1. december udkom den 3. udgave af Ost & kos inspirationshæfte med titlen Ostekultur for madglade. Denne gang med nye spændende opskrifter med ost, udviklet af nogle af Danmarks dygtigste madbloggere, underholdende og lærerige osteartikler, og endnu flere smagsportrætter af klassiske danske oste.

Af Rasmus Holmgård 

Første udgave kom i efteråret 2015, den næste i foråret 2016, og den 1. december udkom den 3. udgave af hæftet Ostekultur for madglade, som osteelskere kan samle op i osteforretninger over hele landet eller rekvirere direkte fra Mejeriforeningen via e-mail-adressen info@mejeri.dk.

Ligesom de tidligere udgaver er hæftet fyldt med inspirerende artikler om smag, anvendelse, interessante ostetyper, opskrifter og ostekultur i det hele taget. Du kan finde portrætter af de gamle kendinge på ostebordet, og denne gang suppleres de af helt nye portrætter af danbo ekstra lagret, danbo med kommen og den populære specialitet rygeost.

Friske opskrifter og artikler til ostenørderne
Vi har beholdt de 6 bedste opskrifter fra foråret og indsat 6 helt friske – denne gang med fokus på at omdanne osterester til lækre madretter og på at nyfortolke den klassiske danske ostemad. Som altid er opskrifterne udviklet af nogle af Danmarks dygtigste madbloggere, og foruden i hæftet kan du finde opskrifterne på siden her. Begge steder appetitligt stylet af kokken Rasmus Leck Fischer og fotograferet af Ulf Svane.

For ostenørderne byder den nye udgave af Ostekultur for madglade på en kort artikel om de mest omdiskuterede osteemner netop nu, nemlig ost af rå mælk, affinage, BGB-certificering og det at lave ost derhjemme. Du kan også læse om 6 danske stjernekokkes yndlingsoste, og hvordan de bruger dem derhjemme og på restauranten. Og endelig kan du komme Europa rundt på ostejagt blandt vores kontinents mest berømte typer. Noget for enhver smag og interesse – ligesom resten af hæftet.

Læs det nye hæfte online her

For ostenørderne byder den nye udgave af Ostekultur for madglade på en kort artikel om de mest omdiskuterede osteemner netop nu, nemlig ost af rå mælk, affinage, BGB-certificering og det at lave ost derhjemme.