MARTIN HANSEN
ENGHAVEGÅRD OSTERI


Hvad driver dig til at lave ost?

Det er nysgerrighed! Nysgerrighed efter at finde frem til en unik smag. Lysten til at skabe noget, der ikke findes i forvejen. Og så at kunne gøre folk glade for det, de putter i munden.

Hvad er det sværeste ved at lave ost?
At vi befinder os på et lille gårdmejeri, hvor klima og årstider er udslagsgivende for produktet. Det giver både sejre og frustrationer, men det er samtidig det brændstof, der driver mig.

Hvad er en god ost?
En god ost er en ost, der smager af sit håndværk. Og så behøver det altså ikke at være den samme ost hver gang! Man må gerne kunne undre sig og glæde sig over smagen.

Hvilken ost er din bedste?
Det er vores fiskede Enghave. Det er en simpel, rødkittet ost, som smager af gammeldags ost. Vi har oste, som er ældre og mere raffinerede, men vores Enghave-ost har den enkelthed, som faktisk gør det mere spændende at spise den.

Fortæl om dit livs største osteoplevelse
Det var, da Henrik Walther-Larsen, min læremester, i julen 2016 åbnede den af vores oste, der hedder Skallingen, for mig, hvor jeg smagte det faktastiske håndværk, som han havde lavet. Den smagte af kirsebær og karamel og var fuld af krystaller. Det troede jeg ikke kunne lade sig gøre på det sted her.


OSTESTJERNER

De er håndværksmæssige ekvilibrister og teknikere til fingerspidserne. De er kreative, visionære og gastronomisk nyskabende. I serien “Ostestjerner” sætter Ost & ko fokus på de stjerne-ostemagere, som står bag Danmarks bedste oste.