Økologiske danske oste på Food Festival i Aarhus

Fredag den 2. og lørdag den 3. september kan du møde Ost & ko og Mejeriforeningen i Kål & Ko-området på Food Festival i Aarhus

Fredag den 2. og lørdag den 3. september kan du møde Ost & ko og Mejeriforeningen i Kål & Ko-området på Food Festival i Aarhus

 

De er hvide, de er gule, de er blå. De er milde, de er vilde, og de er alt derimellem. De danske økologiske oste kommer i alle tænkelige typer og smagsvarianter, og de har alle en plads i det grønne køkken. Men hvilken ost er god til hvilke råvarer, og hvordan skal de tilberedes?

Kom og smag med, når Ost & ko og Mejeriforeningen inviterer til kommenteret smagning og samtale i Food Festivals Ost & ko-område om ostens evne som ingrediens i det grønne køkken. Vi smager seks helt forskellige oste, som dog har tre ting til fælles: De er danske. De er økologiske. Og de kan noget helt særligt i udvalgte madretter.

Fredag 2. september kl. 16.30 og lørdag 3. september kl. 12

Fredag 2. september kl. 16.30 og lørdag 3. september kl. 12 steger vi grillost og smager den og fem andre udvalgte oste, mens vi diskuterer, hvordan de forskellige oste skal matches med ingredienser og tilberedningsmetoder. Hvordan kan osten løfte retten uden at dominere? Må ostens egen karakter blive en del af rettens udtryk? Eller bør ostens bidrag reduceres til dens køkkentekniske egenskaber og påvirkning af rettens grundsmagsbalance?

Lørdag 3. september kl. 10.30

Lørdag 3. september kl. 10.30 udfoldes samtalen om de danske økologiske oste i madlavningen i større format på Kål & Ko-scenen, når Ost & kos osteekspert Rasmus Holmgård diskuterer emnet med Food Festivals grøntchef og scenevært Trine Krebs – og med publikum. Vi smager seks vidt forskellige oste og udfordrer salen: Hvad kan de hver især bruges til i det grønne køkken? Hvor ville de være særligt gode? Hvad ville slet ikke fungere?

Følg Ost & ko på de sociale medier