De bedste opskrifter med ost
Velkommen til vores katalog over opskrifter med ost. Her finder du ingredienslister og anvisninger til, hvordan du selv kokkererer retterne fra Danmarks bedste osteret du finder gode, mættende vegetarretter med ost, opskrifter med revet ost, gedeost, blåskimmel. Alt det ganen begærer ud i oste. Værsgo at gå på opdagelse i vores arkiv – og god fornøjelse.
Opskrifter på tærte med ost
Både de søde og de salte tærter hører hjemme i denne kategori. I vores arkiv finder du bud på, hvordan du bruger faste som bløde oste i både salte og søde tærter. En ost kan have fedme og skarphed, den kan være kraftfuld og rund, og vores foretrukne mejeriprodukt kan i den grad spille op mod og fremhæve sødme og frugtig syre i en desserttærte. Samtidig er den nærmest selvskrevet i en salt tærte, hvor den både kan give konsistens og smag til fyldet, sprødhed til skorpen og fuldende hele værket med en vellykket gratinering. Se alle vores opskrifter på tærte med ost.
Opskrifter med gedeost
Der er en voksende interesse for gedeost blandt danskerne. Måske derfor er der de seneste år skudt flere osterier op, der laver deres produkter på gedemælk. Gedeost spænder over flere forskellige ostetyper og omfatter både faste og bløde oste. En gedeost kan fås som ricotta, som hvid ost i saltlage, som halvfast ost og som friskost. Den gør sig særdeles godt i en salat, hvor dens nøddeagtige smag supplerer grøntsagernes friskhed upåklageligt. Men varm på en pizza eller en tærte er den heller ikke værst. Gå på opdagelse i vores opskrifter med gedeost.
Opskrifter med rygeost
Rygeosten stammer oprindeligt fra Fyn, hvor den er blevet produceret så længe, at nogle mener, den kan spores helt tilbage til vikingetiden. Derfor arbejdes der også på at få registreret den fynske rygeost under EU’s oprindelsesgaranti BOB (beskyttet oprindelses-betegnelse). Måske har du endnu tilgode at prøve den fynske ost i madlavningen? Den gør sig godt med rå radiser og purløg, den delikate røgsmag bliver ekstra forfinet i selskab med sprødt grønt. Måske derfor er rygeosten en del af så mange snacksized retter. Men tag ikke fejl – den kan også udrette mirakler i det varme køkken. Se alle vores opskrifter med rygeost.
Opskrifter med blåskimmel
Blåskimmelost kan være et intenst bekendtskab. Nogle elsker den, andre tør end ikke smage på den. Og de går i den grad glip af noget. At lade ost indgå som ingrediens i madlavningen er oplagt, hvis du gerne vil undgå madspild. På siden her finder du flere retter, hvor sauce med blåskimmel spiller en afgørende rolle. Den blå ost gør sig godt i en cremet pastasovs så vel som solo i en osteanretning. Se vores opskrifter med blåskimmel.
Pasta med ost
Pasta og ost hænger uløseligt sammen. Hvad er en bolognese uden et drys revet parmesanost eller pecorino på toppen? Eller en pasta med ostesovs for den sags skyld? Italienerne er ikke gal på den, når de bruger ost som stjerneingrediens i en lang række af deres klassiske retter. Det giver maden det ekstra løft og får os til at bede om mere. Her finder du alle vores opskrifter på pasta med ost.
God tur i køkkenet – og velbekomme!
Opskrift fra Hærværk: Ostemad med Hvid Lindbjerg, sensommerbær og urter
Her får du opskriften på en ostemad med Grand Fromage Hvid Lindbjerg fra restaurant Hærværk – deltager i Danmarks bedste osteret 2020.
Opskrift fra Nam: Isdessert med Gammel Knas, havtorn og sticky rice
Her får du opskriften på isdesserten med Arla Gammel Knas fra Restaurant Nam – deltager i Danmarks bedste osteret 2020.
Opskrift på ostedessert fra Brace: Skum af Høgelundgaard 12 med sort hvidløg og flamberet blomme
Her får du opskriften på desserten med Arla Unika Høgelundgaard 12 fra Restaurant Brace – deltager i Danmarks bedste osteret 2020.
Osteopskrift fra Restaurant Moment: Sprød og cremet Kovending med kaffefermenteret rødbede
Her får du opskriften på en ret med Arla Unikas Kovending med kaffefermenteret rødbede fra restaurant Moment – deltager i Danmarks bedste osteret 2020.
Spændende dessert med ost: “Sheeps fur” af Mønchego med kvæde, klementin og kirsebærvin
Her får du opskriften på en dessert med Mønchego fra Hårbølle Mejeri fra restaurant Alchemist – deltager i Danmarks bedste osteret 2020.
Latinamerikansk opskrift med ost fra Restaurant Menendez: Grillet fladbrød med blåskimmel, asparges og mezcal
Her får du opskriften på en latinamerikansk klassiker med Thise Mejeris Blå Kornblomst fra restaurant Menendez – deltager i Danmarks bedste osteret 2020.
Asparges med sort hvidløg og sauce på røget ost
Her byder topkok Christian Gadient på en lækker forårsopskrift med lune grønne asparges, sort hvidløgsolie og den skønneste sauce på røget ost.
Opskrift på alternativ risotto på byg og rug med svampe, brøndkarse og sprød couscous
Her giver topkok Christian Gadient sit bud på en lækker, vegetarisk otto på nordiske korn med svampe, brøndkarse og et fantastisk trick til at gøre cous cous til den skønneste sprøde topping.
Tips til den perfekte ostemad: Sådan laver du en nytænkt ostemad med fast modnet ost
Ostemadden er en dansk klassiker, men de færreste ser den som sofistikeret nok til bordet, når der kommer gæster på besøg. Men hvorfor egentlig det? Ost & ko er gået til det gastronomiske operationsbord og har dissekeret tre gange ostemad for at kortlægge vejen...
Tips til den perfekte ostemad: Sådan laver du frokostklassikeren med rugbrød, løg og sky
Ostemadden er en dansk klassiker, men de færreste ser den som sofistikeret nok til bordet, når der kommer gæster på besøg. Men hvorfor egentlig det? Ost & ko er gået til det gastronomiske operationsbord og har dissekeret tre gange ostemad for at kortlægge vejen...
Tips til den perfekte ostemad: Sådan laver du den klassiske morgenbolle med ost
Ostemadden. En dansk klassiker, som bliver smurt, spist og elsket over hele landet, men også et format, de færreste opfatter som sofistikeret nok til bordet, når der kommer gæster på besøg. Men hvorfor egentlig det? Ost & ko er gået til det gastronomiske...
Grillet grønkål med blåskimmelost og syltede pærer
Bagte løg med ost og timian
Bagt græskar med gedeost, citron og chili
Stegt kål med bagte rødbeder og gedeost
Ostevafler med creme fraiche, æble og timian
Ostevafler med creme fraiche, æble og timian Vafler er ikke bare en skøn dessert - prøv at bage dem med ost og server dem som snack eller appetizer toppet med frisk æble og krydderurter. Og husk at bage rigeligt, vaflerne ryger som varmt brød. Opskriften er udviklet...
Bagt Mont d’Or med abrikosmarmelade, figner i portvin og kommenkiks
Bagt Mont d'Or med abrikosmarmelade, figner i portvin og kommenkiks Mont d’or er en rigtig vinter-ost, der kun bliver lavet i de kolde måneder i de franske Jura-bjerge. Server osten helt traditionel som en lun afslutning på en vintermiddag. Her får du madblogger...
Vinterlig kålsalat med spicy cheese tops
Vinterlig kålsalat med spicy cheese tops Kolde vintermåneder kalder på comfy snacks som cheese tops og gerne parret med sæsonens friske, sprøde kål. Prøv den skønne kombination udviklet af madblogger og instagrammer Ditte Ingemann - en opskrift, som er særligt...
Hvid chokolademousse og amarena kirserbær med et blåt ostet twist
Hvid chokolademousse og amarena kirserbær med et blåt ostet twist Her får du Thomas Alcayagas opskrift på en luksuriøs chokoladedessert men med et overraskende twist af blåskimmelost. Thomas Alcayaga er madblogger på Madet Mere og har udviklet denne opskrift...
Croque monsieur på rugbrød med Mont d’Or og brøndkarsesalat
Croque monsieur på rugbrød med Mont d’Or, trøffel og brøndkarsesalat Croque-monsieur er altid en god ide - om det er til søndagsbrunch, frokost på hjemmekontoret eller en ostet snack sent på aftenen. Rugbrødet giver en god balance og crunch til den fede og smagfulde...
Salt cheesecake med syltet grønt, timianolie og ostefladbrød
Salt cheesecake med syltet grønt, timianolie og ostefladbrød Cheesecake er ikke bare en dessert. Prøv en cremet, salt ostekage med sprødt syltet grønt og aromatisk timianolie som forret eller til en god frokost. Ostenørd og madblogger Camilla Bojsen-Møller fra...
Lun Mont d’Or med bagte frugter og ostevafler
Lun Mont d’Or med bagte frugter og ostevafler Franske Mont d’Or er en sand favorit blandt osteelskere. Kast dig ud i en hyggelig og lun osteret, der både kan serveres som en hyggelig afslutning på middagen eller som en ostet eftermiddagssnack. Vaflerne er også skønne...
Bagt selleri med brunet smør, blue cheese cream og grønkålssalat med pære og valnødder
Bagt selleri med brunet smør, blue cheese cream og grønkålssalat med pære og valnødder Mangler du inspiration til en lækker middag med grønt i hovedrollen? Prøv bagt knoldselleri, der får godt selskab af en creme på blåskimmelost med masser af umami. Den fyldige og...
Hakkebøf af vildt med grillet danablu og puré af skorzonerrod
Hakkebøf af vildt med grillet danablu og puré af skorzonerrod Blåskimmelost og vildt er et skønt makkerpar. Her giver Danablu dybde og intensitet til en hakkebøf af vildtkød med vintergrønt. Opskriften er udviklet af madblogger Janne Bagger særligt til Ost & ko....
Tarte flambée med cremet ost, jordskokker, skinke og trøffel
Kast dig ud i den nordfranske klassiker Tarte Flambée, der er perfekt at lune sig på i koldt vintervejr. Mira Arkin fra Miras madblog har til Ost & ko udviklet en særlig version, der er perfekt som en festlig hapser eller snack. Opskrift og fotos af Mira Arkin....
Sommerdessert med ost: Ostemousse og kiks på Cumulublue med pære og grønne jordbær
Sommerdessert med ost fra CPH Gourmet: Sprød og cremet Cumulublue med pære og grønne jordbær Her får du opskriften på en sommerdessert på Cumulublue - blåskimmelost fra Naturmælk fra CPH Gourmet - deltager i Danmarks bedste osteret 2020. Simon Thrane,...
Opskrift på Danmarks bedste osteret 2020 af STUDIO
Opskrift på Danmarks bedste osteret 2020 fra STUD!O: Chawanmushi med Fyrtårnsost Her får du opskriften på Danmarks bedste osteret 2020 med Thise Mejeri Fyrtårnsost fra restaurant STUD!O - vinder af Danmarks bedste osteret 2020. Et måltid på STUD!O er...
Opskrift med ost: Skærsild og Vin Jaune med røget marv, grillede løg og friteret kartoffel
Opskrift med ost fra Fasangården: Skærsild og Vin Jaune med røget marv, grillede løg og friteret kartoffel Her får du opskriften på den cremede ret med Arla Unika (Thistrup Mejeri) Skærsild fra Restaurant Fasangården - deltager i Danmarks bedste osteret 2020. ...
Ost eller dessert først?
Skal det være osten? Eller desserten? Hvilken en af de to populære afslutninger på det perfekte måltid bør du sætte på bordet først for at gøre det fuldendt? Det korrekte svar har indtil nu været så godt som umuligt at Google sig til. Det råder vi nu bod på. Svaret på...
Hvilken ost smelter bedst?
Vil du have en ost, der smelter godt, bør du kigge på både hårdhed, fedtprocent og pH-værdi. Gå med en ost som maribo, fynbo, danbo eller havarti, der alle har gode smeltekvaliteter. Præcis hvilken ost, du skal vælge, gør vi dig klogere på i artiklen her. Foto...
Guide: Hvilken ost er bedst til nachos, pizza, burger og risotto?
Hvilken ost bør du bruge, når du anretter tapasbordet? Når din lasagne skal have den perfekte gratinering? Eller når osten på pizzaen skal trække de helt rigtige tråde efter sig? Find svaret i oversigten her, hvor vi hjælper dig med at besvare det eviggyldige...
Sådan vælger du ost til tapas
Tapas - ordet er måske ikke overraskende spansk. Det er flertal af ordet tapa, der betyder “låg” eller “dække”. De små retter, der i dag typisk serveres som snacks, forretter eller barmad, var oprindeligt et stykke pølse eller skinke, der blev brugt til at lægge over...
Tomatsuppe med ostechips
Grøn toast med ost og skinke
Rodfrugtgratin med bacon og ost
Röstiburger med ost
Ostegratinerede mexicanske ris
Ravioli med friskost, grillet squash og friskostcreme med brunet smør
Courgettenudler med bagte tomater og persille- og basilikumpesto
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...
Spinatboller med røget laksemousse, friskost og avokado
Grillet romainesalat med blåskimmelost og citronvinaigrette
Kartoffeltærte med grønt og gedeost
Ostemad med hvidskimmelost, konfiteret æggeblomme og rom
Ostekurve med sommersalat
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...
Brændt porre med ost og bacon
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...
Ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...
Sprød salat med asparges, hård ost og croutoner
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...
Risotto på Høost med forårsgrønt og kørvelolie
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...
Opskrifter med osterester: 3 tips til at bruge osteskorper
Du kender det sikkert: Osten er spist, og kun skorpen er tilbage. De fleste ville nok smide den ud, og det gjorde jeg også selv, lige indtil det gik op for mig, at den er alt for god til skraldespanden. Sådan en osteskorpe er nemlig sprængfyldt med smag, som kan...
Opskrift til påskefrokost: Æg i cocotte
Du kan sagtens lave overdådig og lækker forårsmad til påskebordet, mens du samtidig udnytter hele råvaren og ikke lader noget gå til spilde. Mange dygtige hjemmekokke har glemt køkkenøkonomiens kunst, som vores forældre og bedsteforældre mestrede engang i det forrige...
Opskrift på påskelam – panerede lammekroner med ost
Sådan laver du påskelam med en panering af daggammelt brød, basilikum, hvidløg og tør fastmodnet dansk ost. Opskrift på påskelam. I min familie har påskefrokosten, ligesom julefrokosten, altid været et omdrejningspunkt for at samles om lækre retter og lune...
Ost i grønne hverdagsklæder: Pandekager med pære, blåskimmelcreme og honningristede valnødder
Vil du gerne lave mere mad i hverdagen med fokus på økologiske grøntsager og dansk ost? Så læs med her. Ost & ko har bedt 9 af Danmarks bedste madbloggere og opskriftsudviklere om at gå i køkkenet og kreere nogle lækre vegetariske retter med økologiske grøntsager...
Ost i grønne hverdagsklæder: Græskar-rösti med ost, palmekål og svampe
Vil du gerne lave mere mad i hverdagen med fokus på økologiske grøntsager og dansk ost? Ost & ko har bedt 9 af Danmarks bedste madbloggere og opskriftsudviklere om at gå i køkkenet og kreere nogle lækre vegetariske retter med økologiske grøntsager og danske...
Ost i grønne hverdagsklæder: Græskar-souffle med gedefriskost
Vil du gerne lave mere mad i hverdagen med fokus på økologiske grøntsager og dansk ost? Så læs med her. Ost & ko har bedt 9 af Danmarks bedste madbloggere og opskriftsudviklere om at gå i køkkenet og kreere nogle lækre vegetariske retter med økologiske...
Ost i grønne hverdagsklæder: Nordisk bruschetta med ostecreme af Rød Krystal
Vil du gerne lave mere mad i hverdagen med fokus på økologiske grøntsager og dansk ost? Så læs med her. Ost & ko har bedt 9 af Danmarks bedste madbloggere og opskriftsudviklere om at gå i køkkenet og kreere noglelækre vegetariske retter med økologiske grøntsager...
Ost i grønne hverdagsklæder: Cremet perlebygsalat med gedefriskost, hasselnødder og palmekål
Vil du gerne lave mere mad i hverdagen med fokus på økologiske grøntsager og dansk ost? Så læs med her. Ost & ko har bedt 9 af Danmarks bedste madbloggere og opskriftsudviklere om at gå i køkkenet og kreere nogle lækre vegetariske retter med økologiske...
Ost i grønne hverdagsklæder: Perlespeltsalat med Thybo-ost, granatæble og jordskokkechips
Vil du gerne lave mere mad i hverdagen med fokus på økologiske grøntsager og dansk ost? Så læs med her. Ost & ko har bedt 9 af Danmarks bedste madbloggere og opskriftsudviklere om at gå i køkkenet og kreere nogle lækre vegetariske retter med økologiske...
Ost i grønne hverdagsklæder: Bagt blomkål og broccoli-ostesauce
Vil du gerne lave mere mad i hverdagen med fokus på økologiske grøntsager og dansk ost? Så læs med her. Ost & ko har bedt 9 af Danmarks bedste madbloggere og opskriftsudviklere om at gå i køkkenet og kreere nogle lækre vegetariske retter med økologiske...
Ost i grønne hverdagsklæder: Toast med ost, grønkålspesto og syltede rødløg
Vil du gerne lave mere mad i hverdagen med fokus på økologiske grøntsager og dansk ost? Så læs med her. Ost & ko har bedt 9 af Danmarks bedste madbloggere og opskriftsudviklere om at gå i køkkenet og kreere nogle lækre vegetariske retter med økologiske...
Ost i grønne hverdagsklæder: Pasta med sovs af blåskimmelost og bagte rødbeder
Vil du gerne lave mere mad i hverdagen med fokus på økologiske grøntsager og dansk ost? Så læs med her. Ost & ko har bedt 9 af Danmarks bedste madbloggere og opskriftsudviklere om at gå i køkkenet og kreere nogle lækre vegetariske retter med økologiske...
Ostebord til jul: Sådan sammensættes den bedste ostetallerken
Ost med godt brød og dejligt hjemmelavet tilbehør kan være den perfekte afslutning på måltidet eller en luksuriøs overraskelse, der kan erstatte nogle af de mange kødretter, som ofte findes på julebordet. Her er Trines bud på et ostebord, der kommer godt rundt...
Ost til julefrokost og juleaften: Trine Hahnemanns guide til ost
Ost til julefrokost og juleaften: Trine Hahnemanns tips til alle julens lejligheder Julen varer måske ikke helt til påske, men den strækker sig alligevel over mange anledninger - og mange måltider. Her giver Trine Hahnemann sine bedste tips til, hvordan du sikrer...
Ost til jul: Trine Hahnemanns tips til ost på julebordet
Jul med ost - Trine Hahnemanns tips og tanker om ost i højtiden Kokken, kogebogsforfatteren og madaktivisten Trine Hahnemann elsker ost. Det gør hun året rundt, men ligesom danskerne generelt skruer Trine op for ostelækkerierne til jul. Her deler hun sine...
Opskrift fra Formel B: Osteret med enebær, pærepuré og gin
Røget friskost med Hårbølle Mejeri fåreost fra Møn, blåskimmel, grønne enebær og pærepuré med dansk gin Her får du opskriften på Formel B’s på ostekiks med pærepuré, dansk gin og 3 danske oste - røget friskost, Hårbølle Mejeri fåreost fra Møn og blåskimmelost. ...
Opskrift med camembert: Pandekager med pære og trøffel
Camembert fra Møn stegt på pandekage med pære, szechuan-peber, valnødder og trøffel Her får du opskriften på Restaurant Kanalens bud på en osteret med camembert fra Hårbølle Mejeri Som Jeppe Foldager fortæller, er Hårbølle Mejeris camembert valgt, fordi...
Opskrift: Ostesoufflé fra Kiin Kiin med Havgus og vintertrøffel
Ostesoufflé med Arla Unika Havgus og et solidt skud vintertrøffel Her får du opskriften på Kiin Kiins bud på en ægte ostesoufflé med Arla Unika Havgus og et solidt skud vintertrøffel Soufflé er en ret, der skal spises, lige når den kommer ud af ovnen....
Opskrift på karamelliseret jordskokkepuré med Høost fra Naturmælk
Karamelliseret jordskokkepuré med valnødder, citronconfit, fasansauce og Naturmælk Høost Natura Her får du opskriften på Trios bud på en efterårsret med karamelliseret jordskokkepuré med valnødder, citronconfit, fasansauce og Naturmælk Høost Natura Ideen bag denne...
Opskrift på mille feuille fra Falsled Kro med gedeost og trøffel
Mille Feuille med Gundestrup Mejeris økologiske gede-fynbo, trøffel, vinaigrette og fedt-croutoner Her får du en opskrift på en Mille Feuille fra Falsled Kro med økologisk gede-fynbo fra Gundestrup Mejeri, trøffel, vinaigrette og fedt-croutoner Sydfynsk...
Opskrift: Michelin-dessert med blåskimmelost, chokolade og kirsebær
Grand Fromages “Kirsebær” med luftig blåskimmelostecreme, chokolade og syltede kirsebær Sådan laver du Me|Mus Michelin-dessert med blåskimmelost, chokolade og kirsebær derhjemme Blåskimmelosten Kirsebær Blå fra Grand Fromage er valgt i denne dessert, fordi den har...
Dessert med ost: Få opskriften på Danmarks bedste osteret fra Jordnær
Prisvindende Michelin-dessert fra Jordnær: Flan på Thise Blå Grubé, hasselnødssablé, brændte figner og figenescabeche Her får du opskriften på den prisvindende Michelin-dessert med Thise Blå Grubé blåskimmelost fra Jordnær - vinderen af Danmarks bedste osteret...
Opskrift fra Søllerød Kro: Terrin af trøffel med ostesauce og tuile
Terrin af trøffel og selleri, Arla Unika Gammel Knas og sprød tuile af hasselnødder og Thise Thybo Her får du en opskrift på en helt særlig terrin fra Søllerød Kro med trøffel, en ostesauce lavet på Arla Unikas Gammel Knas og tuile lavet på Thise Thybo. ...
Opskrift på ostesauce med Naturmælks Høost, pocheret æg og kantareller
Kartoffelskum med pocheret æg, stegte kantareller, puffet boghvede og ostesauce på Naturmælks Høost Her får du en opskrift på ostesauce lavet på Naturmælks Høost og serveret med kartoffelskum, pocheret æg, stegte kantareller og puffet boghvede. Hvis du spørger...
Hærværks ostemad – smørristet, krydret honningkagebrød med cremefraiche og ekstralagret Thise Vesterhavsost
Hærværks ostemad - smørristet, krydret honningkagebrød med cremefraiche og ekstralagret Thise Vesterhavsost Her får du en opskrift på Danmark (måske) bedste ostemad med ekstralagret Thise Vesterhavsost og krydret honningkagebrød. Opskriften på honningkagebrødet...
Julekrydret garniture til ostebordet
Tilbehør til ostebord - også til jul og julefrokost Det perfekte ostebord kræver det rette tilbehør. Vælger du at servere ost til jul eller til julefrokost, får du her en opskrift på noget af det bedste tilbehør til ost med et strejf af julekrydderi. Af Camilla...
Brunkager med blue cheese og bagte druer
Af Christina Bennetzen for Ost & koFoto af Signe Bay Brunkager med blue cheese Ca. 200 stk. Opskrift på blue cheese-dip 50 g danablu eller en anden fræk blåskimmelostLidt fløde Sådan laver du blue cheese-dip Smuldr blue cheesen i en skål og tilføj en...
Sprød baguette med røget and og blå ostecreme
Ostecreme på blåskimmel i samspil med røget andebryst, smagen af valnødder og brombær bragt sammen med baguettens sprødhed - mit hjerte, hvad vil du mere. Du kender selvfølgelig den klassiske ostecreme fra gulerodskagen. Men den cremede himmerigsmundfuld er altså ikke...
Tærte med Arla Unika Loke, rosmarin og bær
Af Sabrina Hørup for Ost & koFoto af Signe Bay Opskrift på tærte med ost, bær og rosmarin 6 små eller 1 stor tærte Opskrift på tærtebund 160 g mel50 g flormelis75 g koldt smør i tern1 æg1 knsp. salt1 spsk. finthakket rosmarin Sådan laver du tærtebund Saml...
Tærte med fåreost og pære
Af Mira Arkin for Ost & koFoto af Signe Bay Opskrift med fåreost: Tærte med ost og pære 4-6 personer Opskrift på tærtebund 250 g hvedemel1 tsk. flagesalt110 g koldt smør½ dl koldt vand Sådan laver du tærtebund Bland mel og salt og skær smørret i tern....
Blue cheesecake
Af Camilla Bojsen-Møller for Ost & koFoto af Signe Bay Cheesecake med blåskimmelost Dessert i 8 glas Opskrift på cheesecake bund 30 g smør6 Digestive-kiks60 g mørk chokolade Sådan laver du cheesecake bund Smelt smør. Blend chokolade og kiks. Rør smeltet...
Butterdejsreder med blåskimmelcreme, grønkål og confiteret and
Af Mikkel Bækgaard for Ost & koFoto af Signe Bay Butterdejsreder med blåskimmelcreme 4 reder til julefrokostbordet Opskrift på butterdejsreder 1 butterdejspladeMel til bordet Sådan laver du butterdejsreder Rul butterdejen tyndt ud på et meldækket bord. Stik...
Squashkage med ostecreme
Af Camille Maja Christensen for Ost & ko Squashkage med ostecreme 8 personer Opskrift på squashkage 3 æg170 g brun farin½ dl rapsolie3 tsk. kanel1 tsk. natron2 tsk. bagepulver1½ tsk. vaniljepulver1 tsk. kardemomme1 nip salt300 g revet squash med skræl250 g...
Ricotta-is med kirsebær og rødbede
Af Thomas Alcayaga for Ost & ko Is med ricotta, kirsebær og rødbede Ca. 1 liter is Opskrift på ricotta-is 2½ dl fløde2½ dl sødmælk5 æggeblommer2 spsk. sukker½ vaniljestang300 g ricotta Sådan laver du ricotta-is Fløde og mælk bringes i kog. Tages af varmen....
Miniæbletærter med gedeost
Af Christina Bennetzen for Ost & ko Opskrift med gedeost: Lav de lækreste miniæbletærter 12 stk. Opskrift på tærtedej 50 g flormelis250 g hvedemel200 g koldt smør i tern½ tsk. salt½ dl vand1 æggeblomme Sådan laver du tærtedej Hvedemel, flormelis og salt kommes i...
Voksenmælkesnitte
Af Thomas Alcayaga for Ost & ko Opskrift på mælkesnitte til voksne 4 voksne Opskrift på pain d’épices 450 g hvedemel75 g rugmel1 tsk. stødt kanel1 tsk. stødt ingefær¼ tsk. stødt muskatnød¼ tsk. stødt sort peber¼ tsk. stødt nellike¼ tsk. stødt korianderfrø1 spsk....
Let brændt fast gedeost med henkogte mirabeller
Af Mikkel Bækgaard for Ost & ko Dessert til 4 personer Let brændt fast gedeost med henkogte mirabeller 4 skiver fast, modnet gedeost, fx Tilia Mundo fra Tebstrup1 lille glas henkogte mirabeller2 spsk. hasselnødder1 tsk. hakket rosmarin Sådan laver du...
Flæskestegssandwich med rødkåls-æbleslaw og blå ostecreme
Af Mira Arkin for Ost & ko Opskrift på flæskestegssandwich 4 personer Opskrift på rødkåls-æbleslaw 300 g rødkål2 æbler½ lille bakke karse1 håndfuld kørvel2 spsk. æblecidereddike2 spsk. olivenolieSalt og sort peber Sådan laver du rødkåls-æbleslaw Snit rødkålen fint...
Pærer i rødvinssirup til ost
Pærer i rødvinssirup til ost Til 6 personer Opskrift på rødvinspærer 1 fl. rødvin500 g sukker (ca. 6 dl)1⁄2 dl mørk balsamicoeddike6 kardemommekapsler6 små, faste pærer, fx fondante10 g smør50 g smuttede mandler1⁄4 tsk. fint salt Sådan laver du rødvinspærer Bring...
Gulerodspesto med fast modnet ost og persillepesto med blåskimmelost
Opskriften er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Ostesnak. Opskrift på gulerodspesto med skovsyre og fast modnet ost 2 små glas 50 g hasselnødder250 g gulerødder, skrællet og grofthakket50 g fast ost af goudatypen5 spsk. olivenolie1 lille fed...
Esrom-muffins med salat
Esrom-muffins med salat 15 stk. Opskrift på Esrom-muffins 500 g kartofler4 æg250 g ricotta1 porre, skåret i fine skiver (ca. 100 g)4 spsk. hvedemel1 tsk. bagepulver1 tsk. revet muskatnød1 tsk. groft saltFriskkværnet peber100 g esrom, revetOlieEn lille håndfuld...
Arancini – Nordiske ostespeltkugler
Arancini - Nordiske ostespeltkugler Til 4 personer Opskrift på perlespelt 1½ dl perlespelt3 dl hønsefond1 nip safran2 tsk. salt Sådan laver du perlespelt (laves dagen før servering) Kom hønsefond, salt og safran i en gryde, og lad det koge op. Tilsæt perlespelt og...
Ostevandbakkelser med laks og basilikumcreme
Ostevandbakkelser med laks og basilikumcreme Ca. 25 stk. Opskrift på ostevandbakkelser 2½ dl skummetmælk90 g smør1 tsk. groft salt125 g hvedemel3 æg60 g fast modnet ost60 g esrom eller danbo, revet Sådan laver du ostevandbakkelser Kog mælk, smør og salt op i en gryde...
Mac’n’cheese med bacon
Mac'n'cheese med bacon 2 personer Opskrift på mac'n'cheese med bacon 200 g hul pasta100 g cheddar, gerne røget30 g fast modnet ost100 g bacon50 g løg1 spsk fuldkonssennep½ tsk frisk timian, eller tilsvarende tørret80 g smør2 spsk hvedemel5 dl sødmælk3 dl pankorasp...
Stegt havkat med ølsauce, æbler og osteskum
Stegt havkat med ølsauce, æbler og osteskum Forret til 4 personer Opskrift på dildæbler 2½ dl. smagsneutralolie40-50 g. frisk dild1-2 æbler, gerne syreholdige Sådan laver du dildæbler Blend olien og dilden. Si olien gennem et klæde. Skræl æblerne og skær dem i tern af...
Urteinfuseret ostebouillon med rygeostcreme og kammusling
Urteinfuseret ostebouillon med rygeostcreme og kammusling Forret til 4 personer Opskrift på urteinfuseret ostebouillon 125 g osteskorperCa. 200 g svampe, fx champignon1 l vandEvt. en stilk merianKrydderurter til infusion, fx 2 stilke rosmarin, 4 stilke vintersar, 5-6...
Sprødt rugbrød med hvidskimmelost og jordbærsalsa
Sprødt rugbrød med hvidskimmelost og jordbærsalsa 6-8 hapsere Opskrift på syltet agurk ½ agurk½ dl sukker½ dl eddike1 spsk. dild, hakketFriskkværnet sort peber Sådan laver du syltet agurk – dagen før Skræl agurken og flæk den på langs. Skrab kernerne ud. Snit den...
Kikærtepandekage med marineret aubergine og halloumi-fritter
Kikærtepandekage med marineret aubergine og halloumi-fritter Til 4 personer Opskrift på marineret aubergine 1 stor aubergine½ dl ketchup1½ dl olie2 spsk. soyasauce2 fed hvidløg, revet1½ tsk. røget paprika1½ spsk. sukker2 spsk. citronsaft Sådan laver du marineret...
Pariserslider
Pariserslider 1 person Opskrift på lynsyltede rødbeder 1-2 aflange rødbeder1 dl æblecidereddike1 dl vand½ dl rørsukker5 peberkorn1 frisk ingefær af ca. 2x2 cm, i skiver2 chili1 tsk korianderfrø1 laurbærblad1 tsk salt Sådan laver du lynsyltet rødbede (gerne dagen før)...
Æbleskiver med ost og bacon
Æbleskiver med ost og bacon 10 stk Opskrift på æbleskiver med ost og bacon 1 æg50 g fuldkornsmel, fx fuldkornsølandshvedemel50 g hvedemel1,5 dl kefir eller kærnemælk1 dl øl2 tsk saltFriskkværnet peberEn smule cayennepeber100 g bacon i tern100 g fast modnet ost, revet...
Ostekugler i friske krydderurter
Opskrift på ostekugler i friske krydderurter 500 g græsk yoghurt 10 %Ca. 200 g rygeostFriske krydderurter, fx mynte, purløg, rosmarin og persilleOlivenolie Sådan laver du labneh (yoghurtost) Kom yoghurten i et klæde. Luk klædet med en snor, så det er helt lukket til....
Friterede ostestænger med dukkah og harissadip
Friterede ostestænger med dukkah og harissadip Cirka 12 stk. Opskrift på dukkah 50 g hasselnødder2 spsk. korianderfrø1 spsk. hel spidskommen1 spsk. fennikelfrø1 tsk. sort peber2 spsk. sesamfrø1 tsk. piment d’espelette1 tsk. chili1 tsk. salt1 tsk. anisfrø1 tsk. kommen...