Ingredienser

Til 4 personer

1 stor aubergine

Marinade
½ dl ketchup
1½ dl olie
2 spsk. soyasauce
2 fed hvidløg, revet
1½ tsk. røget paprika
1½ spsk. sukker
2 spsk. citronsaft

Pandekager
2 dl mælk
2 æg
½ tsk. salt
75 g kikærtemel
25 g hvedemel

Dressing
2 dl A38
½ citron, saft fra
ca. 12 finthakkede mynteblade
1 spsk. sukker

Halloumi-fritter
250 g halloumi
1 dl olie

Garniture
1 hoved romainesalat
1 chili
1 håndfuld koriander
1 agurk

Fremgangsmåde

Aubergine
Skær auberginen i 1 cm lange stave. Bland alle ingredienserne til marinaden, smag til med salt og peber. Vend auberginestavene i marinaden og lad dem trække i et par timer. Sauter auberginen i marinaden på panden i 10 minutter, til stavene er godt møre: Hæld marinaden fra og læg auberginen tilbage på panden. Tilsæt 1 spsk. sukker og steg videre, til det karamelliserer på auberginen. Rør rundt i 5 min.

Pandekager
Bland alle ingredienserne til pandekagedejen og lad dejen hvile på køl i 30 min. Bag pandekagerne på en varm pande med olie. Du skal bruge ca. 1 dl dej til hver pandekage.

Dressing
Bland alle ingredienserne til dressingen.

Halloumi-fritter
Skær halloumien i 1 cm lange stave, steg dem på en pande i rigeligt olie, indtil de er sprøde og gyldne.

Garniture
Skyl salat og koriander, hak chilien fint, og skræl agurken.

Servering
Anret og server alle de forskellige elementer i små skåle, så dine gæster selv kan lave sine kikærtepandekager med fyld.

Tip
Hvis du hører til den del af befolkningen, som ikke er så pjattet med koriander, kan den erstattes med mynte eller en anden frisk krydderurt.

Opskriften er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Hoffgaards.

 

Sara Hoffgaard

Sara Hoffgaard

Madblogger, -skribent, -stylist og -fotograf

Sara Hoffgaard læser ernæring og sundhed, men bruger det meste af sin tid på at blogge om livet som vegetar og sit lange kærlighedsforhold til madlavningen på Hoffgaards.dk. Derudover er hun ambassadør for Yourlocal, køkkenassistent hos Askovhus og madskribent hos Copenhagenfood.dk.