Ingredienser

Forret til 4 personer

Urteinfuseret ostebouillon
125 g osteskorper
Ca. 200 g svampe
1 l vand
Evt. en stilk merian
Krydderurter til infusering, fx 2 stilke rosmarin, 4 stilke vintersar, 5-6 salvieblade, 1 stilk merian, 6 ramsløgsblade
1 citron, skallen fra

Rygeostcreme
4 spsk rygeost
4 spsk cremefraiche 38 %
Salt
Citronsaft

Kammuslinger
4 store, friske kammuslinger

Urter til pynt, fx havesyre, vintersarblomster, ramsløg, forglemmigej og stedmoderblomst

HAR DU OGSÅ EN FANTASTISK OPSKRIFT MED OST?

Deltag i opskriftkonkurrencen og vind op til 6.000 kr.

Læs mere

Fremgangsmåde

Urteinfuseret ostebouillon
Skær svampene i mindre stykker. Put osteskorper, svampe og evt. urter i en gryde med vand. Kog det op og lad koge kraftigt i ca. 5 minutter. Lad det derefter simre under låg i 20 minutter. Skum bouillonen af undervejs. Si bouillonen; først igennem en si og derefter et klæde.

Klargør imens urterne. Genopvarm bouillonen til kogepunktet og hæld over urterne i en stempelkande. Lad det stå i 15-20 minutters tid. Smag løbende. Når smagen er tilpas ‘urtet’, sigtes urterne fra. Smag til med salt. Gem bouillonen, og genopvarm lige inden servering.

Rygeostcreme
Bland rygeost og cremefraiche. Smag til med citron og eventuelt salt.

Kammuslinger
Krydr de friske kammuslinger med salt og peber. Steg dem 1 minut på hver side på en glohed pande.

Servering
Server retten med det samme på en bund af rygeostcreme og pyntet med friske krydderurter. Hæld bouillon omkring ved servering. Spis eventuelt med hjemmebagt brød til.

Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på MORTEN BRIAN.

Derfor er Morten Brian blandt de udvalgte

“Det er en nyskabende og inspirerende opskrift, der vækker vores nysgerrighed. Idéen med at benytte osteskorpe er god – både ift. at undgå madspild, men også fordi, der er referencer til en urtesuppe som minestrone. Ved at lade urterne trække i suppen til sidst, får man alle de fine noter og dufte med ind på bordet.”

Sådan sagde Ost & kos skarpe dommerpanel bestående af Marie Holm, madjournalist og redaktør, Rasmus Leck Fischer, køkkenchef hos Gastronomisk Innovation, og Winnie Pauli, tidligere seniorkonsulent ved Landbrug & Fødevarer.

Udvalgt under temaet “Ost – i urtehaven” og honoreret med 1.000 kr.

Morten Brian Pedersen

Morten Brian Pedersen

Madblogger

Morten Brian Pedersen kan lide gastronomi og medier. Gastronomi lever og ånder han for. Medier læser han om på Københavns Universitet. På MORTEN BRIAN blogger han om mad, han selv har lavet og spist. Indimellem skriver Morten Brian også om cocktails og vin. Morten Brians madfilosofi er uden dogmer med den gode smag i fokus.