Sådan deltager du i konkurrencen

Har du en fantastisk opskrift med ost? Få 1.000 kr. for din gode osteopskrift, deltag i en styling- og fotoworkshop og vind en rejse til Bruxelles.

Ost & kos opskriftskonkurrence er for alle osteelskende madbloggere. Årets første opskriftskonkurrence er den første og eneste af sin slags, der under overskriften Ost uden grænser kigger ud over Danmarks grænser og byder op til dans med østens og sydens smagsuniverser. Vis os dit køkkens kærlighed til ost ved at udvikle en nyskabende, inspirerende og smagfuld opskrift eller to over et eller begge af følgende temaer. Deadline for deltagelse var 5. april. De udvalgte opskrifter offentliggøres på Facebook inden påske. Vinderne offentliggøres efter styling- og fotoworkshoppen i begyndelsen af maj.

Ost – fra syd og øst til nord
Ryst vinterens kulde af dig og drøm dig til varmere himmelstrøg, når du under temaet ‘Ost – fra syd og øst til nord’ inviteres til at skabe en smagfuld osteret med krydderier fra lande mod øst og syd, hvor sol og varme er hverdagskost. Der skal indgå minimum én dansk ostetype i retten.

Ost – i urtehaven
Urter ser ikke bare godt ud, de smager også skønt. Under temaet ‘Ost – i urtehaven’ skal der skrues helt op for de grønne smagsgivere fra det store udland, når du inviteres til at fremtrylle en osteret, hvor en dansk ostetype kombineret med urter skal dele hovedrollen på smagspaletten.

Find oversigten over klassiske danske ostetyper på siden her.

1.000 kr. til de udvalgte opskrifter og en rejse til Bruxelles til vinderen af hvert tema
Et erfarent dommerpanel bestående af Marie Holm, madjournalist og redaktør, Rasmus Leck Fischer, køkkenchef hos Gastronomisk Innovation, og Winnie Pauli, tidligere seniorkonsulent ved Landbrug & Fødevarer, vurderer de indsendte opskrifter og udvælger op til seks opskrifter, som er de mest nyskabende, inspirerende og smagfulde. Bloggerne bag de udvalgte opskrifter præmieres hver med et honorar på 1.000 kr. for deres opskrifter. Vinderne af hvert tema præmieres med en rejse til Bruxelles 7.-8. juni, hvor de indbydes til at vise deres osteherligheder frem på Cheese Up Your Life-konferencen sammen med vindere af opskriftkonkurrencerne i kampagnens andre lande.

Styling- og fotoworkshop med Rasmus Leck Fischer og Ulf Svane
Bloggerne bag de seks udvalgte opskrifter har mulighed for at deltage i en styling- og fotoworkshop lørdag 22. april, hvor de i samarbejde med Rasmus Leck Fischer tilbereder og styler egne opskrifter til foto taget af madfotograf Ulf Svane. Workshoppen finder sted kl. 11-15 i København hos Atelier 1B. Vinderne offentliggøres efter workshoppen.

Sådan deltager du
Du deltager ved at svare på konkurrencens temaudfordring på din egen blog. Derefter sender du linket til dit eller dine blogindlæg til konkurrence@ostogko.dk. Indsend kun din egen originale opskrift. Fristen for deltagelse er onsdag 5. april kl. 16 og vinderne offentliggøres i begyndelsen af maj her på siden og på Facebook. Du skal kunne deltage i Bruxelles 7.-8. juni, og vi håber også, at du har lyst til at deltage i workshoppen.

Send os dit navn, efternavn, blognavn og telefonnummer, og skriv hvilket tema, som du har valgt at udvikle over. Derudover vil vi gerne have et billede af opskriften og et par linjer fra dig på maks. 50 ord om dit valg af ost til opskriften.

 

Det er fantastisk at arbejde med ost i mad. Kunsten er finde den rette ost og få den til at løfte retten uden at den forsvinder helt i de øvrige ingredienser. Det synes jeg, at detagerne i Ost & kos opskriftskonkurrencer har rigtig god forståelse for.

Rasmus Leck Fischer

køkkenchef, Gastronomisk innovation

Det med småt

Inden du deltager i konkurrencen, bør du sætte dig grundigt ind i betingelserne og de andre formelle detaljer. De er beskrevet her.

Ved at deltage i konkurrencen tillader du, at Ost & ko deler dit bidrag på kampagnens facebookside og hjemmeside. Madbloggerne bag de seks vindende opskrifter tillader desuden, at Ost & ko og kampagnens ejer Mejeriforeningen uden tidsbegrænsning anvender opskrifterne i egne medier og kanaler digitalt og på print. Alle opskrifter kampagnen deler, deles med link til opskriftsudviklerens blog og med kreditering.

Konkurrencen er ikke købsbetinget, og den er åben for alle danske madbloggere, som er 18 år eller derover ved konkurrencens start. Ost & ko annoncerer vinderne i Ost & kos medier og kanaler.

Honorarerne er skattepligtige. Ost & ko indberetter ved udbetaling honorarerne til SKAT.