Retter med smeltet ost - her er de bedste opskrifter

Find opskrifter på de bedste retter med smeltet ost her.

Der er noget svært tilfredsstillende ved smeltet ost. Smeltet ost på nachos, på en pizza, den smeltede ost i en risotto eller som fyldet i paneret og stegt mad: Det være sig chili cheese tops som cordon bleu.

Selv de af os, der ikke er osteelskere kan som regel godt lide osten i sin smeltede form. Blød, varm og fed. Vi har samlet de bedste opskrifter på retter med smeltet ost her på siden. Velbekomme!

Smeltet ost – det ultimative comfort food

Af uransagelige årsager er retter med smeltet ost blandt favoritterne, når der skal kureres tømmermænd. Nuvel, retter med rigelige mængder smeltet ost har ofte også et højt indhold af salt, og saltbalancen er som bekendt en vigtig spiller dagen efter en aften med for mange genstande. Tømmerdrengene kan behandles med en burger, måske endda med portion klassiske chili cheese tops on the side. Må vi dertil anbefale, at du kaster dig ud i projekt-smeltet-ost selv? En nærende portion mac’n’cheese skulle eftersigende gøre mirakler for tømmermænd.

Den bedste gratinering

Hvordan opnår man den bedste gratinering med ost? Et relevant spørgsmål i forbindelse med både pizza og tærtebagning. Et forskerhold fra University of Auckland i New Zealand undersøgte sagen og fandt ud af, at den bedste gratinering opstår, når du blander mozzarella med en fast ost som gruyère, emmental, cheddar eller edam. Foretrækker du en sprød ost, som ikke bobler op, når den bliver bagt, bør du blande mozzarella med cheddar eller edam. Hvis du derimod gerne vil have en mere flydende ost, der ikke bruner, skal du blande mozzarella med gruyère eller emmental.

 

Idéer til retter med smeltet ost

Smeltet ost kan både optræde som rettens hovedattraktion: F.eks. som fyldet i en sprød og stadig cremet chili cheese top eller som bagt brie, hvor retten i sig selv er, ja, en ost, der er smeltet. Osten kan også optræde som medspiller til rettens andre elementer: Som gratinering, tekstur og smagsgiver. Det er ost, der gør din risotto cremet. Se blandt andet opskriften på den og mange flere retter her på siden.

 

Opskrifter med smeltet ost