De bedste opskrifter med revet ost

Se alle vores opskrifter med revet ost. Bl.a. ostesovs, tærter med ost, mac’n’cheese og opskrifter fra Danmarks bedste osteret. Find opskrifterne her.

Her på siden finder du vores katalog over opskrifter med revet ost. Det er nemlig ikke så lidt, du kan bruge ost til. Det er en populær ingrediens i både klassikere som mac’n’cheese og croque monsieur, men har også sneget sig ind i det mere moderne og raffinerede køkken. Ost kan salte, det kan give konsistens og mundfølelse i mange varianter (lige fra det cremede til det sprøde), og det kan give smag. 

At bruge revet ost i madlavningen er en oplagt måde at få brugt sine osterester på. Smid derfor aldrig ost ud, men brug det i stedet. Og hvad du så skal bruge det til? Det giver vi dig et bud på her. 

Sprød salat med asparges, hård ost og croutoner

Sprød salat med asparges, hård ost og croutoner

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Risotto på Høost med forårsgrønt og kørvelolie

Risotto på Høost med forårsgrønt og kørvelolie

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Revet ost til gratinering

En ting, revet ost kan, er at gratinere. Det giver maden en gylden, sprød og velsmagende skorpe. Du kan gratinere din sandwich, din pastaret og også dine grøntsager for at give dem variation. Brug en ost med høj fedtprocent for, at din gratinering bliver så sprød som muligt. Her på siden finder du blandt andet den populære opskrift på knækbrød, der gratineres med danbo. Eller du kan kaste dig ud i en tærte med revet ost, hvor osten ikke kun bruges til at gratinere med, men også gør tærtedejen dejlig sprød.

Tømmermændsmad med revet ost

Du skal have din sodavand – og så bliver du også nødt til at have bare ét eller andet med ost. Når tømmermændene banker på, er det ofte i selskab med oste-cravings. Lad os anbefale et par tømmermandsretter: Parisersliders går du ikke galt i byen med, ligesom du heller ikke vil fortryde en gang mac’n’cheese. Eller – hvis du tør – kan du kaste dig ud i en nyfortolkning af den franske croque madame.

Revet ost i finere madlavning

Du kan rive ost ud over meget andet end din tærte og din pasta. Har du modet til at gå i køkkenet og eksperimentere, finder du her på websitet opskrifter på retter, der har været finalister i konkurrencen Danmarks bedste osteret, hvor professionelle kokke udfordrer hinanden og sig selv og skaber nytænkende måder at bruge ost på. Prøv denne osteret fra Søllerødkro: En terrin af trøffel med ostesauce og tuile. Kiin Kiins bud på en vellykket osteret er denne ostesouffle, og så har vi denne sublime dessert med ost fra Jordnær.

Opskrifter på ostesovs

En oplagt og virkelig indtagende måde at komme dine osterester til livs på er at bruge dem i en ostesovs – eller en sauce af ost, hvis du gerne vil lyde mere sofistikeret. Der findes flere opskrifter på sådan en sauce, og vi kan ikke andet end at anbefale dig at gå på opdagelse i vores bagkatalog: Her er nemlig et bredt udvalg af retter, hvor ostesovs indgår som element. Se blandt andet denne ostesauce med fløde og Høost, prøv en pasta med sovs af ost eller forsøg dig med en anden variation: Ostecreme. Din gane vil takke dig!

God fornøjelse i køkkenet – og velbekomme!