Vermouth Søndag med osteblinis – Coming to a lake near you:

 

Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko skyder festivalsæsonen i gang på gademanér, når blinisbaronerne fra Mulgeo får nøglerne til Ostevognen på Street Food om Søerne og serverer autentiske russiske minipandekager med Havgus, Benedict og svampetartar til rigelige mængder saftig vermouth fra landets eneste rullende gade-vermuteria Vermouth Søndag. Den letkrydrede kongekombi kan fås for en rund hund søndag 11. august.

 

Dansk ost, spansk vermouth og russiske blinis. Det er det glade gastronomiske gadekryds, du kan opleve på 2019-udgaven af madfestivalen Street Food om Søerne, som sidste år trak fulde søbredder med sin imponerende demonstration af den kulinariske kreativitet og rå iværksætterkraft, som findes i det københavnske street food-miljø.

Sygt street osteblini
Søndag 11. august fra kl. 11 til 19 lader Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko sin ostevogn hijacke af Anastasia and Thomas Rasmussen fra torvehals-pop-op-restauranten Mulgeo, som arbejder med mødet mellem det danske og det russiske køkken. Mulgeo har udviklet en sygt street osteblini med Havgus fra Arla Unika og Benedict fra Thise Mejeri, toppet med svampetartar og trøffelolie og serveret lækkert pandelun og osteduftende, så det skriger på en iskold kop velkrydret hedvin.

Det rullende gade-vermuteria
Enter Vermouth Søndag; Danmarks eneste fuldblods-vermuteria, skabt af Nørrebro-damerne Tine Tranekær og Julie Thalund, som mener, at søndage er for få til ikke at forsøde dem med den hippe hedvin i effektive mængder. Vermouth Søndag triller forbi og udruller sit arsenal af bittersøde lifligheder fra vermouth-vognen og har til lejligheden identificeret en selektion, der perfekt matcher Mulgeos osteblinis.

Årets osteprogram på SPIS! Odense Food Festival

Traditionen tro er der spændende osteoplevelser på programmet, når Odenses madfestival løber af stablen midt i september. Sammen med Mejeriforeningen og Ost & ko inviterer festivalen til ostesmagning for let øvede osteelskere; der er ost i kokkenes råvarekasse til Schiøtzprisen; sidste års succes med mælkelækker morgenmad i Eventyrhaven med sang, sjov og skimmel gentages; og så får Rygeosten både sin egen dag og en moderne makeover.

Smag Danmarks bedste ostemad på Food Festival i Aarhus

Kan en ostemad være kunst? Det – og livets andre store ostespørgsmål – kan gæsterne få besvaret, når Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko inviterer til inspirerende, lækre og lærerige oste-walks og
-smagninger på årets udgave af Nordens største madfestival.

Danmark rundt med Ost & ko i Ostevognen

Fra ostewalks og vermouth-pairing til fonduefest og Danmarks bedste ostemad: Sensommeren 2019 står i ostens tegn.
For 5. år i træk har Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko et tætpakket madfestivalprogram af osteoplevelser linet op til osteelskere over hele landet. Ostevognens roadshow er startskuddet til en ny 3-årig europæisk ostekampagne i 2019-2021. Her er et hurtigt overblik over Ost & kos velduftende rute gennem landskabet.

Restaurant Jordnær vinder Danmarks bedste osteret 2018

Restaurant Jordnær laver kongerigets bedste ret med ost! Køkkenchef Eric Kragh Vildgaard og hans dessertkok Mads Juel Olesen bankede med en flan på Thise Blå Grubé, hasselnødssablé, brændte figner og figenescabeche 4 andre michelinrestauranter og 5 andre knivskarpe toprestauranter, da Mejeriforeningens kokkekonkurrence Danmarks bedste osteret 2018 blev afgjort her til eftermiddag.

Kokke- og tjenerelever på ostekursus med Ost & ko

For andet år i træk har Ost & ko været rundt på landets største gastronomiske erhvervsuddannelsessteder med kurset “Ostekultur – trends, typer, pairing og præsentation”. 367 studerende og undervisere deltog i årets otte kurser a to timer med smagning af seks oste og tre vine og en masse teori om ostekultur, ostesmag og ostesprog.

Kom med til Danmarks bedste osteret 2018

Hvad har Søllerød Kro, formel B, Kiin Kiin, Falsled Kro og Hærværk til fælles? De mener, de kan lave Danmarks svedigste ret med ost som central ingrediens. Sammen med yderligere 5 af kongerigets skarpeste restauranter tester de teorien til et brag af en top-cheesy gastronomisk højoktan-cook-off den 2. december i København. Og du kan være med!

Nyt nummer af magasinet Ostekultur på gaden nu

Den 10. november udkom det andet nummer af Ost & kos magasin Ostekultur med 52 siders dugfriske historier fra ostens verden, inklusive 13 helt nye opskrifter med ost på julebordet og i det søde køkken, udviklet af nogle af Danmarks dygtigste madbloggere. Magasinet er gratis og kan rekvireres fra Mejeriforeningen.

850 osteelskere kom til ostefest i København

Flere end 850 osteelskende københavnere gæstede i weekenden landets fedeste festival for kvalitetsoste, Cheese Copenhagen 2018, som løb af stablen ved TorvehallerneKBH. Her kunne de smage 136 af Danmarks vildeste oste og verdens måske bedste mac ‘n’ cheese.