Ingredienser

140 g osterester fx fra brie og camembert
4 spsk sødmælk
6 spsk fintrevet parmesan
Friskkværnet hvid peber
Trøffelolie – kan udelades

Pynt
Brøndkarse

HAR DU OGSÅ EN FANTASTISK OPSKRIFT MED OST?

Deltag i opskriftkonkurrencen og vind op til 6.000 kr.

Læs mere

Fremgangsmåde

Skær osteresterne i mindre stykker. Blend ostestykker og mælk med en stavblender til en blød og glat creme. Rør cremen op med revet parmesan og friskkværnet peber. Smag til.

Ved serveringen
Anret ostecremen med lidt trøffelolie og brøndkarse på toppen.

Tip
Ostecremen er et super tilbehør til et stykke grillet kød, nogle grillede grønsager og en lille kogt kartoffel. Cremen er også velegnet i en sandwich eller smurt på små stykker ristet brød til en velkomstdrink. Vær opmærksom på, at der kan sidde nogle bitterstoffer på skorpen af en skimmelost. Skær derfor skorpen fra, hvis ønsket er en mild creme.

Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Ostesnak.

Derfor løb Camilla med oste-sejren

“Denne opskrift vinder, da den virkelig laver rest til guld. Det er en helt vildt god idé, at bruge sine osterester på denne måde, og de fleste oste kan bruges. Ostecremen har mange anvendelsesmuligheder og kan spises til alt fra en lækker grillet bøf til letkogte grøntsager eller som smørelse i en sandwich.”

Sådan sagde Ost & kos skarpe dommerpanel bestående af Kenneth Hansen, køkkenchef på Svinkløv Badehotel, Winnie Pauli, seniorkonsulent ved Landbrug & Fødevarer, og Sanne Muncken, gennem flere end 25 år ansat i Karolines Køkken bl.a. som kreativ leder.

Tema-vinder af temaet “Ost – fra rest til guld” og honoreret med 3.000 kr.

Camilla Bojsen-Møller

Camilla Bojsen-Møller

Osteblogger

Ost fylder meget i Camillas liv. Udover at arbejde med kommunikation i et ostefirma, blogger hun om ost i fritiden på Ostesnak, og i marts 2015 udgav Samvirke hendes bog ’OST på bordet’.