Site icon Ost & ko

Køkken-opfindsomhed i fuldt flor ved sommerens opskriftskonkurrence

Endnu en opskriftskonkurrence er afgjort. Seks spændende opskrifter er valgt ud af dommerpanelet, rester er tryllet til guld, og ostemaden er trådt ind i det 21. århundrede. Tillykke til de dygtige madbloggere, som står bag de udvalgte opskrifter.

Osten fik svedperler på panden, og derfor blev den oprindelige frist for årets første opskriftskonkurrence skubbet fra ultimo juni til primo august. Alle de ostetossede madbloggere fik så god tid til at dyste i opskriftskonkurrencen om at vinde op til 6.000 kr. Det blev til i alt 19 spændende bidrag.

Påhit udi det udendelige 
Med et vaskeægte oste-digt opfordrede Ost & ko i bedste stop spild af mad-stil madbloggere til at trylle osterester om til osteguld under temaet “Ost – fra rest til guld” – Og der blev i sandhed tryllet. Ni dygtige madbloggere tog imod udfordringen og bidrog med alt fra snacks og mellemmåltider til hovedretter og tilbehør. Fælles for dem alle er, at de udviser en god portion køkken-opfindsomhed.

Opfindsomhed er der bestemt også rigeligt af under konkurrencens andet gastronomiske benspænd “Ost -i nye klæder”, hvor ostemaden gennem 10 forskellige bidrag er blevet splittet i atomer og samlet igen som supper, desserter og meget mere.

Osten i selskab med trendy mediedarlings
Sommerens råvarefest manifesterer sig specielt i kategorien “Ost – i nye klæder”, hvor sprøde asparges, friske rabarber og solmodne sommerbær giver osten modspil. Til forskel for kategorien “Ost – fra rest til guld”, hvor råvarevalgene peger mere i retning af comfort food og vinteregnede osteretter.

Det er svært at styre udenom vafler i det københavnske café-liv, på diverse danske madblogs og madfikserede instagramprofiler, og den trendy spise er selvfølgelig også at finde blandt bidragene og under begge temaer i opskriftskonkurrencen. Broken gel og rugbrødscumble synes også at hitte blandt flere bidragsydere. Ligesom at ostemadden af flere har fået midlertidig residens i det søde køkken.

… Og vinderne er!
Et skarpt dommerpanel bestående af Kenneth Hansen, køkkenchef på Svinkløv Badehotel, Winnie Pauli, seniorkonsulent ved Landbrug & Fødevarer, og Sanne Muncken, gennem flere end 25 år ansat i Karolines Køkken bl.a. som kreativ leder, har vurderet de indsendte opskrifter og udvalgt seks opskrifter, som er de mest nyskabende, inspirerende og smagfulde.

Temavindere og -udvalgte opskrifter er:

Ost – i nye klæder
Ostemad som suppe af Mads Vindfeld Andersen fra Madsvin – Temavinder
Ostevafler af Christina Bennetzen fra eatmyheartoutcph
Danablu med pumpernickel-crumble, syltede løg, kirsebær og gran af Martin Bruun fra dinnerbymartin

Ost – fra rest til guld
Tryl osterester til ostecreme af Camilla Bojsen-Møller fra Ostesnak – Temavinder
Risotto med squash og svampe – kogt med parmesanskorper af Maria Dyrby fra Dyrbys Mad
Pizza quattro formaggi af Christina Bennetzen fra eatmyheartoutcph

Ost & ko ønsker stort tillykke til bloggerne bag de seks opskrifter. Tak til alle bloggere for bidrag, og fordi I ville være med på udfordringen. I efteråret 2016 lancerer Ost & ko en ny opskriftskonkurrence. Følg med på Facebook eller her på siden for nyt. Vil du på Ost & kos presseliste og automatisk få tilsendt nyt fra kampagnen, så skriv til Marie Sainabou Jeng på marie@mariejeng.com.

 

Ostesuppen kan tilberedes med mange forskellige hårde oste og den kan laves i en festudgave som denne, men kan uden problemer forenkles til en onsdagsudgave.

Sanne Muncken

gennem flere end 25 år ansat i Karolines Køkken bl.a. som kreativ leder

Deltag i opskrifts-
konkurrencen for
madbloggere

Hvis du har en fantastisk opskrift med dansk ost, har du mulighed for at blive honoreret med op til 3.000 kr. for en opskrift.

Læs mere her.