I dag åbner Ost & ko for en ny runde opskriftskonkurrence og inviterer alle ostetossede madbloggere til at dyste over to temaer. Denne gang udfordres konkurrencens deltagere til at støve en folkekær kending af, nemlig ostemaden. Og så skal det være slut med at spilde ost. Konkurrencens andet tema vil gøre op med osterester i skraldespanden. 

Hvem er klar til en rask ostedyst? Efter en mindre konkurrencepause lægges nu hårdt ud med to nye temaudfordringer. Igen står Ost & kos erfarne dommerpanel klar til at tage imod opskrifter. Panelet består af Kenneth Hansen, køkkenchef på Svinkløv Badehotel, Winnie Pauli, seniorkonsulent ved Landbrug & Fødevarer, og Sanne Muncken, gennem flere end 25 år ansat i Karolines Køkken bl.a. som kreativ leder. De vurderer de indsendte opskrifter og udvælger under hvert tema op til tre opskrifter, hvis de er nyskabende, inspirerende og ikke mindst smagfulde nok. Bloggerne bag opskrifterne præmieres hver med et honorar på 1.000 kr. for deres opskrifter. Ophavskvinden eller -manden bag den bedste opskrift i hvert tema honoreres med yderligere 2.000 kr.

Vind op til 3.000 kr. for din bedste oste-opskrift eller 6.000 kr. for to
28 lækre osteopskrifter udviklet af nysgerrige madbloggere har allerede dystet i konkurrencens temaer i 2015. Denne gang bliver opgaven ikke lettere. Det kræver sin opskriftsudvikler at lære den danske klassiker ostemaden nye dansetrin under temaet ’Ost – i nye klæder’ eller at få noget lækkert ud af oste- og madrester under temaet ’Ost – fra rest til guld’.

“Ost – i nye klæder”
En god, gammel kending, elsket af mange og husket af flere – Ostemaden. Under temaet “Ost – i nye klæder” træder ostemaden ind i det 21. århundrede og får en (måske velfortjent) opgradering, der løfter den op i nye gastronomiske højder.

“Ost – fra rest til guld”
Ost mig her og ost mig der
Ost til alle sammen
Når alle osten høvlet har
Tilbage er kun “rammen”
Men ak og ve, den gode ost
skal ikke gå til spilde
Tryl derfor om din osterest
– og før det er for silde –
til guld i mund og mave nu
så bli’r vi ellevilde!

Osteskorper er en sjælden spise, men i disse madspilds-tider skal det være slut! Under temaet “Ost – fra rest til guld” skal der trylles med oste- og madrester, og skabes lækre retter med ost. Server dem varme eller kolde, til snack, morgen, middag eller aften – Det er kun fantasien, der sætter grænser, når rester skal trylles til guld.

Det er tilladt at dyste under begge temaer og fordoble chancen for gå hjem med sejr. Du har en hel måned i køkkenets udviklingsafdeling. Opskriftskonkurrencen løber fra i dag 5. maj til 5. juni 2015 og vinderne offentliggøres i slutningen af juni. Læs her, hvordan du deltager i Ost & kos opskriftskonkurrence. Du kan se alle bidrag til Ost & kos opskriftskonkurrencer her. Held og lykke.

Bundniveauet indenfor gastronomi er generelt hævet; det gælder for både råvarer, producenter og restauranter, men også på de danske madblogs. Jeg forventer, at madbloggerne kommer med nogle spændende opskrifter med fokus på de gode råvarer og ostenes særlige kvaliteter.

Kenneth Hansen

Køkkenchef på Svinkløv Badehotel

Deltag i opskrifts-
konkurrencen for
madbloggere

Hvis du har en fantastisk opskrift med ost, har du mulighed for at blive honoreret med op til 3.000 kr. for en opskrift.

Læs mere her om opskriftskonkurrencen, og se hvordan du kan være med til at dyste med ost.