Ingredienser

Hovedret til 2 personer

Bagt kuller
1 spsk olivenolie
Ca. 300 g fisk, uden skind og benfx kuller, torsk eller sej
Groft salt

Porrer
2 porrer (ca. 500 g)
Rigeligt smør
Lidt frisk dild

Pommes anna
4 store kartofler (ca. 400 g)
Ca. 80 g hvidskimmelost med dild
Havsalt

HAR DU OGSÅ EN FANTASTISK OPSKRIFT MED OST?

Deltag i opskriftkonkurrencen og vind op til 6.000 kr.

Læs mere

Fremgangsmåde

Hæld olivenolien over fisken, giv den godt med salt, og lad den stå og temperere.

Pommes anna med hvidskimmelost
Skræl kartoflerne, og snit dem fint, fx på et mandolinjern. Læg dem i lag med ost og salt i 4 små ramekiner (ovnfaste portionsskåle a ca. 2 dl). Kom evt. et stykke bagepapir i bunden, hvis de skal vendes ud af formen ved serveringen. Læg en klat smør på toppen, og bag dine pommes anna midt i ovnen ca. 30 minutter ved 200°. Bagetiden varierer selvfølgelig fra ovn til ovn og alt efter, hvor store ramekiner du bruger.

Porrer
Skær den grønne del af porrerene, og fjern de yderste lag. Halver porrerne, og blancher dem i kogende letsaltet vand i ca. 5 minutter. Dup porrerne tørre, og steg dem af i en god klat smør, så de får lidt farve.

Bagt kuller
Læg fisken på en plade med bagepapir, og bag den midt i ovnen ca. 5 minutter ved 200°.

Anretning
Server den bagte kuller på varme tallerkener (varm evt. tallerkenerne et par minutter i ovnen) med de stegte porrer og pommes anna. Pynt med frisk dild.

Tip
Jeg valgte at lave små pommes anna i ramekiner, men man kan selvfølgelig sagtens lave én stor pommes anna.

Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Rigeligtsmør.dk.

Derfor er Martins opskrift blandt de udvalgte

“Nyskabende at anvende en krydret hvidskimmel ost i en varm kartoffelret, her Pommes Anna, som normalt udelukkende ville blive lavet med smør. Et super tilbehør til den foreslåede ret, men kartoffelretten vil fint kunne gå til andre fiske- eller kødretter.”

Sådan sagde Ost & kos skarpe dommerpanel bestående af Kenneth Hansen, køkkenchef på Svinkløv Badehotel, Winnie Pauli, seniorkonsulent ved Landbrug & Fødevarer, og Sanne Muncken, gennem flere end 25 år ansat i Karolines Køkken bl.a. som kreativ leder.

Udvalgt under temaet “Ost – bling på din ret” og honoreret med 1.000 kr.

Martin Villumsen

Martin Villumsen

Datalogistuderende og madblogger

Martin er en livsnydende datalogistuderende. I sin fritid deler Martin ud af sin passion for mad, vin og gastronomi samt opskrifter på bloggen Rigeligtsmør.dk.