Vermouth Søndag med osteblinis – Coming to a lake near you:

 

Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko skyder festivalsæsonen i gang på gademanér, når blinisbaronerne fra Mulgeo får nøglerne til Ostevognen på Street Food om Søerne og serverer autentiske russiske minipandekager med Havgus, Benedict og svampetartar til rigelige mængder saftig vermouth fra landets eneste rullende gade-vermuteria Vermouth Søndag. Den letkrydrede kongekombi kan fås for en rund hund søndag 11. august.

 

Dansk ost, spansk vermouth og russiske blinis. Det er det glade gastronomiske gadekryds, du kan opleve på 2019-udgaven af madfestivalen Street Food om Søerne, som sidste år trak fulde søbredder med sin imponerende demonstration af den kulinariske kreativitet og rå iværksætterkraft, som findes i det københavnske street food-miljø.

Sygt street osteblini
Søndag 11. august fra kl. 11 til 19 lader Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko sin ostevogn hijacke af Anastasia and Thomas Rasmussen fra torvehals-pop-op-restauranten Mulgeo, som arbejder med mødet mellem det danske og det russiske køkken. Mulgeo har udviklet en sygt street osteblini med Havgus fra Arla Unika og Benedict fra Thise Mejeri, toppet med svampetartar og trøffelolie og serveret lækkert pandelun og osteduftende, så det skriger på en iskold kop velkrydret hedvin.

Det rullende gade-vermuteria
Enter Vermouth Søndag; Danmarks eneste fuldblods-vermuteria, skabt af Nørrebro-damerne Tine Tranekær og Julie Thalund, som mener, at søndage er for få til ikke at forsøde dem med den hippe hedvin i effektive mængder. Vermouth Søndag triller forbi og udruller sit arsenal af bittersøde lifligheder fra vermouth-vognen og har til lejligheden identificeret en selektion, der perfekt matcher Mulgeos osteblinis.

Nye og eksperimenterende oste | Her er 6 hotte oste, du skal kende

Nye og eksperimenterende oste | Her er 6 hotte oste, du skal kende

Hvad spiser ostenørderne, når de mødes for at diskutere rødkit, råmælksproduktion, syrningskultur, terroirmælk, hjemmeaffinage eller oste lavet på mælk fra en ged? Her præsenterer vi 6 pivfrække oste, som stadig giver farve i kinderne hos osteaficionadoer fra Rønne til Ringkøbing.

Økologiens historie | Alt du skal vide om økomærket på dansk ost

Økologiens historie | Alt du skal vide om økomærket på dansk ost

Læs om Arlas klimavenlige oste, den nye økologisk halloumi fra Naturmælk, en kunstnerisk osteindpakning fra Jernved Mejeri, Thise Mejeris nye mælk, en eksklusiv julegaveidé, Barrit Mejeris nye flødeost til Lidl og et ægte ostejubilæum. Ost & ko har samlet en oversigt over de seneste nyheder fra de danske osteproducenter. Her er 7 små nyheder fra ostens verden.

Fermenteret fløde, modnet havarti, rygeost og kærnesmør vinder Gourmetprisen 2020

Fermenteret fløde, modnet havarti, rygeost og kærnesmør vinder Gourmetprisen 2020

Der var skarp konkurrence, da hele 57 mælkelækre mejeriprodukter stillede op i årets udgave af mejeribranchens prestigefulde konkurrence Gourmetprisen. Vinderne blev Gammel Knas fra Nr. Vium Mejeri / Arla Unika, Meyers Rygeost 20% økologisk fra Mejeriet Midtfyn, Gammeldags Kærnesmør med sydesalt fra Lindved Mejeri, og Unika 30 (øko) fløde fermenteret med kefirkultur fra Arla Christiansfeld Mejeri / Arla Unika, som løb med sejren i de fire kategorier.

Ostet kokkeskole med topkok fra Danmarks bedste osteret 2020

Ostet kokkeskole med topkok fra Danmarks bedste osteret 2020

Fasangårdens køkkenchef, Anika Madsen, inviterer i køkkenet og viser, hvordan man laver hendes ret mesterlige ret, der vandt andenpladsen ved Danmarks bedste osteret 2020. Kom med en vaskeægte topkok bag komfuret på en gourmetrestaurant, få finpudset dine køkkenskills og bliv klogere på at bruge ost i maden, når Anika Madsen giver sine bedste ostetips videre.

Timm Vladimir og Gastromand inviterer til Ostebanko med vilde præmier

Timm Vladimir og Gastromand inviterer til Ostebanko med vilde præmier

Gør dig klar til at dyste om forrygende og fantastiske præmier i et online ostebanko med Timm Vladimir og Gastromand lørdag 7. november kl. 15.30-16.30 på ostogko.dk. Find spillepladerne frem og følg godt med, når Timm Vladimir hiver tal op ad tromlen, og Thomas Alcayaga fra Gastromand guider dig gennem nogle af de mest velsmagende og velproducerede danske oste lige nu.

Danmark rundt: Kom til Ostefestival i en hel uge

Danmark rundt: Kom til Ostefestival i en hel uge

Trods corona-pandemien lancerer Mejeriforeningen og ostekulturkampagnen Ost & ko nu en landsdækkende ostefestival med coronavenlige arrangementer for osteglade danskere, der i en hel uge fra 7. til 15. november kan gå på opdagelse i ostens verden. De mange små og velsmagende events giver et unikt indblik i de danske ostes smag, konsistens og udvikling – og foregår både online og til små eksklusive events med dansk ost i centrum.

Trods corona: Gourmetprisen er tilbage til at kåre kongerigets bedste mejeriprodukter

Trods corona: Gourmetprisen er tilbage til at kåre kongerigets bedste mejeriprodukter

7. november afholder Mejeriforeningen for 15. gang den prestigefulde konkurrence Gourmetprisen, og i år bliver det med en række helt nye tiltag, når landets lækreste mejeriprodukter skal kåres. Årets konkurrence får både nye dommere, ny lokation og helt ny kontekst, når Gourmetprisen for første gang afholdes som del af den populære ostefestival Cheese Copenhagen.

Studio vinder Danmarks bedste osteret 2020 med chawanmushi-æggestand og Fyrtårnsost

Studio vinder Danmarks bedste osteret 2020 med chawanmushi-æggestand og Fyrtårnsost

Søndag 20. september blev Danmarks bedste osteret 2020 kåret, da Mejeriforeningen og Ost & ko for anden gang inviterede til den store ostekonkurrence i Kødbyen i København. Ni toprestauranter fra hele landet var mødt op for at dyste om den store ære, hvor Studio endte med at løbe med sejren med deres japanske chawanmushi-æggestand med Fyrtårnsost.

9 topkokke dyster om at skabe Danmarks bedste osteret 2020

9 topkokke dyster om at skabe Danmarks bedste osteret 2020

Sticky rice med Gammelknas, Mønchego forklædt som fåreuld og japansk æggestand med Fyrtårnsost. 20. september får de danske oste igen stjernerollen, når 9 topkokke fra hele landet giver deres bud på Danmarks bedste osteret 2020. Konkurrencen afholdes af Mejeriforeningens ostekampagne Ost & ko, og retterne bedømmes af fem af landets skarpeste madprofiler inden den meste velsmagende kåres i CPH Food Space i hjertet af København.

Danskernes madvaner: Så meget økologisk ost spiser vi

Danskernes madvaner: Så meget økologisk ost spiser vi

Populariteten af økologiske madvarer bliver ved med at stige, og det gælder også for ost. Samtidig bliver ost i stigende grad anvendt i madlavning og endda som aftensmåltidets hovedingrediens. Ost & ko har kigget nærmere på danske ostetal og -vaner.

Ostenyt forår 2020: Småt og godt fra ostens verden

Ostenyt forår 2020: Småt og godt fra ostens verden

Læs om Arlas klimavenlige oste, den nye økologisk halloumi fra Naturmælk, en kunstnerisk osteindpakning fra Jernved Mejeri, Thise Mejeris nye mælk, en eksklusiv julegaveidé, Barrit Mejeris nye flødeost til Lidl og et ægte ostejubilæum. Ost & ko har samlet en oversigt over de seneste nyheder fra de danske osteproducenter. Her er 7 små nyheder fra ostens verden.