Rygeost

Måske Danmarks mest unikke ost, der ikke smager som noget andet på jorden. Mild, let, luftig og med en delikat røget smag er den fynske førsteelsker helt sin egen.

Artikler

Fynsk, frisk og forrygende

Fynsk, frisk og forrygende

Rygeosten smager ikke som noget andet på jorden. Den kulinariske nationalskat er imidlertid under pres, for hver gang en ældre dansker falder bort, mister rygeosten en trofast fan. Men det skal blive løgn, hvis det står til de driftige fynboer, som i år søsætter Rygeostens Dag.

læs mere
Osterier i Danmark

Osterier i Danmark

I efteråret 2018 findes der 35 osteproducerende virksomheder i Danmark. 8 af dem er andelsmejerier. 4 af dem har flere end 1 produktionssted, så samlet er der 52 aktive professionelle osterier i landet. Her er Ost & kos nøgletal om de danske mejerier – og et smukt danmarkskort til at skabe overblik over dem.

læs mere
Rygeost

Rygeost

Måske Danmarks mest unikke ost, der ikke smager som noget andet på jorden. Mild, let, luftig og med en delikat røget smag er den fynske førsteelsker helt sin egen.

læs mere
Ostens historie gennem 10.000 år

Ostens historie gennem 10.000 år

Fra naturens tilfældighed til moderne mejeribrug. Ostens historie en spændende rejse gennem tusinder af år, gennem tilfældigheder og opdagelser, gennem politik, kultur og teknik, gennem luksus og overskud, konservatisme og mønsterbrud.

læs mere

Pizza quattro formaggi

Brug dine rygeoste-rester til denne lækre pizza. Kan udgøre et helt måltid eller serveres som supplement til en suppe.

Opskrifter med rygeost

Ostevafler med rygeostcreme

Ostevafler med rygeostcreme

af Christina Bennetzen, eatmyheartoutcph

God til personer, der gerne vil undgå hvedemel. Kan både bruges som tilbehør til fx suppe eller salat og som snack til uventede gæster.

læs mere