Sommerens festligste ostedyst – Vind op til 6.000 kr.

Sommeren er over os, og det fejrer Ost & ko med en festlig ostedyst for madbloggere over to temaer om fest og dagen derpå. Du har hele sommeren til at gå i køkkenet. Dyst med og vind op til 6.000 kr. for dine festligste osteopskrifter. I dag starter endnu en...

læs mere

Årets sidste ostedyst er afgjort med et ostebrag

Årets sidste opskriftskonkurrence er nu endelig afgjort. Med en ny kok ved dommerbordet er seks opskrifter udvalgt som de mest nyskabende, inspirerende og smagfulde bud på et måltid vendt på hovedet og en ost med fart på. Tillykke til de dygtige madbloggere bag osteopskrifterne.

læs mere

Nye tal: Vi spiser mere ost

Med hhv. 8,5 og 10 % repræsenterer kategorierne gul ost og specialost den største fremgang på et ostemarked i tydelig vækst. Det viser tal fra GFK Consumer Tracking, der har sammenlignet 2. kvartal 2015 med 2. kvartal 2016. Her er de mest markante bevægelser.

læs mere

De bedste mejeriafdelinger i Danmark er fundet

Mejerivarer, der inspirerer og ikke kun er henvist til mejeriafdelingen, men flot repræsenteret i hele butikken. Det er kvaliteter, der går igen hos vinderne af Mejeriprisen 2016. Lidl i Thisted og Meny i Hellerup løb med sejren, da prisen blev uddelt 12. oktober.

læs mere

Håndværksosteri hos Camilla Plum

16 dedikerede osteentusiaster havde afsat 1.250 kr. og en weekend i oktober til at lytte til den canadiske ostemager David Asher, forfatter til bogen ”The Art of Natural Cheesemaking”. Det blev en weekends studie i mejeriteknik fra en svunden tid og en fejring af mælkens mangfoldige egenskaber.

læs mere

Til ostekursus på Kold College

Kold College i Odense er det eneste sted i Norden, som uddanner mejerister. Under årets Spis! Odense Food Festival åbnede Kold undtagelsesvist skolens veludstyrede træningsmejeri for osteinteresserede fynboer til en aftens kursus i traditionel dansk osteproduktion. Ost & ko var med ved ostekarret.

læs mere

Friske aktiviteter på årets International Food Contest

Gourmetprisen 2016 blev uddelt få meter fra Mejeriforeningens stand på International Food Contest i MCH Messecenter Herning i de første dage af november. Mens Gourmetprisen blev domineret af gamle kendinge, var der masser af ny aktivitet på standen, der repræsenterede kampagnerne Ost & ko, Skolemælk og Mælk er for livet.

læs mere

Mælkeskæg og ost i nye klæder

Køkkensnak. 1.-3. november åbner Mejeriforeningen køkkenet til tre dage fyldt med inspirerende samtaler, opskriftskonkurrence for madbloggere, bud på fremtidsscenarier og god kaffe på International Food Contest 2016 i MCH Messecenter Herning.

læs mere

MadbloggerUdfordringen og Ost & ko slår sig sammen

I dag går startskuddet til endnu en opskriftskonkurrence, og det sker denne gang i samarbejde med MadbloggerUdfordringen, der med sine 11 forrige udfordringer har budt adskillige danske madbloggere op til dans. Til efterårets temaer skal der fart på osten, som...

læs mere

Kom med til festival for ostenørder

Hvor findes det kreative vækstlag i dansk ostehåndværk? Det kan du selv smage, når Slow Food København-Nordsjælland, CPH Food Space i Kødbyen i København og Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko lørdag den 5. november slår dørene op til festival for ostenørder.

læs mere

Hvad ostekulturen kan lære af de danske mikrobryggere

Hvor findes den kreative kraft i ostebranchen? Hvordan forløses den, og hvem har ansvaret for at gøre det? Bør ostebranchens fokus være innovative specialoste eller den sikre leverance, som forbrugere på lokal- og eksportmarkeder kan stole på? Eller kan ost som kunst...

læs mere

Så skal der ostedystes! Vind op til 6.000 kr.

I dag åbner Ost & ko for en ny runde opskriftskonkurrence og inviterer alle ostetossede madbloggere til at dyste over to temaer. Denne gang udfordres konkurrencens deltagere til at støve en folkekær kending af, nemlig ostemaden. Og så skal det være slut med at...

læs mere

Internationalt ostesymposium afholdt i Paris

I oktober samledes godt 100 journalister og branchefolk til det første af fem internationale ostesymposier som et led i kampagnen Cheese Up Your Life, der skal fremme den europæiske ostekultur. Programmet bød bl.a. på videnskabelige indlæg om ostens og den europæiske mejerikulturs oprindelse, om geografiens indflydelse på kvalitet og om neurologien bag gastronomisk nydelse og intelligent fødevaredesign.

læs mere

Ostekultur 2016 – symposium til maj i København

Mandag 30. maj 2016 indbyder Mejeriforeningen og kampagnen Ost & ko fagfolk, formidlere og ostebranchen til en dags inspirerende indblik i og diskussion om en europæisk ostekultur, der er mere dynamisk end nogensinde. Dagen bliver bygget op om en række indlæg fra...

læs mere

Lagret ost kan mere end lugte

Et dansk studie publiceret i det amerikanske tidsskrift The Journal of Nutrition viser, at lagring af ost ændrer ostens effekt på bl.a. kroppens insulinregulering.

læs mere

Ny ostehandel i Kødbyen arrangerer osteskole

Så er der godt nyt til osteinteresserede københavnere. Osteriet&ko er navnet på en ny ostebutik i Kødbyen, som hen over foråret inviterer til osteskole med temaerne italienske, franske, spanske og nordiske oste. Foto: Chris Tonnesen Birgitte Kastrup er 3....

læs mere

Ost & ko udgiver 36-siders inspirationshæfte

I denne uge udkommer 2. udgave af Ost & kos inspirationsfolder med titlen "Ostekultur for  madglade". Folderen indeholder en række lækre opskrifter med ost, ostetips og -idéer fra kokke og fagfolk og viden og baggrundshistorier om ostekultur og ostesmag. Folderen...

læs mere

Ny app er ostens svar på Tinder

Ægteskabet mellem ost og vin kan være magisk. Men når kemien ikke er til stede, kan det blive et trist forhold for begge parter. En ny app forsøger at hjælpe forbrugerne til at træffe de rigtige valg, når der skal vælges vin til ostebordet.

læs mere

Råmælk på menuen til Årets Ret 2015

Der var råmælk på menuen, da hele Danmarks restaurationsbranche var samlet til gallamiddag i september sidste år i forbindelse med den seneste udgave af prisuddelingen Årets Ret.

læs mere

Blåskimmelost hitter i årets sidste konkurrence

Dommerne har vurdereret og valgt. Seks nye opskrifter med velvalgte oste udviklet af dygtige madbloggere er sluppet gennem konkurrencens nåleøje. Tillykke! Hit med din bedste osteopskrift, udfordrede Ost & ko endnu en gang madbloggere til at gå i køkkenet, og...

læs mere

Ost & ko fyrer op under endnu en opskriftskonkurrence

Dyst med ost! Sådan lyder opfordringen, når Ost & ko for anden gang inviterer osteglade madbloggere til at komme med deres bedste bud på velsmagende og spændende opskrifter med ost. Temaerne byder denne gang på oste-nytårsfest og søde sager med ost. Forventninger...

læs mere

Æbleflæsk og butterdejs-snack vinder opskriftskonkurrencen

Dommerne har voteret og Ost & ko kan nu endelig løfte sløret for de opskrifter, der er kommet gennem ostehullet. Fem opskrifter er udvalgt eller og to er løbet med oste-sejren som vinder under temaerne “Ost - bling på din ret” og “Ost - et grundstof”. Det kan være...

læs mere

Ost & ko: Ny kampagne vil styrke ostekulturen

Interessen for mad og velsmag har aldrig været større, og der er særligt meget fokus på de regionale og lokale kvaliteter i madkulturen. En paradoksal undtagelse synes at være vores traditionelle ostetyper, og især blandt unge er interessen for de klassiske gule oste faldet. Derfor lancerer Mejeriforeningen i dag kampagnen Ost & ko, som er en del af et fælleseuropæisk fremstød for ostekulturen i Danmark, Frankrig, Irland og Nordirland.

læs mere

Ny øl og mad-pris til osteinnovatør

Foreningen Danske Ølentusiaster står bag den nye pris, Øl og Mad Prisen, som hylder kombinationen af øl og mad. Prisen blev for første gang uddelt under Food Festival i Aarhus og gik til osteinnovatør, Mads Østergaard-Clausen.

læs mere

Seneste tal for produktion og salg af ost

I juli udkom den årlige mejeristatistik fra Landbrug & Fødevarer. På baggrund af tal fra Danmarks Statistik, Dansk FødevareErhverv og Mejeriforeningen giver den et overblik over situationen for salg og produktion netop nu. Her er et udvalg af de mest interessante ostetal.

læs mere

Ny bog: Ost på bordet

Camilla Bojsen-Møller arbejder til daglig med at markedsføre produkterne fra verdens største osteproducent og -distributør, men i sin fritid kan hun heller ikke holde fingrene fra osten. Siden 2011 har hun blogget om ost på ostesnak.dk, og i foråret udgav hun bogen Ost på bordet.

læs mere