Opskriften er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Ostesnak.

Opskrift på gulerodspesto med skovsyre og fast modnet ost

2 små glas

50 g hasselnødder
250 g gulerødder, skrællet og grofthakket
50 g fast ost af goudatypen
5 spsk. olivenolie
1 lille fed hvidløg
½ citron, revet skal og saft fra
1 håndfuld rød skovsyre
Salt og peber

Sådan laver du gulerodspesto 

Rist hasselnødderne på en varm pande i 3-5 minutter. Hæld dem af panden og lad dem køle lidt af. Gnid skallerne af. Kom alle ingredienserne (undtagen salt og peber) i en food processor og blend pestoen glat. Det kan tage lidt tid. Smag til med salt og peber.

Opskrift på persillepesto med ramsløg og blåskimmelost

1 glas

1 håndfuld solsikkekerner
1 stort bundt bredbladet persille
2 blade ramsløg
40 g blåskimmelost, fx danablu
0,8 dl olivenolie
2 spsk. citronsaft
Salt

Sådan laver du persillepesto 

Rist solsikkekernerne på en varm, tør pande til de tager lidt farve. Kom alle ingredienser (undtagen salt) i en food processor og blend, til pestoen har en grovkornet men ensartet konsistens. Smag til med salt.

 

Camilla Bojsen-Møller

Camilla Bojsen-Møller

Osteblogger

Ost fylder meget i Camillas liv. Udover at arbejde med kommunikation i et ostevirksomheden Lactalis, blogger hun om ost på Ostesnak, og i marts 2015 udgav Samvirke hendes bog ’OST på bordet’.