Opskrifter

36 lækre osteopskrifter fra Danmarks dygtigste madbloggere – fra eksotisk til lokalt, fra festligt til dagen derpå, du finder det hele her

Pariserslider

af Søren S. Willadsen, GASTROmad

En mellemting mellem en slider og pariserbøf med oste, der twister den frokostklassiske pariserbøf.

læs mere

Croque Malou

af Malou Rotvel Pagh, Klidmoster.dk

Denne ret er et godt vegetarmåltid og gør sig også godt til ugens kødfri dage.

læs mere

Walisisk ostemad

Birte Hassel, Cook Valley

Overskuelig og nem opskrift, hvor det er oplagt at bruge, hvad man har i huset, så rester bliver brugt.

læs mere

Aftensgrød

af Søren S. Willadsen, GASTROmad

Helstøbt ret, på trods af det er grød. Retten indeholder mange ingredienser, som mulige at skifte ud, hvis man ikke har dem i køkkenet. Denne ret er et godt bud på et måltid på kødfri dage.

læs mere

Grove snegle med osteremonce

Malou Rotvel Pagh, Klidmoster.dk

Hele familien inklusiv børn kan sagtens være med i køkkenet her. Smagskombinationen er rigtigt god og børnevenlig.

læs mere

Ostemad som suppe

af Mads Vindfeld Andersen, Madsvin

Super idé, at vende ostemadden på hovedet. God grund-suppe med mange anvendelsesmuligheder, der er meget hurtig og nem at lave. Vinder af temaet “Ost – i nye klæder”.

læs mere

Ostecreme

af Camilla Bojsen-Møller, Ostesnak

Ostecremen har mange anvendelsesmuligheder og kan spises til alt fra en lækker grillet bøf til letkogte grøntsager eller som smørelse i en sandwich.

læs mere

Ostevafler med rygeostcreme

af Christina Bennetzen, eatmyheartoutcph

God til personer, der gerne vil undgå hvedemel. Kan både bruges som tilbehør til fx suppe eller salat og som snack til uventede gæster.

læs mere

Pizza quattro formaggi

af Christina Bennetzen, eatmyheartoutcph

Oplagt og appetitlig måde at bruge sine oste-rester. Kan udgøre et helt måltid eller serveres som supplement til en suppe.

læs mere

Ost på nytårsbordet!

af Nada Louise Cay, La Cucina Nada

Nytænkning af en klassisk servering. Tilbehøret er spændende og opfindsomt og kan forberedes på forhånd. Vinder af temaet “Ost – på dit nytårsbord”.

læs mere

Nytårsaftens store ostebrag

af Camilla Bojsen-Møller, Ostesnak

En virkelig nem servering, der kan passes ind hele nytårsaften, som snack til velkomstdrink, efterret eller natmad.

læs mere

Butterdejs-snack med blåskimmelost

af Nada Louise Cay, La Cucina Nada

Den kraftige parfume af rosmarin passer til den bløde, søde pære, den salte ost og den sprøde butterdej. Perfekt som mellemret eller som del af en osteanretning. Vinder af temaet “Ost – et grundstof”.

læs mere

Kammusling, æbleflæsk og sauce på fast modnet ost

af Rasmus Palsgård, feinschmeckeren

Ostesaucen binder retten sammen og samler smagene fra de søde kammuslinger til den bitre savoykål, det syrlige æble og den salte bacon i en velsmagende helhed. Vinder af temaet “Ost – bling på din ret”.

læs mere

Broccolitærte med ostedej

af Camilla Bojesen-Møller, Ostesnak

Osten kommer her til sin ret både som krydderi til tærtedejen og de to oste danner også en fin baggrund for den lidt bitre broccoli.

læs mere