Ingredienser

2 personer

200 g hul pasta
100 g cheddar, gerne røget
30 g fast modnet ost
100 g bacon
50 g løg
1 spsk fuldkonssennep
½ tsk frisk timian, eller tilsvarende tørret
80 g smør
2 spsk hvedemel
5 dl sødmælk
3 dl pankorasp

HAR DU OGSÅ EN FANTASTISK OPSKRIFT MED OST?

Deltag i opskriftkonkurrencen og vind op til 6.000 kr.

Læs mere

Fremgangsmåde

Kog pastaen i letsaltet vand og dræn den. Riv imens de to slags ost, snit løg i både og bacon i tern. Steg løg og bacon sammen – og tilsæt timian.

Varm mælken op til under kogepunktet. Smelt 30 g smør ved middelvarme i en gryde. Drys melet i og pisk blandingen godt sammen. Hæld lidt mælk i gryden, mens der piskes. Når jævningen er tyknet hældes mere mælk i, indtil sovsen har den ønskede tykkelse.

Tilsæt løg og bacon, sennep og den kogte pasta. Kom pastablandingen passende fade. Rist pankoraspen i de resterende 50 g smør og fordel det på toppen. Bag ved 200°C i ca. 20 min.

Tip
Dagen efter kan resterne laves til sprøde mac’n’cheese vafler. Vend skiver af kold mac’n’cheese i sammenpisket æg og derefter i panko – og rist dem i vaffeljernet nogle minutter.

Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Klidmoster.dk.

 

Derfor løb Malou med oste-sejren

“Opskriften fint udført – enormt pædagogisk og til at forstå, når man har tømmermænd. Enkel mac’n’cheese, men stadig opgraderet med simrede løg, bacon, timian og sprødt pankorasp-lag. Godt ostevalg med røget ost og fast modnet ost, så det kommer til at smage af noget – og også oste med god smelteevne. En velsmagende ret, som man vil have lyst til, når man har tømmermænd. Når man læser hen mod slutningen, når man lige til det der punkt, hvor man tænker ’men der er jo et kæmpe fad, og det får man ikke spist’. Og så kommer tippet om at vafle en skive dagen efter. Det er godt og innovativt tænkt – og man undgår madspild.”

Sådan sagde Ost & kos skarpe dommerpanel bestående af Marie Holm, madjournalist og redaktør, Rasmus Leck Fischer, køkkenchef hos Gastronomisk Innovation, og Winnie Pauli, tidligere seniorkonsulent ved Landbrug & Fødevarer.

Temavinder af temaet “Ost – til dagen derpå” og honoreret med 3.000 kr.

Malou Rotvel Pagh

Malou Rotvel Pagh

Madblogger

Malou Rotvel Pagh er uddannet gastronom med cater som speciale og blogger om sin kærlighed til økologi og smør på KlidmOSTer.dk. Malou går meget op i økologi og mad uden alt for mange tilsætningstoffer. Og så er hun ambassadør for Stop Spild af Mad. Når det kommer til ost, er Malou en novice, men hun er hurtigt kommet efter det.