Mandag 30. maj 2016 fra kl. 9 til 16 indbyder Mejeriforeningen og kampagnen Ost & ko fagfolk, formidlere og ostebranchen til en dags inspirerende indblik i og diskussion af en europæisk ostekultur, der er mere dynamisk end nogensinde.

Dagen bliver bygget op om en række indlæg fra førende eksperter i sensorik og ostesprog, fødevarekvalitet, forbrugerpræferencer, produktudvikling, madvaner, mælk, terroir og tendenser. Indlæggene krydres med rigelige osteserveringer og afsluttes med en ostefrokost efter alle kunstens regler.

Her er dagens program

 

Kl.ProgrampunktPersoner
09.00Ankomst, registrering, morgenmad
09.30VelkommenDagens vært: Jonas Astrup Pedersen, cand.scient. i fødevarevidenskab og chef for produktudvikling på Nordic Food Lab
09.40Ostens historie i Europa og Danmark, en ostekultur fødes, fra gårdproduktion til industri og tilbage igen, et ostetidsbilledeJens Martin Buch Kristensen, igennem 32 år forstander på daværende Dalum Tekniske Skole (i dag Kold College)
René Langdahl Jørgensen, historiker og mad- og vinskribent
10.30Det vidste du ikke om ostesmag – et videnskabeligt perspektiv på lækkerhedEdmund T. Rolls, professor i psykologi og neurovidenskab ved Warwick Universitet i England
Lisbeth Ankersen, sensoriker og direktør i virksomheden Innovaconsult
11.15Kaffepause
11.30Introduktion til segment: Kort og godtJonas Astrup Pedersen
11.35Innovation og produktudviklingMads Østergaard-Clausen, Innovation Manager, Arla Unika
11.52Ostens plads i madkulturen – analyse af forbrugertrendsNina Preus, forbrugersociolog, konsulent og analytiker hos Landbrug & Fødevarer
12.10Terroir og EU-kvalitet – tid og sted i din ost. Kan man smage, hvor osten kommer fra? Kan man certificere velsmag?Mathias Skovmand-Larsen, kandidat i fødevarevidenskab og adjunkt på UCC Zahle i København
12.27Hot osteviden i 2016: De tre vigtigste forskningsområder i Danmark og udlandet lige nuYlva Ardo, professor emirita KU, verdens bedste osteforsker 2008
12.42Introduktion til segment: Panelinterview over temaet “Fremtidens ostekultur: Hvad efterspørger forbrugere og osteelskere i 2030?”Jonas Astrup Pedersen
12.45Talerne interviewes af dagens vært
13.15Publikum stiller spørgsmål til panelet
13.30FrokostKom med i køkkenet til en ostefrokost efter alle kunstens regler. Ved en række stationer serverer de dygtige kokke variationer over forskellige osterelaterede temaer, som du kan skylle ned med de lækre glas fra en velassorteret vinbar med bobler og sødt og alt derimellem. Eller du kan gå i ostebaren og smage dig igennem et seriøst udvalg af danske, franske, irske og nordirske oste, kyndigt vejledt af husets garvede ostetjenere.
15.00Kaffe og hygge og
fortsat networking
16.00Tak for i dag

OSTEKULTUR 2016

Mandag 30. maj 2016 kl. 9.30 til 15.30

Copenhagen Food Space
Slagtehusgade 11
1715 København V

Følg linkene herunder til de relevante sider.