Site icon Ost & ko

MadbloggerUdfordringen og Ost & ko slår sig sammen

I dag går startskuddet til endnu en opskriftskonkurrence, og det sker denne gang i samarbejde med MadbloggerUdfordringen, der med sine 11 forrige udfordringer har budt adskillige danske madbloggere op til dans. Til efterårets temaer skal der fart på osten, som spises udenfor hjemmets fire vægge. Og så skal dagens vigtigste måltid, morgenmad, fortolkes som aftensmad. MadbloggerUdfordringen bidrager med hele to udfordringer.

Ost & ko er nu klar med to nye konkurrencetemaer krydret med MadbloggerUdfordringens udfordringer. Alle danske madbloggere har derfor nu mulighed for at deltage i både MadbloggerUdfordringen #12 og Ost & kos opskriftskonkurrence med én eller to gode osteopskrifter. Ost & ko bringer temaerne til ostebordet og MadbloggerUdfordringen kommer med udfordringerne, og tilsammen udgør det et styks storslået osteudfordring.

Ostedyst eller med for sjov?
MadbloggerUdfordringen går i al sin enkelthed ud på at udfordre madbloggere og er, i modsætning til Ost & kos opskriftskonkurrence, ikke en konkurrence. I MadbloggerUdfordringen er der ingen præmier på spil, her vinder man  ære, beundring og anerkendelse fra sine fellow madbloggere.

Samarbejdet betyder derfor, at danske madbloggere kan slå to fluer med ét smæk, ved at indsende én eller to gode osteopskrifter til både MadbloggerUdfordringen og Ost & ko.

Ost & kos dommerpanel
Igen står Ost & kos erfarne dommerpanel klar til at tage imod opskrifter. Panelet består af Winnie Pauli, seniorkonsulent ved Landbrug & Fødevarer, og Sanne Muncken, gennem flere end 25 år ansat i Karolines Køkken bl.a. som kreativ leder. De vurderer de indsendte opskrifter og udvælger under hvert tema op til tre opskrifter, hvis de er nyskabende, inspirerende og ikke mindst smagfulde nok. Bloggerne bag opskrifterne præmieres hver med et honorar på 1.000 kr. for deres opskrifter. Ophavsmadbloggeren bag den bedste opskrift i hvert tema honoreres med yderligere 2.000 kr.

Vind op til 3.000 kr. for din bedste oste-opskrift eller 6.000 kr. for to
47 lækre osteopskrifter udviklet af nysgerrige madbloggere har allerede dystet i konkurrencens temaer i 2015 og første halvdel af 2016. Denne gang bliver opgaven ikke lettere. Det kræver sin opskriftsudvikler at sætte morgenmadsosteretten på spisebordet til aften under temaet ‘Ost – til brinner’ eller at sætte fart på osten under temaet ’Ost – på farten’ – Specielt når de to udfordinger kobles på!

‘Ost – til brinner’
Morgenmad siges at være dagens vigtigste måltid, så hvorfor ikke spise det til aftensmad? Brinner er en sammentrækning af de engelske ord breakfast og dinner, og under dette tema inviteres du til at kreere en morgenmadsopskrift med minimum én ost, som er tilberedt og/eller indgår i en ret, der gør sig brandgodt på aftensmadsbordet.

‘Ost – på farten’
Hvad skal du ha’ på? Du skal ha’ fart på! Under teamet ost på farten inviteres du til at komme med dit bud på osteopskrifter, der kan indtages udenfor hjemmets fire vægge, når du er på vej fra A til B, på picnic i parken eller noget helt tredje. Eneste krav er, at ostetyperne fast modnet og esrom indgår i opskriften.

Det er tilladt at dyste under begge temaer og fordoble dine chancer. Du har en hel måned i køkkenets udviklingsafdeling. Opskriftskonkurrencen løber fra i dag 28. oktober til 27. november 2016, og vinderne offentliggøres medio december. Læs her, hvordan du deltager i Ost & kos opskriftskonkurrence og MadbloggerUdfordringen #12. Du kan se alle bidrag til Ost & kos opskriftskonkurrencer her. Held og lykke!

 

Konceptet hylder fællesskabet i madblog-verdenen, giver plads til forskelligheden og giver læserne mulighed for at se mangfoldigheden i de mange madblogger-køkkener.

Nada Louise Cay

Initiativtager, MadbloggerUdfordringen

Deltag i opskrifts-
konkurrencen for
madbloggere

Hvis du har en fantastisk opskrift med dansk ost, har du mulighed for at blive honoreret med op til 3.000 kr. for en opskrift.

Læs mere her om sommerens opskriftskonkurrence med temaerne ’ost – fra rest til guld’ og ’ost – i nye klæder’.