OSTERIER I DANMARK 2020

I foråret 2020 findes der 34 osteproducerende virksomheder i Danmark. 8 af dem er andelsmejerier; 26 er privatejede. 4 af virksomhederne har flere end 1 produktionssted, så i alt er der 51 aktive osterier i landet. Der bliver produceret økologisk ost på 2 ud af 3 dem. 

 

Illustration Mie Frey Damgaard

Redaktion Rasmus Holmgård

Kortet i toppen af artiklen er tegnet af Mie Frey Damgaard til Ost & kos magasin Ostekultur. Du kan downloade kortet som pdf her.

Oplysningerne til kortet om mejerierne og de ostetyper, de hver især producerer, er indsamlet af Ost & kos Rasmus Holmgård.

Her er Danmarks 51 osterier

  1. Aabybro Mejeri
  2. Arla Birkum
  3. Arla Bislev
  4. Arla Branderup
  5. Arla Gjesing
  6. Arla Holstebro
  7. Arla Høgelund
  8. Arla Korsvej
  9. Arla Kruså
  10. Arla Nr. Virum
  11. Arla Rødkærsbro
  12. Arla Taulov
  13. Arla Tistrup
  14. Arla Troldhede
  15. Asaa Andelsmejeri
  16.  Bæst
  17. Barrit Mejeri
  18. Bornholms Andelsmejeri
  19. Copenhagen Goat Milk
  20. Elmegaarden
  21. Enghavegård Osteri
  22. Gedsted Mejeri
  23. Grøndal Mejeri
  24. Gundestrup Mejeri og Bryghus
  25. Hårbølle Mejeri
  26. Humlebæk Mikro Mejeri
  27. Ingstrup Mejeri
  28. Jernved Mejeri
  29.  Kirkeby & Thrane Sinai Mejeri
  30. La Treccia
  31. Lindved Mejeri
  32. Lykkelund Gedemejeri
  33. Løgismose Meyers
  34. Mammen
  35. Mammen Drøsbro
  36. Mammen Onsild
  37. Mammen Søvind
  38. MBM, Meginfelag Búnaðarmanna
  39. Naturmælk
  40. Naturmælk Osteriet Hinge
  41. Nordhavn Mikromejeri
  42. Nørager Mejeri
  43. Nørup Mejeri
  44. Ostebørsens Gårdmejeri
  45.  Sondrup Gårdmejeri
  46. Sønderhaven Gårdmejeri
  47. Tebstrup Gedeosteri
  48. Them Andelsmejeri
  49. Thise Mejeri
  50. Torup Ost
  51. Tothaven Gårdmejeri