Mandag 30. maj 2016 fra kl. 9 til 16 indbyder Mejeriforeningen og kampagnen Ost & ko fagfolk, formidlere og ostebranchen til en dags inspirerende indblik i og diskussion af en europæisk ostekultur, der er mere dynamisk end nogensinde.

Dagen bliver bygget op om en række indlæg fra førende eksperter i sensorik og ostesprog, fødevarekvalitet, forbrugerpræferencer, produktudvikling, madvaner, mælk, terroir og tendenser. Indlæggene krydres med rigelige osteserveringer og afsluttes med en ostefrokost efter alle kunstens regler.

Her er dagens program

 

Kl. Programpunkt Personer
09.00 Ankomst, registrering, morgenmad
09.30 Velkommen Dagens vært: Jonas Astrup Pedersen, cand.scient. i fødevarevidenskab og chef for produktudvikling på Nordic Food Lab
09.40 Ostens historie i Europa og Danmark, en ostekultur fødes, fra gårdproduktion til industri og tilbage igen, et ostetidsbillede Jens Martin Buch Kristensen, igennem 32 år forstander på daværende Dalum Tekniske Skole (i dag Kold College)
René Langdahl Jørgensen, historiker og mad- og vinskribent
10.30 Det vidste du ikke om ostesmag – et videnskabeligt perspektiv på lækkerhed Edmund T. Rolls, professor i psykologi og neurovidenskab ved Warwick Universitet i England
Lisbeth Ankersen, sensoriker og direktør i virksomheden Innovaconsult
11.15 Kaffepause
11.30 Introduktion til segment: Kort og godt Jonas Astrup Pedersen
11.35 Innovation og produktudvikling Mads Østergaard-Clausen, Innovation Manager, Arla Unika
11.52 Ostens plads i madkulturen – analyse af forbrugertrends Nina Preus, forbrugersociolog, konsulent og analytiker hos Landbrug & Fødevarer
12.10 Terroir og EU-kvalitet – tid og sted i din ost. Kan man smage, hvor osten kommer fra? Kan man certificere velsmag? Mathias Skovmand-Larsen, kandidat i fødevarevidenskab og adjunkt på UCC Zahle i København
12.27 Hot osteviden i 2016: De tre vigtigste forskningsområder i Danmark og udlandet lige nu Ylva Ardo, professor emirita KU, verdens bedste osteforsker 2008
12.42 Introduktion til segment: Panelinterview over temaet “Fremtidens ostekultur: Hvad efterspørger forbrugere og osteelskere i 2030?” Jonas Astrup Pedersen
12.45 Talerne interviewes af dagens vært
13.15 Publikum stiller spørgsmål til panelet
13.30 Frokost Kom med i køkkenet til en ostefrokost efter alle kunstens regler. Ved en række stationer serverer de dygtige kokke variationer over forskellige osterelaterede temaer, som du kan skylle ned med de lækre glas fra en velassorteret vinbar med bobler og sødt og alt derimellem. Eller du kan gå i ostebaren og smage dig igennem et seriøst udvalg af danske, franske, irske og nordirske oste, kyndigt vejledt af husets garvede ostetjenere.
15.00 Kaffe og hygge og
fortsat networking
16.00 Tak for i dag

OSTEKULTUR 2016

Mandag 30. maj 2016 kl. 9.30 til 15.30

Copenhagen Food Space
Slagtehusgade 11
1715 København V

Følg linkene herunder til de relevante sider.