Dyst med ost! Sådan lyder opfordringen, når Ost & ko for anden gang inviterer osteglade madbloggere til at komme med deres bedste bud på velsmagende og spændende opskrifter med ost. Temaerne byder denne gang på oste-nytårsfest og søde sager med ost.

Forventninger er høje, når Ost & ko fyrer op for anden omgang opskriftskonkurrence og inviterer osteglade madbloggere til at dyste om titlen som tema-vinder under to forskellig temaer.

Dommerpanelet består endnu engang af Kenneth Hansen, køkkenchef på Svinkløv Badehotel, Winnie Pauli, seniorkonsulent ved Landbrug & Fødevarer, og Sanne Muncken, gennem flere end 25 år ansat i Karolines Køkken bl.a. som kreativ leder. Sammen vurderer dommerne de indsendte opskrifter og udvælger op til seks opskrifter, som er de mest nyskabende, inspirerende og smagfulde.

Vind op til 3.000 kr. for din bedste oste-opskrift
Ost & ko sætter igen 3.000 kr. på højkant til de to bedste opskrifter med ost. Der er derfor lagt i ovnen til et pænt julegave-tilskud, når Ost & kos anden opskriftskonkurrence løber af stablen 11. november til 9. december 2015. Vinderne offentliggøres lige op til jul.

Hvor første omgang af konkurrencen lagde op til fri leg med ost som enten den Oscarvindende hoved- eller bi-rolleindehaver, rykker opskriftskonkurrencen nu ind i det søde køkken og op på dit nytårsbord.

Ost – på dit nytårsbord
Skal der være fest, så lad der være fest. Ostefest! Årets vigtigste middag er ikke komplet uden ost til at give det sidste raffi touch af luksus og kompleksitet til dine dyre dråber. Men hvilke ostetyper har du på dit ostebræt? Hvordan præsenterer du dem? Og hvilke brød og garniturer passer til?

Ost – i det søde køkken
Osten er en sjælden gæst i det søde køkken, men hvorfor egentlig det? I det her tema dyrker vi ostens involvering i måltidets lækkersøde finale. Osten spiller sammen med og op ad velkendte ingredienser fra dessertkøkkenet – mon sød musik opstår?

Ostekamp til stregen
Der var dømt kamp til stregen i første omgang af Ost & kos opskriftskonkurrence, hvor Rasmus Palsgård fra feinschmeckeren.dk og Nada Louise Cay fra La Cucina Nada løb med oste-sejren under temaerne “Ost – bling på din ret” og “Ost – et grundstof”. Se de to tema-vinder-opskrifter her.

Læs her, hvordan du deltager i Ost & kos opskriftskonkurrence, og se de udvalgte opskrifter fra første opskriftskonkurrence her.

Bundniveauet indenfor gastronomi er generelt hævet; det gælder for både råvarer, producenter og restauranter, men også på de danske madblogs. Jeg forventer, at madbloggerne kommer med nogle spændende opskrifter med fokus på de gode råvarer og ostenes særlige kvaliteter.

Kenneth Hansen

Køkkenchef på Svinkløv Badehotel

Deltag i opskrifts-
konkurrencen for
madbloggere

Hvis du har en fantastisk opskrift med ost, har du mulighed for at blive honoreret med op til 3.000 kr. for en opskrift.

Læs mere her om opskriftskonkurrencen, og se hvordan du kan være med til at dyste med ost.