Opskrifter

Originale opskrifter med ost til alle sæsoner.

Opskrifterne er udviklet for Ost & ko
af Danmarks dygtigste madbloggere og kokke.

De bedste opskrifter med ost

Velkommen til vores katalog over opskrifter med ost. Her finder du ingredienslister og anvisninger til, hvordan du selv kokkererer retterne fra Danmarks bedste osteret du finder gode, mættende vegetarretter med ost, opskrifter med revet ost, gedeost, blåskimmel. Alt det ganen begærer ud i oste. Værsgo at gå på opdagelse i vores arkiv – og god fornøjelse.  

Opskrifter på tærte med ost

Både de søde og de salte tærter hører hjemme i denne kategori. I vores arkiv finder du bud på, hvordan du bruger faste som bløde oste i både salte og søde tærter. En ost kan have fedme og skarphed, den kan være kraftfuld og rund, og vores foretrukne mejeriprodukt kan i den grad spille op mod og fremhæve sødme og frugtig syre i en desserttærte. Samtidig er den nærmest selvskrevet i en salt tærte, hvor den både kan give konsistens og smag til fyldet, sprødhed til skorpen og fuldende hele værket med en vellykket gratinering. Se alle vores opskrifter på tærte med ost.

Opskrifter med gedeost

Der er en voksende interesse for gedeost blandt danskerne. Måske derfor er der de seneste år skudt flere osterier op, der laver deres produkter på gedemælk. Gedeost spænder over flere forskellige ostetyper og omfatter både faste og bløde oste. En gedeost kan fås som ricotta, som hvid ost i saltlage, som halvfast ost og som friskost. Den gør sig særdeles godt i en salat, hvor dens nøddeagtige smag supplerer grøntsagernes friskhed upåklageligt. Men varm på en pizza eller en tærte er den heller ikke værst. Gå på opdagelse i vores opskrifter med gedeost

Opskrifter med rygeost

Rygeosten stammer oprindeligt fra Fyn, hvor den er blevet produceret så længe, at nogle mener, den kan spores helt tilbage til vikingetiden. Derfor arbejdes der også på at få registreret den fynske rygeost under EU’s oprindelsesgaranti BOB (beskyttet oprindelses-betegnelse). Måske har du endnu tilgode at prøve den fynske ost i madlavningen? Den gør sig godt med rå radiser og purløg, den delikate røgsmag bliver ekstra forfinet i selskab med sprødt grønt. Måske derfor er rygeosten en del af så mange snacksized retter. Men tag ikke fejl – den kan også udrette mirakler i det varme køkken. Se alle vores opskrifter med rygeost

Opskrifter med blåskimmel

Blåskimmelost kan være et intenst bekendtskab. Nogle elsker den, andre tør end ikke smage på den. Og de går i den grad glip af noget. At lade ost indgå som ingrediens i madlavningen er oplagt, hvis du gerne vil undgå madspild. På siden her finder du flere retter, hvor sauce med blåskimmel spiller en afgørende rolle. Den blå ost gør sig godt i en cremet pastasovs så vel som solo i en osteanretning. Se vores opskrifter med blåskimmel.

Pasta med ost

Pasta og ost hænger uløseligt sammen. Hvad er en bolognese uden et drys revet  parmesanost eller pecorino på toppen? Eller en pasta med ostesovs for den sags skyld? Italienerne er ikke gal på den, når de bruger ost som stjerneingrediens i en lang række af deres klassiske retter. Det giver maden det ekstra løft og får os til at bede om mere. Her finder du alle vores opskrifter på pasta med ost.  

God tur i køkkenet – og velbekomme!

Ost eller dessert først?

Ost eller dessert først?

Skal det være osten? Eller desserten? Hvilken en af de to populære afslutninger på det perfekte måltid bør du sætte på bordet først for at gøre det fuldendt? Det korrekte svar har indtil nu været så godt som umuligt at Google sig til. Det råder vi nu bod på. Svaret på...

Hvilken ost smelter bedst?

Hvilken ost smelter bedst?

Vil du have en ost, der smelter godt, bør du kigge på både hårdhed, fedtprocent og pH-værdi. Gå med en ost som maribo, fynbo, danbo eller havarti, der alle har gode smeltekvaliteter. Præcis hvilken ost, du skal vælge, gør vi dig klogere på i artiklen her.    Foto...

Guide: Hvilken ost er bedst til nachos, pizza, burger og risotto?

Guide: Hvilken ost er bedst til nachos, pizza, burger og risotto?

Hvilken ost bør du bruge, når du anretter tapasbordet? Når din lasagne skal have den perfekte gratinering? Eller når osten på pizzaen skal trække de helt rigtige tråde efter sig? Find svaret i oversigten her, hvor vi hjælper dig med at besvare det eviggyldige...

Sådan vælger du ost til tapas

Sådan vælger du ost til tapas

Tapas - ordet er måske ikke overraskende spansk. Det er flertal af ordet tapa, der betyder “låg” eller “dække”. De små retter, der i dag typisk serveres som snacks, forretter eller barmad, var oprindeligt et stykke pølse eller skinke, der blev brugt til at lægge over...

Courgettenudler med bagte tomater og persille- og basilikumpesto

Courgettenudler med bagte tomater og persille- og basilikumpesto

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Ostekurve med sommersalat

Ostekurve med sommersalat

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Brændt porre med ost og bacon

Brændt porre med ost og bacon

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips

Ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Sprød salat med asparges, hård ost og croutoner

Sprød salat med asparges, hård ost og croutoner

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Risotto på Høost med forårsgrønt og kørvelolie

Risotto på Høost med forårsgrønt og kørvelolie

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Opskrifter med osterester: 3 tips til at bruge osteskorper

Opskrifter med osterester: 3 tips til at bruge osteskorper

Du kender det sikkert: Osten er spist, og kun skorpen er tilbage. De fleste ville nok smide den ud, og det gjorde jeg også selv, lige indtil det gik op for mig, at den er alt for god til skraldespanden. Sådan en osteskorpe er nemlig sprængfyldt med smag, som kan...

Opskrift til påskefrokost: Æg i cocotte

Opskrift til påskefrokost: Æg i cocotte

Du kan sagtens lave overdådig og lækker forårsmad til påskebordet, mens du samtidig udnytter hele råvaren og ikke lader noget gå til spilde. Mange dygtige hjemmekokke har glemt køkkenøkonomiens kunst, som vores forældre og bedsteforældre mestrede engang i det forrige...

Opskrift på påskelam – panerede lammekroner med ost

Opskrift på påskelam – panerede lammekroner med ost

Sådan laver du påskelam med en panering af daggammelt brød, basilikum, hvidløg og tør fastmodnet dansk ost.   Opskrift på påskelam. I min familie har påskefrokosten, ligesom julefrokosten, altid været et omdrejningspunkt for at samles om lækre retter og lune...

Ost i grønne hverdagsklæder: Græskar-souffle med gedefriskost

Ost i grønne hverdagsklæder: Græskar-souffle med gedefriskost

Vil du gerne lave mere mad i hverdagen med fokus på økologiske grøntsager og dansk ost? Så læs med her. Ost & ko har bedt 9 af Danmarks bedste madbloggere og opskriftsudviklere om at gå i køkkenet og kreere nogle lækre vegetariske retter med økologiske...

Ost i grønne hverdagsklæder: Bagt blomkål og broccoli-ostesauce

Ost i grønne hverdagsklæder: Bagt blomkål og broccoli-ostesauce

Vil du gerne lave mere mad i hverdagen med fokus på økologiske grøntsager og dansk ost? Så læs med her. Ost & ko har bedt 9 af Danmarks bedste madbloggere og opskriftsudviklere om at gå i køkkenet og kreere nogle lækre vegetariske retter med økologiske...

Ostebord til jul: Sådan sammensættes den bedste ostetallerken

Ostebord til jul: Sådan sammensættes den bedste ostetallerken

Ost med godt brød og dejligt hjemmelavet tilbehør kan være den perfekte afslutning på måltidet eller en luksuriøs overraskelse, der kan erstatte nogle af de mange kødretter, som ofte findes på julebordet. Her er Trines bud på et ostebord, der kommer godt rundt...

Ost til julefrokost og juleaften: Trine Hahnemanns guide til ost

Ost til julefrokost og juleaften: Trine Hahnemanns guide til ost

Ost til julefrokost og juleaften: Trine Hahnemanns tips til alle julens lejligheder   Julen varer måske ikke helt til påske, men den strækker sig alligevel over mange anledninger - og mange måltider. Her giver Trine Hahnemann sine bedste tips til, hvordan du sikrer...

Ost til jul: Trine Hahnemanns tips til ost på julebordet

Ost til jul: Trine Hahnemanns tips til ost på julebordet

Jul med ost - Trine Hahnemanns tips og tanker om ost i højtiden   Kokken, kogebogsforfatteren og madaktivisten Trine Hahnemann elsker ost. Det gør hun året rundt, men ligesom danskerne generelt skruer Trine op for ostelækkerierne til jul. Her deler hun sine...

Opskrift fra Formel B: Osteret med enebær, pærepuré og gin

Opskrift fra Formel B: Osteret med enebær, pærepuré og gin

Røget friskost med Hårbølle Mejeri fåreost fra Møn, blåskimmel, grønne enebær og pærepuré med dansk gin   Her får du opskriften på Formel B’s på ostekiks med pærepuré, dansk gin og 3 danske oste - røget friskost, Hårbølle Mejeri fåreost fra Møn og blåskimmelost. ...

Opskrift med camembert: Pandekager med pære og trøffel

Opskrift med camembert: Pandekager med pære og trøffel

Camembert fra Møn stegt på pandekage med pære, szechuan-peber, valnødder og trøffel   Her får du opskriften på Restaurant Kanalens bud på en osteret med camembert fra Hårbølle Mejeri   Som Jeppe Foldager fortæller, er Hårbølle Mejeris camembert valgt, fordi...

Opskrift: Ostesoufflé fra Kiin Kiin med Havgus og vintertrøffel

Opskrift: Ostesoufflé fra Kiin Kiin med Havgus og vintertrøffel

Ostesoufflé med Arla Unika Havgus og et solidt skud vintertrøffel   Her får du opskriften på Kiin Kiins bud på en ægte ostesoufflé med Arla Unika Havgus og et solidt skud vintertrøffel    Soufflé er en ret, der skal spises, lige når den kommer ud af ovnen....

Opskrift på karamelliseret jordskokkepuré med Høost fra Naturmælk

Opskrift på karamelliseret jordskokkepuré med Høost fra Naturmælk

Karamelliseret jordskokkepuré med valnødder, citronconfit, fasansauce og Naturmælk Høost Natura   Her får du opskriften på Trios bud på en efterårsret med karamelliseret jordskokkepuré med valnødder, citronconfit, fasansauce og Naturmælk Høost Natura   Ideen bag denne...

Opskrift på mille feuille fra Falsled Kro med gedeost og trøffel

Opskrift på mille feuille fra Falsled Kro med gedeost og trøffel

Mille Feuille med Gundestrup Mejeris økologiske gede-fynbo, trøffel, vinaigrette og fedt-croutoner   Her får du en opskrift på en Mille Feuille fra Falsled Kro med økologisk gede-fynbo fra Gundestrup Mejeri, trøffel, vinaigrette og fedt-croutoner   Sydfynsk...

Opskrift: Michelin-dessert med blåskimmelost, chokolade og kirsebær

Opskrift: Michelin-dessert med blåskimmelost, chokolade og kirsebær

Grand Fromages “Kirsebær” med luftig blåskimmelostecreme, chokolade og syltede kirsebær   Sådan laver du Me|Mus Michelin-dessert med blåskimmelost, chokolade og kirsebær derhjemme   Blåskimmelosten Kirsebær Blå fra Grand Fromage er valgt i denne dessert, fordi den har...

Julekrydret garniture til ostebordet

Julekrydret garniture til ostebordet

Tilbehør til ostebord - også til jul og julefrokost Det perfekte ostebord kræver det rette tilbehør. Vælger du at servere ost til jul eller til julefrokost, får du her en opskrift på noget af det bedste tilbehør til ost med et strejf af julekrydderi.   Af Camilla...

Brunkager med blue cheese og bagte druer

Brunkager med blue cheese og bagte druer

Af Christina Bennetzen for Ost & koFoto af Signe Bay   Brunkager med blue cheese Ca. 200 stk.   Opskrift på blue cheese-dip 50 g danablu eller en anden fræk blåskimmelostLidt fløde Sådan laver du blue cheese-dip Smuldr blue cheesen i en skål og tilføj en...

Sprød baguette med røget and og blå ostecreme

Sprød baguette med røget and og blå ostecreme

Ostecreme på blåskimmel i samspil med røget andebryst, smagen af valnødder og brombær bragt sammen med baguettens sprødhed - mit hjerte, hvad vil du mere. Du kender selvfølgelig den klassiske ostecreme fra gulerodskagen. Men den cremede himmerigsmundfuld er altså ikke...

Tærte med Arla Unika Loke, rosmarin og bær

Tærte med Arla Unika Loke, rosmarin og bær

Af Sabrina Hørup for Ost & koFoto af Signe Bay   Opskrift på tærte med ost, bær og rosmarin 6 små eller 1 stor tærte Opskrift på tærtebund 160 g mel50 g flormelis75 g koldt smør i tern1 æg1 knsp. salt1 spsk. finthakket rosmarin Sådan laver du tærtebund Saml...

Tærte med fåreost og pære

Tærte med fåreost og pære

Af Mira Arkin for Ost & koFoto af Signe Bay   Opskrift med fåreost: Tærte med ost og pære 4-6 personer Opskrift på tærtebund 250 g hvedemel1 tsk. flagesalt110 g koldt smør½ dl koldt vand Sådan laver du tærtebund Bland mel og salt og skær smørret i tern....

Blue cheesecake

Blue cheesecake

Af Camilla Bojsen-Møller for Ost & koFoto af Signe Bay   Cheesecake med blåskimmelost Dessert i 8 glas Opskrift på cheesecake bund 30 g smør6 Digestive-kiks60 g mørk chokolade Sådan laver du cheesecake bund Smelt smør. Blend chokolade og kiks. Rør smeltet...

Butterdejsreder med blåskimmelcreme, grønkål og confiteret and

Butterdejsreder med blåskimmelcreme, grønkål og confiteret and

Af Mikkel Bækgaard for Ost & koFoto af Signe Bay   Butterdejsreder med blåskimmelcreme 4 reder til julefrokostbordet Opskrift på butterdejsreder 1 butterdejspladeMel til bordet Sådan laver du butterdejsreder Rul butterdejen tyndt ud på et meldækket bord. Stik...

Squashkage med ostecreme

Squashkage med ostecreme

Af Camille Maja Christensen for Ost & ko Squashkage med ostecreme 8 personer Opskrift på squashkage 3 æg170 g brun farin½ dl rapsolie3 tsk. kanel1 tsk. natron2 tsk. bagepulver1½ tsk. vaniljepulver1 tsk. kardemomme1 nip salt300 g revet squash med skræl250 g...

Ricotta-is med kirsebær og rødbede

Ricotta-is med kirsebær og rødbede

Af Thomas Alcayaga for Ost & ko Is med ricotta, kirsebær og rødbede Ca. 1 liter is Opskrift på ricotta-is 2½ dl fløde2½ dl sødmælk5 æggeblommer2 spsk. sukker½ vaniljestang300 g ricotta Sådan laver du ricotta-is Fløde og mælk bringes i kog. Tages af varmen....

Miniæbletærter med gedeost

Miniæbletærter med gedeost

Af Christina Bennetzen for Ost & ko Opskrift med gedeost: Lav de lækreste miniæbletærter 12 stk. Opskrift på tærtedej 50 g flormelis250 g hvedemel200 g koldt smør i tern½ tsk. salt½ dl vand1 æggeblomme Sådan laver du tærtedej Hvedemel, flormelis og salt kommes i...

Voksenmælkesnitte

Voksenmælkesnitte

Af Thomas Alcayaga for Ost & ko Opskrift på mælkesnitte til voksne 4 voksne Opskrift på pain d’épices 450 g hvedemel75 g rugmel1 tsk. stødt kanel1 tsk. stødt ingefær¼ tsk. stødt muskatnød¼ tsk. stødt sort peber¼ tsk. stødt nellike¼ tsk. stødt korianderfrø1 spsk....

Let brændt fast gedeost med henkogte mirabeller

Let brændt fast gedeost med henkogte mirabeller

Af Mikkel Bækgaard for Ost & ko Dessert til 4 personer Let brændt fast gedeost med henkogte mirabeller 4 skiver fast, modnet gedeost, fx Tilia Mundo fra Tebstrup1 lille glas henkogte mirabeller2 spsk. hasselnødder1 tsk. hakket rosmarin Sådan laver du...

Flæskestegssandwich med rødkåls-æbleslaw og blå ostecreme

Flæskestegssandwich med rødkåls-æbleslaw og blå ostecreme

Af Mira Arkin for Ost & ko Opskrift på flæskestegssandwich 4 personer Opskrift på rødkåls-æbleslaw 300 g rødkål2 æbler½ lille bakke karse1 håndfuld kørvel2 spsk. æblecidereddike2 spsk. olivenolieSalt og sort peber Sådan laver du rødkåls-æbleslaw Snit rødkålen fint...

Pærer i rødvinssirup til ost

Pærer i rødvinssirup til ost

Pærer i rødvinssirup til ost Til 6 personer Opskrift på rødvinspærer 1 fl. rødvin500 g sukker (ca. 6 dl)1⁄2 dl mørk balsamicoeddike6 kardemommekapsler6 små, faste pærer, fx fondante10 g smør50 g smuttede mandler1⁄4 tsk. fint salt Sådan laver du rødvinspærer Bring...

Esrom-muffins med salat

Esrom-muffins med salat

Esrom-muffins med salat 15 stk. Opskrift på Esrom-muffins 500 g kartofler4 æg250 g ricotta1 porre, skåret i fine skiver (ca. 100 g)4 spsk. hvedemel1 tsk. bagepulver1 tsk. revet muskatnød1 tsk. groft saltFriskkværnet peber100 g esrom, revetOlieEn lille håndfuld...

Arancini – Nordiske ostespeltkugler

Arancini – Nordiske ostespeltkugler

Arancini - Nordiske ostespeltkugler Til 4 personer Opskrift på perlespelt 1½ dl perlespelt3 dl hønsefond1 nip safran2 tsk. salt Sådan laver du perlespelt (laves dagen før servering) Kom hønsefond, salt og safran i en gryde, og lad det koge op. Tilsæt perlespelt og...

Ostevandbakkelser med laks og basilikumcreme

Ostevandbakkelser med laks og basilikumcreme

Ostevandbakkelser med laks og basilikumcreme Ca. 25 stk. Opskrift på ostevandbakkelser 2½ dl skummetmælk90 g smør1 tsk. groft salt125 g hvedemel3 æg60 g fast modnet ost60 g esrom eller danbo, revet Sådan laver du ostevandbakkelser Kog mælk, smør og salt op i en gryde...

Mac’n’cheese med bacon

Mac’n’cheese med bacon

Mac'n'cheese med bacon 2 personer Opskrift på mac'n'cheese med bacon 200 g hul pasta100 g cheddar, gerne røget30 g fast modnet ost100 g bacon50 g løg1 spsk fuldkonssennep½ tsk frisk timian, eller tilsvarende tørret80 g smør2 spsk hvedemel5 dl sødmælk3 dl pankorasp...

Stegt havkat med ølsauce, æbler og osteskum

Stegt havkat med ølsauce, æbler og osteskum

Stegt havkat med ølsauce, æbler og osteskum Forret til 4 personer Opskrift på dildæbler 2½ dl. smagsneutralolie40-50 g. frisk dild1-2 æbler, gerne syreholdige Sådan laver du dildæbler Blend olien og dilden. Si olien gennem et klæde. Skræl æblerne og skær dem i tern af...

Urteinfuseret ostebouillon med rygeostcreme og kammusling

Urteinfuseret ostebouillon med rygeostcreme og kammusling

Urteinfuseret ostebouillon med rygeostcreme og kammusling Forret til 4 personer Opskrift på urteinfuseret ostebouillon 125 g osteskorperCa. 200 g svampe, fx champignon1 l vandEvt. en stilk merianKrydderurter til infusion, fx 2 stilke rosmarin, 4 stilke vintersar, 5-6...

Sprødt rugbrød med hvidskimmelost og jordbærsalsa

Sprødt rugbrød med hvidskimmelost og jordbærsalsa

Sprødt rugbrød med hvidskimmelost og jordbærsalsa 6-8 hapsere Opskrift på syltet agurk ½ agurk½ dl sukker½ dl eddike1 spsk. dild, hakketFriskkværnet sort peber Sådan laver du syltet agurk – dagen før Skræl agurken og flæk den på langs. Skrab kernerne ud. Snit den...

Kikærtepandekage med marineret aubergine og halloumi-fritter

Kikærtepandekage med marineret aubergine og halloumi-fritter

Kikærtepandekage med marineret aubergine og halloumi-fritter Til 4 personer Opskrift på marineret aubergine 1 stor aubergine½ dl ketchup1½ dl olie2 spsk. soyasauce2 fed hvidløg, revet1½ tsk. røget paprika1½ spsk. sukker2 spsk. citronsaft Sådan laver du marineret...

Pariserslider

Pariserslider

Pariserslider 1 person Opskrift på lynsyltede rødbeder 1-2 aflange rødbeder1 dl æblecidereddike1 dl vand½ dl rørsukker5 peberkorn1 frisk ingefær af ca. 2x2 cm, i skiver2 chili1 tsk korianderfrø1 laurbærblad1 tsk salt Sådan laver du lynsyltet rødbede (gerne dagen før)...

Æbleskiver med ost og bacon

Æbleskiver med ost og bacon

Æbleskiver med ost og bacon 10 stk Opskrift på æbleskiver med ost og bacon 1 æg50 g fuldkornsmel, fx fuldkornsølandshvedemel50 g hvedemel1,5 dl kefir eller kærnemælk1 dl øl2 tsk saltFriskkværnet peberEn smule cayennepeber100 g bacon i tern100 g fast modnet ost, revet...

Ostekugler i friske krydderurter

Ostekugler i friske krydderurter

Opskrift på ostekugler i friske krydderurter 500 g græsk yoghurt 10 %Ca. 200 g rygeostFriske krydderurter, fx mynte, purløg, rosmarin og persilleOlivenolie Sådan laver du labneh (yoghurtost) Kom yoghurten i et klæde. Luk klædet med en snor, så det er helt lukket til....

Friterede ostestænger med dukkah og harissadip

Friterede ostestænger med dukkah og harissadip

Friterede ostestænger med dukkah og harissadip Cirka 12 stk. Opskrift på dukkah 50 g hasselnødder2 spsk. korianderfrø1 spsk. hel spidskommen1 spsk. fennikelfrø1 tsk. sort peber2 spsk. sesamfrø1 tsk. piment d’espelette1 tsk. chili1 tsk. salt1 tsk. anisfrø1 tsk. kommen...

Ostefyldte og friterede jalapeños – hjemmelavede chili cheese tops

Ostefyldte og friterede jalapeños – hjemmelavede chili cheese tops

Ostefyldte og friterede jalapeños – hjemmelavede chili cheese tops Snack til 4 personer Opskrift på jalapeños og ostefyld 12 jalapeños80 g rygeost150 g fast modnet ost2 fed hvidløg1 spsk. olivenolie1 økologisk lime, saft og skal af½ tsk. salt Sådan laver du jalapeños...

Croque Malou

Croque Malou

Croque Malou 2 personer - 4 vafler Opskrift på vafler 250 g kartoffelmos (af kartofler, smør, salt og peber)2 æg2½ spsk. kartoffelfibre (eller 30 g hvedemel)½ tsk. løgpulver½ tsk. hvidløgspulver½ tsk. bagepulver¼ tsk. groft salt30 g revet røget gouda eller anden fast...

Walisisk ostemad

Walisisk ostemad

Walisisk ostemad 4 personer Opskrift på grønkål 6 store blade grønkålOlie10 g smørCa. 100 g ribstomater eller cherrytomater1 stort fed hvidløg1 tsk. groft saltFriskkværnet peber Opskrift på ostesauce 50 g smør50 g hvedemelCa. 4 dl sødmælk150 g røget esrom1 spsk....

Aftensgrød

Aftensgrød

Aftensgrød Forret til 2 personer Opskrift på fyld 20 g tørrede karljohansvampe½ dl rød quinoa1 dl vand¼ porreOlivenolie til stegning2 jordskokker, skrællet og skåret i små tern (ca. 100 g) Sådan laver du fyld Kom de tørrede svampe i en skål, dæk dem med lunkent vand...

Grove snegle med osteremonce

Grove snegle med osteremonce

Grove snegle med osteremonce 20 snegle Opskrift på dej 2 dl varmt vand1 dl sødmælk1 tsk fint salt2 tsk. sukker4 spsk olivenolie30 g gærCa. 500 g fuldkornshvedemel3,5 dl hvedemel Opskrift på osteremonce 100 g ristede løg100 g  fast modnet ost, fintrevet100 g blødt...

Ostemad som suppe

Ostemad som suppe

Ostemad som suppe 2 personer Opskrift på broken rabarbergel 1 dl rabarbersaft1½ spsk citronsaft½ tsk agar agar1 spsk hasselnøddeolie Sådan laver du broken rabarbergel - dagen før Varm rabarber- og citronsaft op i en kasserolle. Pisk agar agar ud i saften til den er...

Lækker creme af osterester

Lækker creme af osterester

Lækker creme af osterester Opskrift på ostecreme 140 g osterester fx fra brie og camembert4 spsk sødmælk6 spsk fintrevet parmesanFriskkværnet hvid peberTrøffelolie - kan udelades PyntBrøndkarse Sådan laver du ostecreme Skær osteresterne i mindre stykker. Blend...

Ostevafler med rygeostcreme

Ostevafler med rygeostcreme

Ostevafler med rygeostcreme Snack til 5 personer Opskrift på ostevafler 130 g mellemlagret danbo Sådan laver du ostevafler Riv osten groft. Sørg for, at vaffeljernet er godt varmt, og fordel den revne ost i et fint lag. Tryk vaffeljernet sammen og bag vaflen i ca. 3½...

Danablu med pumpernickel-crumble, syltede løg, kirsebær og gran

Danablu med pumpernickel-crumble, syltede løg, kirsebær og gran

Danablu med pumpernickel-crumble, syltede løg, kirsebær og gran 4 personer Opskrift på syltede kirsebær 300 g kirsebær1 dl kirsebærsirup eller en almindelig sirup2 spsk sukkerKorn fra ½ stang vanilje4 spsk madeira  Opskrift på syltede løg 2 små rødløg1 dl vand1 dl...

Risotto med squash og svampe kogt med parmesanskorper

Risotto med squash og svampe kogt med parmesanskorper

Risotto med squash og svampe kogt med parmesanskorper 4 personer Opskrift på svamperisotto 200 g brune markchampignoner2 zittaurløg2 fed hvidløg1 squash (ca. 225 g)25 g smør4 dl risottoris, fx aborioris3-4 rester/skorper af parmesanost – skær kun lige det yderste af...

Pizza quattro formaggi

Pizza quattro formaggi

Hovedret til 4 personer (3 pizzaer) Pizzadej 25 g gær 2½ dl vand 2 spsk. olivenolie ½ tsk. groft salt 1 dl fuldkorns-ølandshvedemel Ca. 5½ dl alm. hvedemel Rygeostcreme 100 g rygeost 4 spsk. cremefraiche 18 % Fyld 250 g grønne asparges 75 g Arla Unika Høgelundgaard...

Ost på nytårsbordet

Ost på nytårsbordet

Hvad skal du servere til osten på nytårsbordet? Prøv for eksempel karamelliseret rødløgschutney, øl-sirup, kvædemarmelade med kanel og lime og valnødder i honning.

Pandekager med havtorn & blåskimmelost

Pandekager med havtorn & blåskimmelost

Pandekager med havtorn & blåskimmelost Til 4 personer Opskrift på pandekager ½ vaniljestang1-2 spsk. rørsukker1 dl hvedemel1 dl rugmel½ tsk. groft salt25 g smør, smeltet2 æg1½ dl porter eller en mørk stoutRevet skal fra en appelsin1½ dl letmælk Sådan laver du...

Nytårsaftens store ostebrag

Nytårsaftens store ostebrag

Nytårsaftens store ostebrag Ostebræt til 4 personer  Opskrift på knækbrød med creme af rygeost 2 spsk rygeost3 spsk creme fraiche 38% 4 små knækbrødgranatæblekernerbrøndkarse Sådan laver du creme af rygeost Rør rygeost og creme fraiche sammen. Smag til med mere...

Bagt brie med honning og valnødder

Bagt brie med honning og valnødder

Bagt brie med honning og valnødder 4 personer Opskrift på bagt brie med honning og valnødder 75 g valnøddekerner1 rund brie (ca. 200 g)½ dl flydende honningFriske rosmarinkvisteBrød og kiks til servering Sådan laver du bagt brie med honning og valnødder Kom...

Turbo-cheesecake med clementin og jødekager

Turbo-cheesecake med clementin og jødekager

Turbo-cheesecake med clementin og jødekager 4 personer Opskrift på creme 1½ dl piskefløde3 spsk sukker¼ tsk vaniljepulver200 g flødeost naturelSaften af 2 clementiner (ca. 4 spsk.)Evt. skal af usprøjtet clementin, revet6 jødekager eller andre småkager (Digestive kiks...

Roquefortmousse med chokoladeganache og sveskepuré

Roquefortmousse med chokoladeganache og sveskepuré

Roquefortmousse med chokoladeganache og sveskepuré 4 personer Opskrift på roquefortmousse 1¼ dl cremefraiche 38% (ca. 125 g)50 g flormelis1 spsk. friskpresset citronsaft½ dl piskefløde1½ blad husblas, udblødt ca. 10 min. i koldt vand40 g roquefort eller anden...

Butterdejs-snack med blåskimmelost

Butterdejs-snack med blåskimmelost

Butterdejs-snack med blåskimmelost Appetizer til 4 personer Opskrift på marinade 1½ spsk figenbalsamico½ spsk flydende honning1 tsk stærk sennep2 tsk tør sherry Sådan laver du marinade Pisk marinaden kraftigt sammen, så den bliver sammenhængende, og dryp den...

Kammusling, æbleflæsk og sauce på fast modnet ost

Kammusling, æbleflæsk og sauce på fast modnet ost

Kammusling, æbleflæsk og sauce på fast modnet ost Forret til 4 personer Opskrift på æbleflæsk 50 g røget bacon1 lille løg, fx skalotteløg, finthakket1 syrligt madæble, hakket i små tern (ca. 150 g)2 kviste timian, plukket2 tsk sukkerEt nip groft salt10 g smørSavojkål...

Broccolitærte med ostedej

Broccolitærte med ostedej

Broccolitærte med ostedej Hovedret til 4 personer, 1 tærte Opskrift på tærtedej 200 g Ølandshvedemel100 g smør, i mindre stykker90 g fast moden ost, fx comté ellercheddar, fintrevet¼ tsk. fint salt½ dl vand Sådan laver du tærtedej Kom alle ingredienser til dejen i en...

Tomatgalette med frisk timian, Vesterhavsost og pinjekerner

Tomatgalette med frisk timian, Vesterhavsost og pinjekerner

Tomatgalette med frisk timian, Vesterhavsost og pinjekerner 3 personer Opskrift på galettedej 90 g fuldkornsmel, fx grahamsmel (ca. 1½ dl)120 g hvedemel (ca. 2 dl)1 tsk. groft salt25 g Thise Vesterhavsost, fintrevet (ca. 1 dl)75 g blødt smør i mindre stykker¾ dl...

Bagt kuller og pommes anna med hvidskimmelost

Bagt kuller og pommes anna med hvidskimmelost

Bagt kuller og pommes anna med hvidskimmelost Hovedret til 2 personer Opskrift på bagt kuller 1 spsk olivenolieCa. 300 g fisk, uden skind og ben, fx kuller, torsk eller sejGroft salt Sådan laver du bagt kuller Hæld olivenolien over fisken, giv den godt med salt, og...

Hjemmelavet sprødt kerne-knækbrød gratineret med danbo

Hjemmelavet sprødt kerne-knækbrød gratineret med danbo

Hjemmelavet sprødt kerne-knækbrød gratineret med danbo 4 personer Opskrift på knækbrød med ost 1 dl hørfrø1 dl græskarkerner1 dl havregryn1 dl sesamfrø3,5 dl hvedemel1 tsk. bagepulver2 tsk. salt2 dl vand1 dl olivenolie200 g revet danbo ost Sådan laver du knækbrød med...