TORBEN KNUDSEN
LØGISMOSE MEJERI


Hvad driver dig til at lave ost?

Jeg er meget motiveret af at sørge for, at alting er på plads, og at hygiejnen er i orden, og at vi har fokus på kvalitet hver dag. Jeg er et ordensmenneske, for nu at sige det, som det er. Orden, hygiejne og kvalitet; det skal bare være på plads. Så er jeg glad.

Hvad er det sværeste ved at lave ost?
Det er helt klart, at vores råvare svinger fra gang til gang, for det er en udfordring for de medarbejdere, der har fået til opgave at producere noget, der altid er ens. Det stiller store krav til håndværket hver eneste gang.

Hvad er en god ost?
En god ost er en, der imødekommer forbrugernes forventning, når de køber produktet. Det kan jo både være en lagret ost eller en mild og cremet – så længe den smager, som kunden forventer, så har vi gjort vores arbejde ordentligt.

Hvilken ost er din bedste?
Vores bedste ost er helt sikkert den fynske rygeost, som jeg godt synes, vi kan tillade os at prale med, at vi har her på Fyn. Den kan bruges til mange forskellige ting, fx i en rygeostsalat eller i en creme eller helt enkelt på et stykke brød med en radise på toppen.

Fortæl om dit livs største osteoplevelse
Det var under min tid på Grambogård Mejeri, hvor der ikke var nogen at stille spørgsmål til, og hvor jeg selv måtte finde løsningerne på at få udviklet og fremstillet de ostetyper, der var bestilt. Det var noget af en udfordring, men også en stor oplevelse at være tvunget til at finde sine egne svar.


OSTESTJERNER

De er håndværksmæssige ekvilibrister og teknikere til fingerspidserne. De er kreative, visionære og gastronomisk nyskabende. I serien “Ostestjerner” sætter Ost & ko fokus på de stjerne-ostemagere, som står bag Danmarks bedste oste.