Ingredienser

500 g græsk yoghurt 10 %
Ca. 200 g rygeost
Friske krydderurter, fx mynte, purløg, rosmarin og persille
Oliven olie

HAR DU OGSÅ EN FANTASTISK OPSKRIFT MED OST?

Deltag i opskriftkonkurrencen og vind op til 6.000 kr.

Læs mere

Fremgangsmåde

Labneh (yoghurtost)
Kom yoghurten i et klæde. Luk klædet med en snor, så det er er helt lukket til. Hæng klædet over en skål, så væden kan dryppe fra. Lad yoghurten dryppe af på køl ca. 2 døgn til yoghurtosten er helt fast.

Ostekugler
Rør Labneh og rygeost sammen i en skål og stil på køl.

Hak krydderurterne fint og bred dem bagefter ud på et stykke bagepapir. Kom en smule olie på hænderne og form små kugler i håndfladen. Tril til sidst kuglerne i de hakkede krydderurter.

Server ostekuglerne med spødt brød eller som supplement til en salat.

Tip
Opbevar ostekuglerne i en lufttæt beholder, fx et sylteglas, overhældt med olivenolie og stillet på køl.

Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på La Cucina Nada.

Derfor er Nada blandt de udvalgte

“Ostekuglerne er den perfekte smagsbærer for friske urter – som iøvrigt er virkelig godt sammensat! Det er en virkleig god idé at lave sin egen friskost baseret på en anden friskost, i dette tilfælde rygeosten. Og så er opskriften et lækkert tvist på en traditionel og relativt ukendt ret.”

Sådan sagde Ost & kos skarpe dommerpanel bestående af Marie Holm, madjournalist og redaktør, Rasmus Leck Fischer, køkkenchef hos Gastronomisk Innovation, og Winnie Pauli, tidligere seniorkonsulent ved Landbrug & Fødevarer.

Udvalgt under temaet “Ost – i urtehaven” og honoreret med 1.000 kr.

Nada Louise Cay

Nada Louise Cay

Madblogger og opskriftsudvikler

Nada Louise Cay er uddannet pædagog og har en kæmpe passion for mad. Nada udvikler opskrifter for flere forskellige danske firmaer, magasiner etc. og er kvinden bag MadbloggerUdfordringen. I sin fritid blogger Nada på La Cucina Nada og Den Urbane Have.