Ostemad som suppe

2 personer

Opskrift på broken rabarbergel

1 dl rabarbersaft
1½ spsk citronsaft
½ tsk agar agar
1 spsk hasselnøddeolie

Sådan laver du broken rabarbergel – dagen før

Varm rabarber- og citronsaft op i en kasserolle. Pisk agar agar ud i saften til den er helt smeltet. Stil saften på køl til næste dag.

Opskrift på sprødt rugknas

3 meget tynde skiver daggammelt rugbrød

Sådan laver du sprødt rugknas

Læg rugbrødsskiverne på en plade med bagepapir og stil pladen midt i en kold ovn. Indstil ovnen på 80° og bag brødskiverne i 2½ time eller til de er godt sprøde. Skær skiverne i små stykker rugknas.

Opskrift på ostesuppe

100 g fast modnet ost
2 dl sødmælk
1 dl double cream eller piskefløde
20 g saltet smør
1 spsk citronsaft
Evt. et nip groft salt

Sådan laver du ostesuppe

Riv osten groft. Varm mælk og fløde op i en kasserolle under omrøring. Tilsæt osten og pisk den ud i den varme mælkeblanding. Kog blandingen ved svag varme og under stille og rolig omrøring i ca. 5 min.

Blend suppen med en stavblender. Hæld suppen gennem en fintmasket sigte og tilbage i den rengjorte kasserolle. Smag til med citronsaft og evt. salt.

Ved serveringen

Blend den stivnede rabarbersaft med hasselnøddeolie. Kom broken rabarbergel i en sprøjtepose eller i en frostpose, hvor der klippes et lille fint hul i det ene hjørne. Sæt små ”dutter” af broken gel på kanten af fire dybe og evt. forvarmede tallerkener.

Varm suppen godt op. Tilsæt smør og giv suppen en god omgang med stavblenderen. Kom ostesuppen i de dybe tallerkener, drys med rugknas og pynt med skovsyre.

Tip

Hvis rabarberne ikke er i sæson, så prøv en broken gel på fx havtorn eller hyben.

Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Madsvin.

Mads Vindfeld Andersen

Mads Vindfeld Andersen

Madblogger

Mads deler ud af sin passion for mad og Fyn på Madsvin. Til dagligt arbejder han med online markedsføring i eget marketingbureau Marketingfabrikken.dk.