Orn’li’ ost i O’ense

 

Traditionen tro er der spændende osteoplevelser på programmet, når Odenses madfestival løber af stablen midt i september. Sammen med Mejeriforeningen og Ost & ko inviterer festivalen til ostesmagning for let øvede osteelskere; der er ost i kokkenes råvarekasse til Schiøtzprisen; sidste års succes med mælkelækker morgenmad i Eventyrhaven med sang, sjov og skimmel gentages; og så får Rygeosten både sin egen dag og en moderne makeover.

 

Heller ikke i år kommer osteglade odenseanere og tilrejsende osteører til at gå forgæves, når SPIS! Odense Food Festival for 5. gang indtager den fynske hovedstads toppede brosten og romantiske haver. Festivalen har nemlig igen allieret sig med Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko om at tilbyde nogle inspirerende, lærerige, velsmagende og frem for alt brandhyggelige arrangementer med ost og særligt udvalgte mejeriprodukter i fokus.

Ostevognen popper op til Rygeostens Dag
Fredag 13. september kan fynboerne endnu engang fejre rygeosten, Danmarks ældste og eneste originale ost. Ligesom sidste år går TV 2/Fyn til kamp for rygeostens overlevelse ved Rygeostens Dag på Spis! Odense Food Festival. Mejeriforeningens Ost & ko er på pletten med Ostevognen, som popper op på Rygeostens Dag fredag 13. september på SPIS! Odense Food Festival Madmarked i Flakhaven. I Ostevognen kan du fra 14.00 – 18.00 møde madblogger Anna Nordenlund Larsen – også kendt som Grødgrisen – som til lejligheden har udviklet en helt ny hverdagsret med rygeost, som du kan smage på ganske gratis. For rygeosten kan så meget andet end blot at være en stille ledsager til agurk og radisser. Se hele programmet for Rygeostens Dag her

Lækre opskrifter med rygeost
Og du kan finde mange flere moderne opskrifter med rygeost, når Rygeostens Dag fejres 13. september. Mejeriforeningens Ost & ko har nemlig udfordret bloggere Anna Nordenlund Larsen fra Grødgrisen.dk, Maria Charlotte fra Marialottes.dk, Cecilie Lykke fra Lykkesliv.net , Martin Villumsen fra Rigeligtsmor.dk og Mads Vindfeldt fra Madsvin.com. De har hver især udviklet hverdagsopskrifter og givet dem et tvist med rygeost som inspiration til deres følgere og til alle os andre, der er tossede med rygeost. Find opskrifterne fra 13. september på Ostogko.dk og Tv2fyn.dk

Morgenmad i Eventyrhaven
Lørdag 14. september gentages sidste års succes med sang, solskinsyoga og en dugfrisk morgenmadsbuffet med masser af spændende mælkeprodukter, som de færreste har smagt. Morgenmaden indledes kl. 08.45 med et akkompagnement af Odense Kammerkor og fællessang med Claus Brandstrup fra Byens Højskole, som traditionen tro siger et par ord om “det gode måltid”. Ost & kos osteformidler Rasmus Holmgård præsenterer udvalget af mælkeprodukter, hvorefter der er fri morgenhygge og snak med mad i munden indtil kl. 10.15. Hvis energien rækker til mere, kan man deltage i Gråskov Yogas yoga-sessioner både før og efter spisningen. Deltagelse koster 100 kr., og billetter kan købes på spisodense.dk.

Lækker ostesmagning
Kl. 14 samme dag kan festivalgæsterne komme med til et grundkursus i osteforståelse med smagning af 6 lækre danske oste og en gennemgang af smageteknik og de vigtigste parametre til vurdering af ostekvalitet. Rasmus Holmgård er vært for smagningen, som undersøger spørgsmålene: Hvad er en god ost? Hvordan smager man på den? Og kan en dansk skæreost være en stor gastronomisk oplevelse? Det er gratis at deltage, men man skal tilmelde sig på spisodense.dk/ostko

Ost til Schiøtzprisen 2019
Søndag 15. september får kræsne gastronauter mulighed for komme helt tæt på som tilskuere, når toppen af dansk gastronomi dyster om Schiøtzprisen 2019. Schiøtzprisen præmierer kokkenes evner til at fortolke det fynske terroir, og de bedømmes på smag, visuel præsentation, innovation og evnen til at formidle den fynske fortælling. Ost & ko har sørget for, at der er et bredt sortiment af de bedste fynske mejeriprodukter, som kokkene kan bruge til at fremhæve den fynske fødevarefortælling i deres ret. Konkurrencen finder sted på Anarkist -Beer & Food Lab kl. 11 til 15, og det er gratis at overvære.

Juleost med god smag i munden

Et rekordstort antal mælkelækre mejeriprodukter stillede op i årets udgave af Mejeriforeningens prestigefyldte konkurrence om gastronomisk produktkvalitet. Det brede deltagerfelt kom også til udtryk på vinderpodiet, hvor både store og små mejerier var repræsenteret – også i de to ostekategorier, hvor Tebstrup Gedeosteri og Thise Mejeri løb med de eftertragtede vinderdiplomer.

Ostefestival omdannede Kødbyen til en regulær ostefest

Københavnerne er tossede med ost. Det stod krystalklart, da 1200 mennesker lørdag valfartede til Kødbyen, hvor ostefestivalen Cheese Copenhagen blev afholdt for fjerde gang. Mejeriforeningens ostekampagne Ost & ko havde sat festivalrammen i CPH Food Space i den brune Kødby, hvor lokalet sydede og boblede af Dj-rytmer, ostetalks og -workshops, læskende drinks, overraskende osteis og metervis af ostesmagsprøver.

Gourmetprisen 2019 – skarpere end nogensinde

Et rekordstort antal mælkelækre mejeriprodukter stillede op i årets udgave af Mejeriforeningens prestigefyldte konkurrence om gastronomisk produktkvalitet. Det brede deltagerfelt kom også til udtryk på vinderpodiet, hvor både store og små mejerier var repræsenteret – også i de to ostekategorier, hvor Tebstrup Gedeosteri og Thise Mejeri løb med de eftertragtede vinderdiplomer.

Cheese Copenhagen 2019 – Kødbyen bliver til Ostebyen

26. oktober 2019 inviterer Mejeriforeningen og Ost & ko endnu engang til vallebal i København med den 4. udgave af ostefestivalen Cheese Copenhagen. For en dag bliver Kødbyen til Ostebyen, når nørder og novicer går osteamok i CPH Food Space og på en stribe af bydelens barer og restauranter. Det koster 100 kr. at tage del i det fælles ostechok ved indtag af flere end 100 af de allerbedste oste i Danmark.

Gourmetprisen 2019 – skarpere end nogensinde

Der er nye toner i osteklokken, når et professionelt ekspertpanel 1. oktober kårer Danmarks bedste mejeriprodukter til Gourmetprisen 2019. Mejeriforeningen sætter nemlig ekstra blus under konkurrencen med en række markante nye tiltag, der skal tiltrække et endnu bredere og mere mangfoldigt felt af mælkelækre gourmetprodukter fra store og små mejerier over hele landet.

Smag Danmarks bedste ostemad på Food Festival i Aarhus

Kan en ostemad være kunst? Det – og livets andre store ostespørgsmål – kan gæsterne få besvaret, når Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko inviterer til inspirerende, lækre og lærerige oste-walks og
-smagninger på årets udgave af Nordens største madfestival.

Danmark rundt med Ost & ko i Ostevognen

Fra ostewalks og vermouth-pairing til fonduefest og Danmarks bedste ostemad: Sensommeren 2019 står i ostens tegn.
For 5. år i træk har Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko et tætpakket madfestivalprogram af osteoplevelser linet op til osteelskere over hele landet. Ostevognens roadshow er startskuddet til en ny 3-årig europæisk ostekampagne i 2019-2021. Her er et hurtigt overblik over Ost & kos velduftende rute gennem landskabet.

Vermouth Søndag med osteblinis

Ost & ko skyder festivalsæsonen i gang på gademanér, når blinisbaronerne fra Mulgeo får nøglerne til Ostevognen på Street Food om Søerne og serverer autentiske russiske minipandekager med Havgus, Benedict og svampetartar til rigelige mængder saftig vermouth fra landets eneste rullende gade-vermuteria Vermouth Søndag. Den letkrydrede kongekombi kan fås for en rund hund søndag 11. august.

Restaurant Jordnær vinder Danmarks bedste osteret 2018

Restaurant Jordnær laver kongerigets bedste ret med ost! Køkkenchef Eric Kragh Vildgaard og hans dessertkok Mads Juel Olesen bankede med en flan på Thise Blå Grubé, hasselnødssablé, brændte figner og figenescabeche 4 andre michelinrestauranter og 5 andre knivskarpe toprestauranter, da Mejeriforeningens kokkekonkurrence Danmarks bedste osteret 2018 blev afgjort her til eftermiddag.