Ingredienser

2 personer

4 vafler
250 g kartoffelmos (af kartofler, smør, salt og peber)
2 æg
2½ spsk. kartoffelfibre (eller 30 g hvedemel)
½ tsk. løgpulver
½ tsk. hvidløgspulver
½ tsk. bagepulver
¼ tsk. groft salt
30 g revet røget gouda eller anden fast ost

Sennepscreme
3 spsk. cremefraiche 18%
2 tsk. grov sennep
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. ravigottesauce (sød sennepssauce)

1 zittauerløg
75 g østershatte
15 g smør
sennepscreme
4 vafler
6 skiver røget gouda eller anden fast ost
4 spsk. fast modnet ost, revet
2 æg

Pynt
Fintsnittet purløg

HAR DU OGSÅ EN FANTASTISK OPSKRIFT MED OST?

Deltag i opskriftkonkurrencen og vind op til 6.000 kr.

Læs mere

Fremgangsmåde

Vafler
Rør mosen lind med æg. Rør alt det tørre i – og tilsæt den revne ost. Sørg for at vaffeljernet er godt varmt og bag de 4 belgiske vafler i ca. 3½ minut, trim kanterne og lad vaflerne køle af.

Sennepscreme
Rør cremefraiche sammen med de 3 slags sennep. Skær løget i tynde både og riv svampene i mindre stykker. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande og svits løg og svampe et par minutter.

Kom lidt sennepscreme på de 2 nederste vafler. Dernæst røget ost og svampeblanding. Slut af med den revne ost og de øverste vafler. Sæt vaflerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Lad resten af smørret blive gyldent i en pande og steg de 2 spejlæg.

Ved serveringen
Fordel resten af sennepscremen på de varme vafler, derpå spejlæg, fintsnittet purløg og et drys friskkværnet peber.

Tip
Af mangel på et belgisk vaffeljern så form dejen til 4 skiver ”toastbrød” på smurt bagepapir. Bag dem på en plade midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 200°, eller til de er faste og gyldne. En anden mulighed er 4 skiver af et godt brød. I stedet for ovnen kan du stege vaflerne i en toastmaskine eller i en pande.

Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Klidmoster.dk.

Derfor løb Malou med oste-sejren

“Det er en fin idé at tage det søde køkkens velkendte opskrifter og tviste det i det salte køkken. Ingredienserne er enkle, og de er nemme at få over hele landet, og så er der plads til indviduelle variationer. Retten er et godt vegetarmåltid og kan også gøre sig godt til ugens kødfri dage. Denne opskrift er den reneste fortolkning af brinner.”

Sådan sagde Ost & kos dommerpanel bestående af Rasmus Leck Fischer, kok og daglig leder hos Atelier 1B, Winnie Pauli, seniorkonsulent ved Landbrug & Fødevarer, og Sanne Muncken, gennem flere end 25 år ansat i Karolines Køkken bl.a. som kreativ leder.

Tema-vinder af temaet “Ost – til brinner” og honoreret med 3.000 kr.

Malou Rotvel Pagh

Malou Rotvel Pagh

Madblogger

Malou Rotvel Pagh er uddannet gastronom med cater som speciale og blogger om sin kærlighed til økologi og smør på KlidmOSTer.dk. Malou går meget op i økologi og mad uden alt for mange tilsætningstoffer. Og så er hun ambassadør for Stop Spild af Mad. Når det kommer til ost, er Malou en novice, men hun er hurtigt kommet efter det.