Site icon Ost & ko

Mælkeskæg og ost i nye klæder

Køkkensnak. 1.-3. november åbner Mejeriforeningen køkkenet til tre dage fyldt med inspirerende samtaler, opskriftskonkurrence for madbloggere, bud på fremtidsscenarier og god kaffe på International Food Contest 2016 i MCH Messecenter Herning.

Af Katja Seerup Clausen

 

Mejeriforeningen har til anledningen sammensat et program, der giver et spændende kig ind i foreningens arbejde med kampagnerne Ost & ko, Mælk er for Livet og Skolemælk. Her kan du møde en række danske madbloggere, eksperter og fagpersoner i samtale med værterne Anders Halskov, vinder af MasterChef 2015 og madkommunikatør Rasmus Holmgård, der begge er velbevandret i mejeribrugets univers og lover standens gæster berigende nyt, sjov og fremadskuende input.

“Vi ser frem til at tage medlemmer og andre gæster på International Food Contest med ind i Mejeriforeningens maskinrum og vise, hvad vi arbejder på for at fremme interessen for mejeriernes gode arbejde. Derudover står vi selvfølgelig klar til en snak og en god kop kaffe,” siger Lars Witt, kampagnechef hos Mejeriforeningen.

Hver dag byder Mejeriforeningens husbarista på friskbrygget kaffe før, under og efter programmet for køkkensamtalerne.

 

TIRSDAG 1. NOVEMBER

Køkkensamtaler ledes af vært Anders Halskov, vinder af MasterChef 2015

09.00 Morgenkaffe
Martin Kjær, barista og medejer af Luka i Vejle serverer kaffe med din favoritmælk dagen lang. Mælkens kvalitet og type har stor betydning for din kop kaffe. Smag selv forskellen.

11.00 Officiel åbning v/ Mejeriforeningens formand Steen Nørgaard Madsen.
Præmieoverrækkelse v/HKH Prins Joachim – på scenen

12.00 Er der fremtid i dansk ost?
Ostebranchens ultimative råstof er, ifølge Innovation Manager Mads Østergaard-Clausen, mennesket og dets kreative kraft. Kig forbi og tag med Mads og Anders på en rejse ud i fremtiden og bliv klogere på, hvor ostebranchen er på vej hen.

12.30 Ost & ko sætter osten på bloggen
Mød deltagerne i Ost & kos opskriftskonkurrence for madbloggere. Christina Bennetzen fra eatmyheartoutcph og Søren S. Willadsen fra GASTROmad går i køkkenet og tilbereder deres bud på temaet ‘ost i nye klæder’. Oplev kendte ostetyper blive nyfortolket.

14.30 Mælk i eftermiddagskaffen?
Anders taler med Martin Kjær, barista og medejer af Luka i Vejle over en kop eftermiddagskaffe til en køkkensamtale om, hvad fremtiden bringer for mælkebaserede kaffer.

15.00 Mælk, børn og skolestart før, nu og i fremtiden
Louise Poulsen, marketing project manager hos Mejeriforeningen, samtaler om hvilken rolle mælken har i en god skolestart.

 

ONSDAG 2. NOVEMBER

Køkkensamtaler ledes af vært Rasmus Holmgård, madkommunikatør

09.00 Morgenkaffe
Martin Kjær, barista og medejer af Luka i Vejle serverer kaffe med din favoritmælk dagen lang. Mælkens kvalitet og type har stor betydning for din kop kaffe. Smag selv forskellen. 

10.30 Kaffe, mælk og morgenånde
Kig forbi, når dagens vært sætter Martin Kjær, barista og medejer af Luka i Vejle stævne til en køkkensnak om, hvorfor morgenkaffe smager anderledes end aftenkaffe.

11.00 Ost & ko sætter osten på bloggen
Mød vinderne af Ost & kos opskriftskonkurrence for madbloggere. Camilla Bojsen-Møller fra Ostesnak og Rasmus Palsgård fra feinschmeckeren.dk går i køkkenet og tager os på en osterejse fra det salte til det søde køkken. Side om side fremtryller de hver en salt og en sød ret tilberedt med ost.

13.00 Osten til (frugt)vinen
Dagens vært inviterer Jens Skovgaard Pedersen, direktør i Cold Hand Winery, og Camilla Bojsen-Møller fra Ostesnak til en køkkensamtale om ost, vin og frugtvin. Kig forbi og saml inspiration til ostebordet.

13.30 Børn, skolestart og mælk før, nu og i fremtiden
Louise Poulsen, marketing project manager hos Mejeriforeningen, samtaler om hvilken rolle mælken har i en god skolestart.

14.30 Osten til øllet (på scenen)
Dagens vært på Mejeriforeningens stand sætter Esben Nielsen, formand for Danske Ølentusiasters lokalafdeling i Herning, stævne på scenen til en samtale om parring af ost og øl.

15.00 Præmieoverrækkelse v/ udstillingens formand Søren Jensen – på scenen

 

TORSDAG 3. NOVEMBER

09.00-17.00 Kaffe, mælk og morgenånde
Martin Kjær, barista og medejer af Luka i Vejle serverer kaffe med din favoritmælk dagen lang. Mælkens kvalitet og type har stor betydning for din kop kaffe. Smag selv forskellen.

09.00-17.00 Skolemælk
Besøg skolemælk på standen og få en snak om mælkens rolle i skolen med Louise Poulsen, marketing project manager hos Mejeriforeningen.

International FOOD Contest

Netværk, nye produkter, teknologier og maskiner beregnet for hele fødevareerhvervet.

  • International FOOD Contest er for alle fødevarer.
  • International FOOD Contest er stedet hvor mange landes mejeribrug udstiller deres produkter.
  • Kåring af Danmarks bedste inden for de deltagende fødevarekategorier
  • Uddeling af tværgående gourmetpriser
  • Events med fødevarer i centrum
  • Særlige arrangementer, foredrag og korte kurser.

Læs mere på foodcontest.dk