Ingredienser

4 personer

1 stor aubergine

Marinade
½ dl ketchup¨
1 ½ dl olie
2 spsk. soya sauce
2 fed hvidløg, revet
1½ tsk røget paprika
1½ spsk sukker
2 spsk citronsaft

Pandekager
2 dl mælk
2 æg
½ tsk salt
75g kikærtemel
25g hvedemel

Dressing
2 dl A38
½ citron, saft fra
ca. 12 finthakket mynteblade
1 spsk sukker

Halloumi-fritter
250g halloumi
1 dl olie

Andet
1 romaine salat
1 chili
1 håndfuld koriander
1 agurk

HAR DU OGSÅ EN FANTASTISK OPSKRIFT MED OST?

Deltag i opskriftkonkurrencen og vind op til 6.000 kr.

Læs mere

Fremgangsmåde

Aubergine
Skær auberginen i 1 cm lange stave. Bland alle ingredienserne til marinaden, smag til med salt og peber. Vend auberginerne i marinaden og lad dem trække i et par timer.

Sauter auberginen på pande i marinaden i 10min, til auberginen er godt mør, hæld marinaden fra og læg auberginen tilbage på panden. Tilsæt 1 spsk sukker, så auberginen karamelliserer. Rør rundt i 5 min.

Pandekager
Bland alle ingredienserne til pandekagdejen og lad dejen hvile på køl i 30 min. Bag pandekagerne på en varm pande med olie. Du skal bruge ca. 1 dl dej til hver pandekage.

Dressing
Bland alle ingredienserne til dressingen.

Halloumi fritter
Skær halloumi i 1 cm lange stave, steg dem på en pande i rigelig olie, indtil de er sprøde og gyldne.

Andet
Skyl salat og koriander, hak chilien fint, og skræl agurken.

Anret
Anret og server alle de forskellige elementer i små skåle, så man selv kan lave sin kikærtepandekage med fyld.

Tip
Koriander kan erstattes med mynte eller en anden frisk krydderurt.

Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Hoffgaards.

 

Derfor er Sara blandt de udvalgte

“Lækkert med salt ost, grønt, koriander, chili, bløde, søde auberginer – det ville vi gerne spise. Retten er indbydende anrettet og vi er ikke i tvivl om, at halloumifritter smager skønt, når man har tømmermænd. God idé at marinere auberginer i en marinade, der er i BBQ-genre – det passer med tømmermænd, og vi vil godt honorere de friske elementer, der sammen med klassiske tømmermandssmage, som netop salt og BBQ/umami fra halloumi og aubergine, giver et bud på en osteret med ingredienser og konsistenser, som kroppen har lyst til dagen efter en fest.”

Sådan sagde Ost & kos skarpe dommerpanel bestående af Marie Holm, madjournalist og redaktør, Rasmus Leck Fischer, køkkenchef hos Gastronomisk Innovation, og Winnie Pauli, tidligere seniorkonsulent ved Landbrug & Fødevarer.

Udvalgt under temaet “Ost – til dagen derpå” og honoreret med 1.000 kr.

Sara Hoffgaard

Sara Hoffgaard

Madblogger, -skribent, -stylist og -fotograf

Sara Hoffgaard læser ernæring og sundhed, men bruger det meste af sin tid på at blogge om livet som vegetar og sit lange kærlighedsforhold til madlavningen på Hoffgaards.dk. Derudover er Sara ambassadør for Yourlocal, køkkenassistent hos Askovhus og madskribent hos Copenhagenfood.dk.