Ingredienser

Snack til 5 personer

Ostevafler
130 g mellemlagret danbo
Rygeostcreme
100 g rygeost
2 spsk. cremefraiche 18 %

Topping
¼ agurk
3 radiser
3-4 jordbær
2 grønne asparges
Purløg

Rugbrødskrymmel
1 skive rugbrød
10 g smør

Fremgangsmåde

Smørristet rugbrødskrymmel
Smuldr rugbrødsskiven meget fint. Lad smørret blive gyldent i en lille pande og rist rugbrødet til det er gyldent og sprødt.

Rygeostcreme
Rør rygeost og cremefraiche sammen til en blød og fin creme.

Ostevafler
Riv osten groft. Sørg for, at vaffeljernet er godt varmt, og fordel den revne ost i et fint lag. Tryk vaffeljernet sammen og bag vaflen i ca. 3½ min., eller til den lugter en smule ”brændt”. Sluk for varmen og åbn forsigtigt jernet efter ca. 1 min. – det kan være nødvendigt at løsne den varme vaffel fra låget med en kniv. Lad vaflen køle lidt af, og fjern den forsigtigt fra jernet. Del vaflen op i de enkelte hjerter.

Ved servering
Fjern kernerne fra agurken, og skær den i små tern. Skær radiser og jordbær i skiver. Knæk det nederste af de grønne asparges, og del dem i hoveder og fine skiver. Klip purløg fint. Læg en lille portion rygeostcreme på hvert ostehjerte. Pynt et par hjerter med radiser og klippet purløg. Et par andre med jordbær og agurk. Og til sidst et hjerte med asparges. Drys alle hjerter med det smørristede rugbrød.

Tip
Osten kan også bages i ovnen. Fordel 8 portioner ost på 2 plader med bagepapir. Spred osten ud i pæne runde cirkler og bag en plade ad gangen, ca. 6 min. ved 200° – midt i ovnen. Løft straks de gyldne og sprøde ”ostechips” over på en bagerist.

Opskriften er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på eatmyheartoutcph.

Christina Bennetzen

Christina Bennetzen

Madblogger

Christina elsker at lave mad med gode sæsonbetonede råvarer og blogger om det på eatmyheartoutcph. Den eneste regel, der gælder i hendes køkken, er, at hver ret skal laves med kærlighed og respekt for råvarerne, smagen og oplevelsen.