MARTIN JENSEN
MAMMEN DRØSBRO MEJERI


Hvad driver dig til at lave ost?

Det gør det at forædle et levende produkt som mælk. Det er en stor passion for mig at få lov til at lave mælk til en madvare, som mange godt kan lide. Og så driver det mig også at have sådan nogle gode kolleger her på mejeriet. Det er en vigtig del af det.

Hvad er det sværeste ved at lave ost?
Mælken ændrer sig i løbet af året, og det er svært at skabe den samme høje kvalitet med så levende et produkt hele året igennem. Det kræver en særlig holdånd hos alle medarbejdere.

Hvad er en god ost?
En god ost for mig er cremet og aromatisk. Og jeg er måske nok lidt farvet af at have lavet danablu i 10 år, men det er faktisk lige præcis den slags ost, jeg synes er god.

Hvilken ost er din bedste?
Det er vores Mammen Danablu 60+, som jeg ser frem til at få på mit rundstykke hver søndag morgen. Den har en dejligt rund smag og en blød konsistens, og den er lige, som sådan én skal være!

Fortæl om dit livs største osteoplevelse
Det var helt klart i 2009, hvor vi blev danmarksmestre igen. Det var faktisk en kæmpe oplevelse for mig, efter at jeg ikke havde lavet ost i 20 år. Det var en dejlig anerkendelse at få og et bevis på, at der er mange, som godt kan lide det, vi går og laver her i det daglige.


OSTESTJERNER

De er håndværksmæssige ekvilibrister og teknikere til fingerspidserne. De er kreative, visionære og gastronomisk nyskabende. I serien “Ostestjerner” sætter Ost & ko fokus på de stjerne-ostemagere, som står bag Danmarks bedste oste.