Lækker creme af osterester

Opskrift på ostecreme

140 g osterester fx fra brie og camembert
4 spsk sødmælk
6 spsk fintrevet parmesan
Friskkværnet hvid peber
Trøffelolie – kan udelades

Pynt
Brøndkarse

Sådan laver du ostecreme

Skær osteresterne i mindre stykker. Blend ostestykker og mælk med en stavblender til en blød og glat creme. Rør cremen op med revet parmesan og friskkværnet peber. Smag til.

Ved serveringen

Anret ostecremen med lidt trøffelolie og brøndkarse på toppen.

Tip
Ostecremen er et super tilbehør til et stykke grillet kød, nogle grillede grønsager og en lille kogt kartoffel. Cremen er også velegnet i en sandwich eller smurt på små stykker ristet brød til en velkomstdrink. Vær opmærksom på, at der kan sidde nogle bitterstoffer på skorpen af en skimmelost. Skær derfor skorpen fra, hvis ønsket er en mild creme.

Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Ostesnak.

Camilla Bojsen-Møller

Camilla Bojsen-Møller

Osteblogger

Ost fylder meget i Camillas liv. Udover at arbejde med kommunikation i et ostefirma, blogger hun om ost i fritiden på Ostesnak, og i marts 2015 udgav Samvirke hendes bog ’OST på bordet’.