Retter med smeltet ost - her er de bedste opskrifter

Find opskrifter på de bedste retter med smeltet ost her.

Der er noget svært tilfredsstillende ved smeltet ost. Smeltet ost på nachos, på en pizza, den smeltede ost i en risotto eller som fyldet i paneret og stegt mad: Det være sig chili cheese tops som cordon bleu.

Selv de af os, der ikke er osteelskere kan som regel godt lide osten i sin smeltede form. Blød, varm og fed. Vi har samlet de bedste opskrifter på retter med smeltet ost her på siden. Velbekomme!

Smeltet ost – det ultimative comfort food

Af uransagelige årsager er retter med smeltet ost blandt favoritterne, når der skal kureres tømmermænd. Nuvel, retter med rigelige mængder smeltet ost har ofte også et højt indhold af salt, og saltbalancen er som bekendt en vigtig spiller dagen efter en aften med for mange genstande. Tømmerdrengene kan behandles med en burger, måske endda med portion klassiske chili cheese tops on the side. Må vi dertil anbefale, at du kaster dig ud i projekt-smeltet-ost selv? En nærende portion mac’n’cheese skulle eftersigende gøre mirakler for tømmermænd.

Den bedste gratinering

Hvordan opnår man den bedste gratinering med ost? Et relevant spørgsmål i forbindelse med både pizza og tærtebagning. Et forskerhold fra University of Auckland i New Zealand undersøgte sagen og fandt ud af, at den bedste gratinering opstår, når du blander mozzarella med en fast ost som gruyère, emmental, cheddar eller edam. Foretrækker du en sprød ost, som ikke bobler op, når den bliver bagt, bør du blande mozzarella med cheddar eller edam. Hvis du derimod gerne vil have en mere flydende ost, der ikke bruner, skal du blande mozzarella med gruyère eller emmental.

 

Idéer til retter med smeltet ost

Smeltet ost kan både optræde som rettens hovedattraktion: F.eks. som fyldet i en sprød og stadig cremet chili cheese top eller som bagt brie, hvor retten i sig selv er, ja, en ost, der er smeltet. Osten kan også optræde som medspiller til rettens andre elementer: Som gratinering, tekstur og smagsgiver. Det er ost, der gør din risotto cremet. Se blandt andet opskriften på den og mange flere retter her på siden.

 

Opskrifter med smeltet ost

Gnocchi med forårsløg, tomater og spinat i cremet ostesauce

Gnocchi med forårsløg, tomater og spinat i cremet ostesauce

Opskrift og foto af MajspassionOpskrift på gnocchi med forårsløg, tomater og spinat i cremet ostesauce Nem og hurtig italiensk ret med bløde gnocchi, forårsløg, tomater og spinat i den dejligste ostesauce. Her får du en virkelig lækker aftensmad med masser af dejlig...

Pasta Amatriciana med økologisk hård ost

Pasta Amatriciana med økologisk hård ost

Opskrift og foto af GourministerietOpskrift på pasta Amatriciana med økologisk hård ost 4 personer - 40 minutter   Ingredienser 2 ds flåede tomater - helst San Marzano150 g pancetta, skåret i tern - eller guanciale1 lille løg, finthakket2-4 fed hvidløg, skåret i tynde...

Cajun orzo med friske tomater og økologisk hård ost

Cajun orzo med friske tomater og økologisk hård ost

Opskrift og foto af GourministerietOpskrift på cajun orzo med friske tomater og økologisk hård ost 4 personer - 30 minutter   Ingredienser 1-2 skalotteløg, finthakket3 fed hvidløg, revet eller presset400 g cherrytomater, halveret2 1/2 spsk cajun krydderi1 dl hvidvin...

Butterdejsstang med spinat og økologiske oste

Butterdejsstang med spinat og økologiske oste

Opskrift og foto af GourministerietOpskrift på butterdejsstang med spinat og økologiske oste 4 personer - 35 minutter   Ingredienser Du kan lave din egen pesto, men du kan også sagtens købe en god variant. 1 rulle butterdej60 g økologisk flødeost1 frisk økologisk...

Crostini med bagte druer og økologisk dansk brie

Crostini med bagte druer og økologisk dansk brie

Opskrift og foto af MajspassionOpskrift på crostini med bagte druer og økologisk dansk brie   Ingredienser til 10 stk. Du kan lave din egen pesto, men du kan også sagtens købe en god variant. 1 stk økologisk dansk brie300 gram stenfrie røde vindruer1stk flûteLidt...

Fritere flødehavartibidder

Fritere flødehavartibidder

Opskrift og foto af One KitchenOpskrift på fritere flødehavartibidder   Ingredienser til 24 stk. 350 g økologisk flødehavarti5 ægolie til fritering Melmiks:2½ dl hvedemel2 tsk løgpulver1 tsk hvidløgspulver1 tsk saltpeber Pankomiks:4 dl panko1 dl hvedemel1 tsk...

Bagt pasta med cremet tomatsauce og økologiske oste

Bagt pasta med cremet tomatsauce og økologiske oste

Opskrift og foto af GourministerietOpskrift på bagt pasta med cremet tomatsauce og økologiske oste   Ingredienser til 4 personer - 40 minutter 1 løg, finthakket4 fed hvidløg, revet eller presset5 spsk tomatkoncentrat2 ds hakkede tomater1 tsk tørret basilikum1 tsk...

Colcannon: Irsk kartoffelmos med cheddar, kammuslinger og bacon

Colcannon: Irsk kartoffelmos med cheddar, kammuslinger og bacon

  Ost & ko har udfordret kogemand og madblogger Thomas Alcayaga fra Madet Mere til en Ostebattle - opgaven lyder på at stykke de tre bedste retter sammen med ost fra henholdsvis Danmark, Irland og Frankrig. Her får du hans bud på den irske klassiker colcannon: En...

Tomatsuppe med ostechips

Tomatsuppe med ostechips

Ost & ko har udfordret fem af Danmarks dygtige madbloggere i “Tøm dit køleskab – top med ost”. De skal hver især tømme deres køleskab for de rester, vi alle har liggende i køleskabet, mindske madspild og lave en ny og spændende ret – alt sammen med et drys af dansk skæreost på toppen. Forhåbentligt kan vi alle blive inspirerede og tømme vores køleskabe for madrester. Her får du Anna Kjær Voss’ opskrift på tomatsuppe med bagte peberfrugter og ostechips.