Her på siden finder du vores katalog over opskrifter med revet ost. Det er nemlig ikke så lidt, du kan bruge ost til. Det er en populær ingrediens i både klassikere som mac’n’cheese og croque monsieur, men har også sneget sig ind i det mere moderne og raffinerede køkken. Ost kan salte, det kan give konsistens og mundfølelse i mange varianter (lige fra det cremede til det sprøde), og det kan give smag.
At bruge revet ost i madlavningen er en oplagt måde at få brugt sine osterester på. Smid derfor aldrig ost ud, men brug det i stedet. Og hvad du så skal bruge det til? Det giver vi dig et bud på her.
Brydebrød med ost og pesto
Opskrift og foto af MajspassionBrydebrød med ost og pesto Lækkert brydebrød eller pull apart med grøn pesto og ost. Nyd det lige fra ovnen som snack, appetizer, forret eller som lækkert tilbehør til alt lige fra salater, supper og grill- og kødretter. ...
Pasta med bagte tomater og økologisk flødeost
Opskrift og foto af MajspassionOpskrift på pasta med bagte tomater og økologisk flødeost Ingredienser til 4 personer 500 gram cherrytomater300 gram økologisk flødeost3 spsk olivenolieLidt salt og friskkværnet peber1 spsk friske krydderurter som f.eks. timian1...
Gnocchi med forårsløg, tomater og spinat i cremet ostesauce
Opskrift og foto af MajspassionOpskrift på gnocchi med forårsløg, tomater og spinat i cremet ostesauce Nem og hurtig italiensk ret med bløde gnocchi, forårsløg, tomater og spinat i den dejligste ostesauce. Her får du en virkelig lækker aftensmad med masser af dejlig...
Pasta Amatriciana med økologisk hård ost
Opskrift og foto af GourministerietOpskrift på pasta Amatriciana med økologisk hård ost 4 personer - 40 minutter Ingredienser 2 ds flåede tomater - helst San Marzano150 g pancetta, skåret i tern - eller guanciale1 lille løg, finthakket2-4 fed hvidløg, skåret i tynde...
Cajun orzo med friske tomater og økologisk hård ost
Opskrift og foto af GourministerietOpskrift på cajun orzo med friske tomater og økologisk hård ost 4 personer - 30 minutter Ingredienser 1-2 skalotteløg, finthakket3 fed hvidløg, revet eller presset400 g cherrytomater, halveret2 1/2 spsk cajun krydderi1 dl hvidvin...
Bagt pasta med cremet tomatsauce og økologiske oste
Opskrift og foto af GourministerietOpskrift på bagt pasta med cremet tomatsauce og økologiske oste Ingredienser til 4 personer - 40 minutter 1 løg, finthakket4 fed hvidløg, revet eller presset5 spsk tomatkoncentrat2 ds hakkede tomater1 tsk tørret basilikum1 tsk...
Lun julesalat med stegt palmekål, belugalinser, kvædedressing og moden ost
Skru op for julehyggen med et grønt indslag til julebordet – her med vinterkål, cremede linser, kvæder og masser af revet moden ost.
Deluxe surdejstoast med syltede morkler og trøffel
Prøv denne luksus-surdejstoast, der er præcis så ostesnasket, som den skal være – men med et ekstra dekadent twist af sort trøffel!
Grønt smørrebrød med jordskokker, grønkål og ost
Julen er højtid for smørrebrød. Føj et moderne twist til det kolde bord med dette grønne, ostelækre stykke med jordskokker, grønkål og ost.
Colcannon: Irsk kartoffelmos med cheddar, kammuslinger og bacon
Ost & ko har udfordret kogemand og madblogger Thomas Alcayaga fra Madet Mere til en Ostebattle - opgaven lyder på at stykke de tre bedste retter sammen med ost fra henholdsvis Danmark, Irland og Frankrig. Her får du hans bud på den irske klassiker colcannon: En...
Thomas’ opskrift på linsotto med saltbagt selleri
Madblogger og fotograf Thomas Alcayaga præsenterer her sin nye opskrift på en super lækker grøn linsotto med saltbagt selleri og ost.
Miras opskrift på linsesalat med blomkål, citron og ost
Opskriftudvikler Mira Arkin præsenterer her sin nye opskrift på en lækker linsesalat med blomkål, citron og ost.
Dittes vegetaropskrift: Rugotto med bagt græskar og danske oste
Opskriftudvikler Ditte Ingemann har lavet denne lækre opskrift på vegetarisk rugotto med dansk vesterhavsost og høost.
Opskrift på Anna Bartels osteret: Vegetarisk cæsarsalat
Opskriftudvikler Anna Bartels har lavet denne friske, gentænkte opskrift på en lækker vegetarisk cæsarsalat med dansk ost.
Opskrift på Sabrina Hørups osteret: Grøntsagsterrine med asparges, brøndkarse og sprød perlebyg
Her finder du opskriften på madinfluent Sabrina Hørups lækre osteret Sabrina Hørup udtaler dette om sin lækre osteopskrift med grøntsagsterrine: "Jeg har arbejdet ud fra klimakostrådet ”spis mere grønt og frugt”, og det synes jeg, er et virkelig fint fokus: At tænke...
Opskrift fra Hærværk: Ostemad med Hvid Lindbjerg, sensommerbær og urter
Her får du opskriften på en ostemad med Grand Fromage Hvid Lindbjerg fra restaurant Hærværk – deltager i Danmarks bedste osteret 2020.
Opskrift fra Nam: Isdessert med Gammel Knas, havtorn og sticky rice
Her får du opskriften på isdesserten med Arla Gammel Knas fra Restaurant Nam – deltager i Danmarks bedste osteret 2020.
Opskrift på ostedessert fra Brace: Skum af Høgelundgaard 12 med sort hvidløg og flamberet blomme
Her får du opskriften på desserten med Arla Unika Høgelundgaard 12 fra Restaurant Brace – deltager i Danmarks bedste osteret 2020.
Osteopskrift fra Restaurant Moment: Sprød og cremet Kovending med kaffefermenteret rødbede
Her får du opskriften på en ret med Arla Unikas Kovending med kaffefermenteret rødbede fra restaurant Moment – deltager i Danmarks bedste osteret 2020.
Latinamerikansk opskrift med ost fra Restaurant Menendez: Grillet fladbrød med blåskimmel, asparges og mezcal
Her får du opskriften på en latinamerikansk klassiker med Thise Mejeris Blå Kornblomst fra restaurant Menendez – deltager i Danmarks bedste osteret 2020.
Opskrift på alternativ risotto på byg og rug med svampe, brøndkarse og sprød couscous
Her giver topkok Christian Gadient sit bud på en lækker, vegetarisk otto på nordiske korn med svampe, brøndkarse og et fantastisk trick til at gøre cous cous til den skønneste sprøde topping.
Grillet grønkål med blåskimmelost og syltede pærer
Bagte løg med ost og timian
Bagt græskar med gedeost, citron og chili
Stegt kål med bagte rødbeder og gedeost
Croque monsieur på rugbrød med Mont d’Or og brøndkarsesalat
Tarte flambée med cremet ost, jordskokker, skinke og trøffel
Sommerdessert med ost: Ostemousse og kiks på Cumulublue med pære og grønne jordbær
Opskrift med ost: Skærsild og Vin Jaune med røget marv, grillede løg og friteret kartoffel
Ost eller dessert først?
Hvilken ost smelter bedst?
Guide: Hvilken ost er bedst til nachos, pizza, burger og risotto?
Sådan vælger du ost til tapas
Tomatsuppe med ostechips
Ost & ko har udfordret fem af Danmarks dygtige madbloggere i “Tøm dit køleskab – top med ost”. De skal hver især tømme deres køleskab for de rester, vi alle har liggende i køleskabet, mindske madspild og lave en ny og spændende ret – alt sammen med et drys af dansk skæreost på toppen. Forhåbentligt kan vi alle blive inspirerede og tømme vores køleskabe for madrester. Her får du Anna Kjær Voss’ opskrift på tomatsuppe med bagte peberfrugter og ostechips.
Grøn toast med ost og skinke
Rodfrugtgratin med bacon og ost
Röstiburger med ost
Ostegratinerede mexicanske ris
Sprød salat med asparges, hård ost og croutoner
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...
Risotto på Høost med forårsgrønt og kørvelolie
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...
Ost i grønne hverdagsklæder: Bagt blomkål og broccoli-ostesauce
Ost i grønne hverdagsklæder: Toast med ost, grønkålspesto og syltede rødløg
Opskrift: Ostesoufflé fra Kiin Kiin med Havgus og vintertrøffel
Opskrift på karamelliseret jordskokkepuré med Høost fra Naturmælk
Dessert med ost: Få opskriften på Danmarks bedste osteret fra Jordnær
Opskrift fra Søllerød Kro: Terrin af trøffel med ostesauce og tuile
Opskrift på ostesauce med Naturmælks Høost, pocheret æg og kantareller
Tærte med ost, rosmarin og bær
Tærte med fåreost og pære
Miniæbletærter med gedeost
Esrom-muffins med salat
Arancini – Nordiske ostespeltkugler
Mac’n’cheese med bacon
Pariserslider
Æbleskiver med ost og bacon
Ostefyldte og friterede jalapeños – hjemmelavede chili cheese tops
Croque Malou
Aftensgrød
Grove snegle med osteremonce
Ostemad som suppe
Lækker creme af osterester
Pizza quattro formaggi
Kammusling, æbleflæsk og sauce på fast modnet ost
Broccolitærte med ostedej
Tomatgalette med frisk timian, Vesterhavsost og pinjekerner
Bønnefettuccine med smagfuld danbo ostesauce, ristede svampe og friske krydderurter
Hjemmelavet sprødt kerne-knækbrød gratineret med danbo
Revet ost til gratinering
En ting, revet ost kan, er at gratinere. Det giver maden en gylden, sprød og velsmagende skorpe. Du kan gratinere din sandwich, din pastaret og også dine grøntsager for at give dem variation. Brug en ost med høj fedtprocent for, at din gratinering bliver så sprød som muligt. Her på siden finder du blandt andet den populære opskrift på knækbrød, der gratineres med danbo. Eller du kan kaste dig ud i en tærte med revet ost, hvor osten ikke kun bruges til at gratinere med, men også gør tærtedejen dejlig sprød.
Tømmermændsmad med revet ost
Du skal have din sodavand – og så bliver du også nødt til at have bare ét eller andet med ost. Når tømmermændene banker på, er det ofte i selskab med oste-cravings. Lad os anbefale et par tømmermandsretter: Parisersliders går du ikke galt i byen med, ligesom du heller ikke vil fortryde en gang mac’n’cheese. Eller – hvis du tør – kan du kaste dig ud i en nyfortolkning af den franske croque madame.
Revet ost i finere madlavning
Du kan rive ost ud over meget andet end din tærte og din pasta. Har du modet til at gå i køkkenet og eksperimentere, finder du her på websitet opskrifter på retter, der har været finalister i konkurrencen Danmarks bedste osteret, hvor professionelle kokke udfordrer hinanden og sig selv og skaber nytænkende måder at bruge ost på. Prøv denne osteret fra Søllerødkro: En terrin af trøffel med ostesauce og tuile. Kiin Kiins bud på en vellykket osteret er denne ostesouffle, og så har vi denne sublime dessert med ost fra Jordnær.
Opskrifter på ostesovs
En oplagt og virkelig indtagende måde at komme dine osterester til livs på er at bruge dem i en ostesovs – eller en sauce af ost, hvis du gerne vil lyde mere sofistikeret. Der findes flere opskrifter på sådan en sauce, og vi kan ikke andet end at anbefale dig at gå på opdagelse i vores bagkatalog: Her er nemlig et bredt udvalg af retter, hvor ostesovs indgår som element. Se blandt andet denne ostesauce med fløde og Høost, prøv en pasta med sovs af ost eller forsøg dig med en anden variation: Ostecreme. Din gane vil takke dig!
God fornøjelse i køkkenet – og velbekomme!