SPIS! Odense Food Festival 2020

12.-13. SEPTEMBER 2020

Ostesmagning med dansk skæreost 2.0

Foto: Jesper Rais for Ost & ko

12. september kl. 12.00-13.00


Lørdag 12. september kl. 12-13 kan du lære danskernes darling, skæreosten og dens mange fortræffeligheder at kende, når Mejeriforeningens osteekspert Rasmus Holmgård tager dig igennem en ren tour de force inden for den danske nationalkending. Du smager seks lækre, danske oste samtidig med, at Rasmus guider dig kyndigt igennem de seneste tendenser inden for udviklingen af den gode ostemad. 

Arrangementet er gratis at deltage i. Du skal blot hente din billet på spisodense.dk.

Grøn ostefrokost med Restaurant Vår

Foto: Liv Kastrup for Ost & ko

12. september kl. 13.00-15.00
Odense Rådhus


Lørdag 12. september kl. 13-15 inviterer Ost & ko og den anmelderroste Restaurant Vår til en fantastisk lækker langbordsfrokost på Odense Rådhus, hvor fællesskabet og grønne retter med danske kvalitetsoste som smagsgivere er i højsædet.
Under frokosten vil kok Jacob Burmølle-Jensen fortælle om det gode måltid på tallerkenen, samtidig med, at du lærer alt om, hvad dansk ost egentlig er for en størrelse. Du kan eksempelvis glæde dig til saltede torsk med spinat, squash og lagret Svenbo fra Gundestrup Mejeri og culotte med kornblomst fra Thise Mejeri. Ost i det grønne foregår i de smukke lokaler i Rådhusets kantine, hvor der er dækket hyggeligt op til en langbordsfrokost i ostens og de grønne sagers tegn. Til frokosten serveres skønne specialøl og vand. 

Billet koster 310 kr. og kan købes på spisodense.dk.

 

Ost til Schiøtzprisen 2020

Foto: Jesper Rais for Ost & ko

13. september kl. 11.00-15.30
Anarkist – Beer & Food Lab 

 

Det kommer ikke til at gå stille for sig, når toppen af dansk gastronomi igen dyster om den prestigefyldte Schiøtzpris. Schiøtzprisen præmierer kokkenes evner til at fortolke det fynske terroir, og de bedømmes på smag, visuel præsentation, innovation og evnen til at formidle den fynske fortælling. Ost & ko har sørget for, at der er et bredt sortiment af de bedste fynske mejeriprodukter, som kokkene kan bruge til at fremhæve den fynske fødevarefortælling i deres ret – og sidste år var Ost & ko’s oste en del af retten hos konkurrencens andenplads, Bjarke Jeppesen fra Restaurant Hesselet, der lavede havørred, som han blandt andet serverede med rygeostecreme. 

Arrangementet er i første omgang forbeholdt sponsorer og deltagere. Hvis myndighederne tillader større forsamlinger til september, bliver det muligt at hente en gratis billet og være tilskuer.