Tip
Brug pestoen på pasta, i sandwich, som dip eller som her på ristet spidskål.

Disse opskrifter er modificeret af Ost & ko efter de originale opskrifter på Ostesnak.

 

Derfor løb Camilla med oste-sejren

“Det er inspirerende med nye ostetyper i pesto – og nyt at bruge blåskimmelost i pestosammenhæng. Og så er det er et modigt og godt valg, at benytte alternative ingredienser i pestoerne både i forhold til ost, men også urter og grøntsager. Der er en god balance i mængderne og der er smæk på smagen.”

Sådan sagde Ost & kos skarpe dommerpanel bestående af Marie Holm, madjournalist og redaktør, Rasmus Leck Fischer, køkkenchef hos Gastronomisk Innovation, og Winnie Pauli, tidligere seniorkonsulent ved Landbrug & Fødevarer.

Temavinder af temaet “Ost – i urtehaven” og honoreret med 1.000 kr. og en rejse til Bruxelles.

Camilla Bojsen-Møller

Camilla Bojsen-Møller

Osteblogger

Ost fylder meget i Camillas liv. Udover at arbejde med kommunikation i et ostefirma, blogger hun om ost i fritiden på Ostesnak, og i marts 2015 udgav Samvirke hendes bog ’OST på bordet’.