Af Sabrina Hørup for Ost & ko

6 små eller 1 stor tærte

Tærtebund
160 g mel
50 g flormelis
75 g koldt smør i tern
1 æg
1 knsp. salt
1 spsk. finthakket rosmarin

Saml alle ingredienser til bunden hurtigt til en homogen dej – ælt endelig ikke for meget. Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet et par timer. Rul enten dejen ud og udstik cirkler, der passer til dine forme, eller mas bare dejen ud i formene med fingrene. Stik bundene med en gaffel. Bag tærterne i ovnen ved 180º i 10-13 minutter, til bunden er let gylden.

Fyld
100 g Arla Unika Loke eller anden friskost, flødeost eller gedeost
50 g cremefraiche 18 %
1 spsk. flydende honning
1 æg

Rør en creme af friskost, cremefraiche, honning og æg. Brug evt. en stavblender, hvis den er svær at få glat. Fordel fyldet i tærterne.

Pynt
Frisk rosmarin
Bær og frugt

Bagning og anretning
Færdigbag tærterne i ovnen i ca. 10 minutter, til cremen er fast og let gylden. Pynt med friske rosmarinkviste og bær og frugt efter smag.