Kom med til ostefest! Lørdag den 10. november 2018 kan du smage flere end 120 af Danmarks mest spændende oste, når den samlede danske ostebranche slår dørene op til festivalen Cheese Copenhagen 2018 ved Torvehallerne i København.

 

Af Rasmus Holmgård

Det er 3. gang ostekulturkampagnen Ost & ko er involveret i afholdelsen af Danmarks fedeste festival for kvalitetsoste, og denne gang har vi rykket festen ind et telt ved Torvehallerne i det centrale København og udvidet billetantallet til 750. Klik her, hvis du vil sikre dig én af dem.

Smag 120 flabede specialoste
24 af landets mest ambitiøse osterier står klar kl. 10 med gratis smagsprøver på deres lækreste kreationer, som du i de fleste tilfælde kan købe med hjem til lørdagsbrættet. Og får du brug for at hvile mundtøjet ind imellem de flere end 120 flabede specialoste, kan du slå dig ned i det hyggelige boghjørne og få en gratis kop kaffe, købe et stykke cheesecake og læse i alverdens nye og gamle ostebøger. Nogle af dem kan du endda få signeret af de ostebogsforfattere, som gæster hjørnet dagen igennem.

Programmet på Ostescenen
Cheese Copenhagen byder også på et fyldigt program af smagninger, foredrag og demonstrationer fra Ostescenen i et nabotelt, som ikke kræver billet til selve festivalteltet. Her er nogle oplæg gratis, mens andre kræver en separat billet. Programmet er sammensat og organiseret i samarbejde med den madpolitiske græsrodsbevægelse Slow Food.

Smagninger og foredrag
Lær fx at lave din egen naturlige mælkekultur eller at lave ost hjemme hos dig selv. Smag ostekræs fra nogle af landets dygtige håndværksmejerister, og oplev en mejerihistoriker fortælle ostens danmarkshistorie. Du kan også komme til blindsmagning på tværs af mælk, syrnede produkter, smør og ost – og til en ostepolitisk panelsamtale om specialostens vilkår og fremtid i Danmark. Se dagens program her og køb billetter via linket her.

Fra de største til de mindste
I festivalteltet kan du møde et bredt udvalg af danske osterier. Fra de største til de mindste, fra Nordjylland til Bornholm, fra klassisk gul skæreost til skimlet ged og bløde rødkitseksperimenter. Noget for enhver smag og temperament. Danmarks fire største mejerier – Thise, Naturmælk (+ Hinge), Mammen og Arla (Unika + Castello + Riberhus) kommer med det bedste, de har, og det samme gør en imponerende liste af landets mindste osterier. Se hele udstillerlisten her, og hav cash eller mobilepay parat, hvis du vil købe noget af deres hullede mums med hjem.