Artikler

Her kan du læse artikler, nyheder og andet ostestof fra Ost & ko.

Kender du typen?

Ost er en spændende verden af variation og kompleksitet, men det behøver ikke være svært at få et overblik. Her kan du læse om de mest almindelige danske ostetyper

Ostekultur 2018

I august 2018 udgav Ost & ko det første nummer af magasinet Ostekultur med 52 siders indhold fra ostens vide verden.

Fra skoleost til blåskimmel

Hvad er det ved blåskimmelost, som tryllebinder nogle og får andre til at vrænge og vræle? Og hvordan kommer man fra den sidste til den første lejr? Her er Ost & kos guide til at komme fra blid til blå på fem lækre oste

Fra Molbo til Thybo

Kommer samsø-osten fra Samsø? Og en tybo fra Thy? Hvordan laver man en maribo? Og hvor fik de danske oste egentlig deres specielle navne fra?

Sådan skal den skæres

Ostehandler Christophe Ganthiers bedste tips til udskæring af de mest almindelige ostetyper