Opskrifter

Originale opskrifter med ost til alle sæsoner.

Opskrifterne er udviklet for Ost & ko
af Danmarks dygtigste madbloggere og kokke.

De bedste opskrifter med ost

Velkommen til vores katalog over opskrifter med ost. Her finder du ingredienslister og anvisninger til, hvordan du selv kokkererer retterne fra Danmarks bedste osteret du finder gode, mættende vegetarretter med ost, opskrifter med revet ost, gedeost, blåskimmel. Alt det ganen begærer ud i oste. Værsgo at gå på opdagelse i vores arkiv – og god fornøjelse.  

Opskrifter på tærte med ost

Både de søde og de salte tærter hører hjemme i denne kategori. I vores arkiv finder du bud på, hvordan du bruger faste som bløde oste i både salte og søde tærter. En ost kan have fedme og skarphed, den kan være kraftfuld og rund, og vores foretrukne mejeriprodukt kan i den grad spille op mod og fremhæve sødme og frugtig syre i en desserttærte. Samtidig er den nærmest selvskrevet i en salt tærte, hvor den både kan give konsistens og smag til fyldet, sprødhed til skorpen og fuldende hele værket med en vellykket gratinering. Se alle vores opskrifter på tærte med ost.

Opskrifter med gedeost

Der er en voksende interesse for gedeost blandt danskerne. Måske derfor er der de seneste år skudt flere osterier op, der laver deres produkter på gedemælk. Gedeost spænder over flere forskellige ostetyper og omfatter både faste og bløde oste. En gedeost kan fås som ricotta, som hvid ost i saltlage, som halvfast ost og som friskost. Den gør sig særdeles godt i en salat, hvor dens nøddeagtige smag supplerer grøntsagernes friskhed upåklageligt. Men varm på en pizza eller en tærte er den heller ikke værst. Gå på opdagelse i vores opskrifter med gedeost

Opskrifter med rygeost

Rygeosten stammer oprindeligt fra Fyn, hvor den er blevet produceret så længe, at nogle mener, den kan spores helt tilbage til vikingetiden. Derfor arbejdes der også på at få registreret den fynske rygeost under EU’s oprindelsesgaranti BOB (beskyttet oprindelses-betegnelse). Måske har du endnu tilgode at prøve den fynske ost i madlavningen? Den gør sig godt med rå radiser og purløg, den delikate røgsmag bliver ekstra forfinet i selskab med sprødt grønt. Måske derfor er rygeosten en del af så mange snacksized retter. Men tag ikke fejl – den kan også udrette mirakler i det varme køkken. Se alle vores opskrifter med rygeost

Opskrifter med blåskimmel

Blåskimmelost kan være et intenst bekendtskab. Nogle elsker den, andre tør end ikke smage på den. Og de går i den grad glip af noget. At lade ost indgå som ingrediens i madlavningen er oplagt, hvis du gerne vil undgå madspild. På siden her finder du flere retter, hvor sauce med blåskimmel spiller en afgørende rolle. Den blå ost gør sig godt i en cremet pastasovs så vel som solo i en osteanretning. Se vores opskrifter med blåskimmel.

Pasta med ost

Pasta og ost hænger uløseligt sammen. Hvad er en bolognese uden et drys revet  parmesanost eller pecorino på toppen? Eller en pasta med ostesovs for den sags skyld? Italienerne er ikke gal på den, når de bruger ost som stjerneingrediens i en lang række af deres klassiske retter. Det giver maden det ekstra løft og får os til at bede om mere. Her finder du alle vores opskrifter på pasta med ost.  

God tur i køkkenet – og velbekomme!

Baskisk Cheesecake

Baskisk Cheesecake

Opskrift af Emilie Qvist KjærgaardFoto af Stine Christiansen for MejeriforeningenTopløs og bundløs og dog perfekt dækket ind med sødt, salt og umami i en fed, tæt og cremet, ærlig og enkel ostekage, der smager, så flamingoerne synger over Biscayen. Ingredienser 8...

Chèvre Chaud

Chèvre Chaud

Opskrift af Emilie Qvist KjærgaardFoto af Stine Christiansen for MejeriforeningenFransk land-klassiker bestående af croutoner med skiver af ovnstegt gederulle på en blandet salat. Enkelt, friskt, sprødt og sommerligt. Ingredienser 2 personer 1 flute230 g økologisk...

Ostesoufflé

Ostesoufflé

Opskrift af Emilie Qvist KjærgaardFoto af Stine Christiansen for MejeriforeningenNotorisk respektindgydende køkkendisciplin og delikat salt og umamidyb eftermiddagssnack eller mellemret til en salat og et køligt glas. Ingredienser Til 4 personer 4 dl vand1/2 tsk....

Ostefondue

Ostefondue

Opskrift af Emilie Qvist KjærgaardFoto af Stine Christiansen for MejeriforeningenSchweizisk husmandskost og dansk kult-klassiker fra 1960’erne. Kulinarisk kitsch, men uomtvisteligt lækkert og underholdende. Ingredienser Til 4 personer 400 g revet blandet økologisk...

Løgsuppe

Løgsuppe

Opskrift af Emilie Qvist KjærgaardFoto af Stine Christiansen for MejeriforeningenLøg, bouillon, brød og ost – en himmelsk kvartet. Traditionel fransk vinterret til rødvin og brændeovn. Ingredienser Til 4 personer 1,5 kg løg3 spsk. smør2 spsk. hvedemel1 l oksebouillon1...

Quesadilla

Quesadilla

Opskrift af Emilie Qvist KjærgaardFoto af Stine Christiansen for MejeriforeningenMexicansk nationalklenodie og verdensklassesnack til enhver lejlighed. Udnyt mozzarellaens perfekte smelteevne, eller brug den ost, du har i køleskabet. Ingredienser Snack til 4 personer...

Mac and Cheese

Mac and Cheese

Opskrift af Emilie Qvist KjærgaardFoto af Stine Christiansen for MejeriforeningenVanedannende nydelsesmiddel med populærkulturelt udspring i Guds eget land. Her har vi droppet den traditionelle cheddar til fordel for nogle gode lokale, økologiske oste. Ingredienser...

Camembert Frit

Camembert Frit

Opskrift af Emilie Qvist KjærgaardFoto af Stine Christiansen for MejeriforeningenKongen af kælen comfort food og en sand osterets-legende, der endelig giver osten den udelte opmærksomhed, den fortjener. Ingredienser Snack eller dessert til 4 personer 2 æbler150 g...

Raclette

Raclette

Opskrift af Emilie Qvist KjærgaardFoto af Stine Christiansen for MejeriforeningenBordaktiv gør-det-selv-osteret med solid tallerkengratinering af din valgte garniture. Kræver en effektiv varmekilde og en drabelig appetit. Ingredienser Til 4 personer 400 g økologisk...

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Opskrift af Emilie Qvist KjærgaardFoto af Stine Christiansen for MejeriforeningenHvorfor bruge én ost på din pizza, når du kan bruge fire!? Vi har valgt en frisk mozzarella, en blå og to gule oste – du kan vælge lige, hvad du vil. Ingredienser Til 2 pizzaer Pizzadej20...

Kylling milanese med dampet spidskålssalat i ramsløgsolie

Kylling milanese med dampet spidskålssalat i ramsløgsolie

Opskrift og foto af MarialottesIngredienser 4 personer Kylling milanese2 stk kyllingebryst2 stk æg (M/L)30 g hvedemel40 g pankorasp1 stk citron30 g revet økologisk fast modnet gul ostSaltFriskkværnet peber40 g smør20 g olivenolie Spidskålssalat¼ stk spidskål1 håndfuld...

Torsk med blanquette med økologisk rygeost

Torsk med blanquette med økologisk rygeost

Opskrift og foto af Thomas AlcayagaIngredienser 4 personer Til fisken:4 stykker torsk af cirka 100-125 gSaltPeber1,5 dl æblemostLidt dildEn halv citron Tilbehør:12 grønne aspargesSaltPeberEn halv citron1 spsk. olivenolieLidt syltede perleløg og sennepskornGrønt som...

Påsketærte med grønne asparges, cherrytomater, ostecreme & pesto

Påsketærte med grønne asparges, cherrytomater, ostecreme & pesto

Opskrift og foto af Ditte Ingemann4 personer Ingredienser - pesto Du kan lave din egen pesto, men du kan også sagtens købe en god variant. 25 g persille20 g fast, tør økologisk ost med en smule krystal20 g valnøddekerner1 fed hvidløg1 dl olivenolieSaltPeber Sådan gør...

Cheese Smash Fries

Cheese Smash Fries

Opskrift og foto af Rasmus KrarupIngredienser 4 personer 10 mellemstore kartofler1 dl smagsneutral olie150 g revet gul ost1 rød chili2 forårsløg Sådan gør du Skyl kartoflerne grundigt – lad skrællen blive på. Læg dem i en gryde, dæk dem med vand og bring i kog....

Dansk-fransk gratineret løgsuppe

Dansk-fransk gratineret løgsuppe

Opskrift og foto af Thomas AlcayagaIngredienser 4 personer 1,2 kg løg25 g smør2 spsk. olieSalt2-3 fed hvidløg2 laurbærblade3 timian kviste3 estragon stængler3 spsk. god eddike4 cl spiritus (kan undlades)8-10 dl opblandet bouillon kalv, grønt eller hønsSaltPeber0,5...

Toast med rosenkål, blåskimmel og bacon

Toast med rosenkål, blåskimmel og bacon

Opskrift og foto af Thomas AlcayagaIngredienser 2 toast 2 skiver brød – gerne surdejSmør og olie til stegning50 g bacon1 fed hvidløg350 g rosenkål25 g valnødder1 spsk. kapers1 clementin50 g blåskimmelostSaltPeber1 tsk. sennep1 spsk. æbleeddike2 æg Sådan gør du Steg...

Mumbai-sandwich

Mumbai-sandwich

Opskrift og foto af MandekogebogenIngredienser 2 personer Koriander-chutney: 2 håndfuld frisk koriander1 fed hvidløg4 spsk. olivenolie1½ tsk. sukker1 spsk. limesaft3 spsk. peanuts/jordnødder½ tsk. chiliflager, rødeSalt Sandwich: ½ agurk3 tomater1 rødløg4 stk. brød i...

Vinterpizza med masser af ost

Vinterpizza med masser af ost

Opskrift og foto af Ditte IngemannIngredienser 2 pizzaer 350 g hokkaidogræskar 1 spsk. olivenolie1 tsk tørret rosmarinSaltPeber150 g svampe2 spsk. olivenolie1 fed hvidløg2 pizzabunde (du kan også bruge forbagte bunde)6 store spsk. tomatsauce, brug din favorit65 g...

Grillet ostesandwich med økologisk ost og chorizo

Grillet ostesandwich med økologisk ost og chorizo

Opskrift og foto af Casper SobczykIngredienser Til 4 personer Løgkompot: 2 løg 20 g smør1 spsk. olivenolie1 spsk. engelsk sovs som HP sovsSalt Sandwich: 8 skiver godt lyst brød100 g chorizo af god kvalitet2 slags økologisk ost - vælg dine favoritter Sådan gør du...

Skaftkotelet med queso-sauce

Skaftkotelet med queso-sauce

Opskrift og foto af Casper SobczykIngredienser Til 4 personer Queso sauce: 350 g økologisk cheddar1 løg1 spsk. olivenolie2 spsk. smør2 spsk. mel1 dl mørk øl½ dl jalapeno syltelage4 dl mælkSalt Topping: 1 dl syltet jalapenos2 tomater1-2 håndfulde koriander½ grøn...

Arancini med to slags økologisk ost

Arancini med to slags økologisk ost

Opskrift og foto af Casper SobczykIngredienser Til 4 personer  100 g hård økologisk ost300 g kogte ris (evt risottoris fra dagen før)1 spsk. olivenolie100 g cremet røget økologisk ost1 økologisk citronEn håndfuld persilleSaltPeber Til panering: 2 æg3 dl panko2 spsk....

Bagt brie med sprøde brødstave

Bagt brie med sprøde brødstave

Opskrift og foto af Frederikke WærensIngredienser Til 4 personer Bagt brie: 200 g økologisk brieost2 spsk. honning5-6 valnødderEt par kviste frisk rosmarin Sprøde brødstave: 1 flute1 spsk olivenolieSalt Tilbehør: SalamiOlivenVindruer Sådan gør du Læg brien på et...

Sprøde økologiske ostechips med mangosalsa og hvidløgsrejer

Sprøde økologiske ostechips med mangosalsa og hvidløgsrejer

Opskrift og foto af Frederikke WærensIngredienser Cirka 12 stk Sprøde ostechips: 250 g fast modnet økologisk ost Grov mangosalsa: 2 avocadoer1 mango1 rød chiliSaften fra ½ citron1 tsk. saltPeber Hvidløgsrejer: 150 g store frosne rejer (optøede og afdryppet)1 fed...

Smørrebrød med blåskimmel, kartoffel og andebryst

Smørrebrød med blåskimmel, kartoffel og andebryst

  Ost & ko har udfordret kogemand og madblogger Thomas Alcayaga fra Madet Mere til en Ostebattle - opgaven lyder på at stykke de tre bedste retter sammen med ost fra henholdsvis Danmark, Irland og Frankrig. Her får du hans danske indspark i form af en skarp,...

Colcannon: Irsk kartoffelmos med cheddar, kammuslinger og bacon

Colcannon: Irsk kartoffelmos med cheddar, kammuslinger og bacon

  Ost & ko har udfordret kogemand og madblogger Thomas Alcayaga fra Madet Mere til en Ostebattle - opgaven lyder på at stykke de tre bedste retter sammen med ost fra henholdsvis Danmark, Irland og Frankrig. Her får du hans bud på den irske klassiker colcannon: En...

Georgisk inspireret khachapuri med krydderurter, hytteost og salattern

Georgisk inspireret khachapuri med krydderurter, hytteost og salattern

Den bjergrige, tidligere ex-sovjetrepublik ligger klemt inde mellem Sortehavet og det Kaspiske Hav og har et fantastisk køkken, rigt på smag med lækre brød, fyldige gryderetter, farverige salater – og en masse mad med ost! Deres ’nationalbrød’ hedder Khachapuri – og er virkelig en fryd for både øje og gane! Nana Balle laver en udsøgt georgisk inspirerede khachapuri med krydderurter og mejerihåndværk. Her kan du finde opskriften, så du selv kan eksperimentere hjemme i køkkenet.

Prøv luksusversionen af den berømte Philly cheese steak sandwich

Prøv luksusversionen af den berømte Philly cheese steak sandwich

Rasmus har kreeret denne luksusudgave af en Philly Cheese Steak-sandwich, som er blevet løftet til nye højder med en af hans favoritoste herhjemme – nemlig Vesterhavsosten. En meget multifunktionel og utrolig velsmagende ost, som kan bruges i alt fra lækre hapsere til tapas, revet på toppen af en god italiensk ragu og i denne opskrift som base til den lækreste, cremede ostesauce. Den er lavet på en Grubelagret Vesterhavsost, som går fantastisk til den tyndskårne ribeye, de karamelliserede løg og grillede peberfrugter. Og for at skubbe ostehyggen helt op i top, har Rasmus også lavet nogle sprøde ‘Vesterhavschips’.

Ostevafler med creme fraiche, æble og timian

Ostevafler med creme fraiche, æble og timian

Ostevafler med creme fraiche, æble og timian Vafler er ikke bare en skøn dessert - prøv at bage dem med ost og server dem som snack eller appetizer toppet med frisk æble og krydderurter. Og husk at bage rigeligt, vaflerne ryger som varmt brød. Opskriften er udviklet...

Vinterlig kålsalat med spicy cheese tops

Vinterlig kålsalat med spicy cheese tops

Vinterlig kålsalat med spicy cheese tops   Kolde vintermåneder kalder på comfy snacks som cheese tops og gerne parret med sæsonens friske, sprøde kål. Prøv den skønne kombination udviklet af madblogger og instagrammer Ditte Ingemann - en opskrift, som er særligt...

Hvid chokolademousse og amarena kirserbær med et blåt ostet twist

Hvid chokolademousse og amarena kirserbær med et blåt ostet twist

Hvid chokolademousse og amarena kirserbær med et blåt ostet twist   Her får du Thomas Alcayagas opskrift på en luksuriøs chokoladedessert men med et overraskende twist af blåskimmelost. Thomas Alcayaga er madblogger på Madet Mere og har udviklet denne opskrift...

Croque monsieur på rugbrød med Mont d’Or og brøndkarsesalat

Croque monsieur på rugbrød med Mont d’Or og brøndkarsesalat

Croque monsieur på rugbrød med Mont d’Or, trøffel og brøndkarsesalat Croque-monsieur er altid en god ide - om det er til søndagsbrunch, frokost på hjemmekontoret eller en ostet snack sent på aftenen. Rugbrødet giver en god balance og crunch til den fede og smagfulde...

Salt cheesecake med syltet grønt, timianolie og ostefladbrød

Salt cheesecake med syltet grønt, timianolie og ostefladbrød

Salt cheesecake med syltet grønt, timianolie og ostefladbrød Cheesecake er ikke bare en dessert. Prøv en cremet, salt ostekage med sprødt syltet grønt og aromatisk timianolie som forret eller til en god frokost. Ostenørd og madblogger Camilla Bojsen-Møller fra...

Lun Mont d’Or med bagte frugter og ostevafler

Lun Mont d’Or med bagte frugter og ostevafler

Lun Mont d’Or med bagte frugter og ostevafler Franske Mont d’Or er en sand favorit blandt osteelskere. Kast dig ud i en hyggelig og lun osteret, der både kan serveres som en hyggelig afslutning på middagen eller som en ostet eftermiddagssnack. Vaflerne er også skønne...

Hakkebøf af vildt med grillet danablu og puré af skorzonerrod

Hakkebøf af vildt med grillet danablu og puré af skorzonerrod

Hakkebøf af vildt med grillet danablu og puré af skorzonerrod Blåskimmelost og vildt er et skønt makkerpar. Her giver Danablu dybde og intensitet til en hakkebøf af vildtkød med vintergrønt. Opskriften er udviklet af madblogger Janne Bagger særligt til Ost & ko....

Tarte flambée med cremet ost, jordskokker, skinke og trøffel

Tarte flambée med cremet ost, jordskokker, skinke og trøffel

Kast dig ud i den nordfranske klassiker Tarte Flambée, der er perfekt at lune sig på i koldt vintervejr. Mira Arkin fra Miras madblog har til Ost & ko udviklet en særlig version, der er perfekt som en festlig hapser eller snack.    Opskrift og fotos af Mira Arkin....

Opskrift på Danmarks bedste osteret 2020 af STUDIO

Opskrift på Danmarks bedste osteret 2020 af STUDIO

Opskrift på Danmarks bedste osteret 2020 fra STUD!O: Chawanmushi med Fyrtårnsost   Her får du opskriften på Danmarks bedste osteret 2020 med Thise Mejeri Fyrtårnsost fra restaurant STUD!O - vinder af Danmarks bedste osteret 2020.     Et måltid på STUD!O er...

Ost eller dessert først?

Ost eller dessert først?

Skal det være osten? Eller desserten? Hvilken en af de to populære afslutninger på det perfekte måltid bør du sætte på bordet først for at gøre det fuldendt? Det korrekte svar har indtil nu været så godt som umuligt at Google sig til. Det råder vi nu bod på. Svaret på...

Hvilken ost smelter bedst?

Hvilken ost smelter bedst?

Vil du have en ost, der smelter godt, bør du kigge på både hårdhed, fedtprocent og pH-værdi. Gå med en ost som maribo, fynbo, danbo eller havarti, der alle har gode smeltekvaliteter. Præcis hvilken ost, du skal vælge, gør vi dig klogere på i artiklen her.    Foto...

Guide: Hvilken ost er bedst til nachos, pizza, burger og risotto?

Guide: Hvilken ost er bedst til nachos, pizza, burger og risotto?

Hvilken ost bør du bruge, når du anretter tapasbordet? Når din lasagne skal have den perfekte gratinering? Eller når osten på pizzaen skal trække de helt rigtige tråde efter sig? Find svaret i oversigten her, hvor vi hjælper dig med at besvare det eviggyldige...

Sådan vælger du ost til tapas

Sådan vælger du ost til tapas

Tapas - ordet er måske ikke overraskende spansk. Det er flertal af ordet tapa, der betyder “låg” eller “dække”. De små retter, der i dag typisk serveres som snacks, forretter eller barmad, var oprindeligt et stykke pølse eller skinke, der blev brugt til at lægge over...

Tomatsuppe med ostechips

Tomatsuppe med ostechips

Ost & ko har udfordret fem af Danmarks dygtige madbloggere i “Tøm dit køleskab – top med ost”. De skal hver især tømme deres køleskab for de rester, vi alle har liggende i køleskabet, mindske madspild og lave en ny og spændende ret – alt sammen med et drys af dansk skæreost på toppen. Forhåbentligt kan vi alle blive inspirerede og tømme vores køleskabe for madrester. Her får du Anna Kjær Voss’ opskrift på tomatsuppe med bagte peberfrugter og ostechips. 

Courgettenudler med bagte tomater og persille- og basilikumpesto

Courgettenudler med bagte tomater og persille- og basilikumpesto

Haver og butikker bugner af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens fænomenale køkkentekniske egenskaber og smagsforstærkende effekt i en række udvalgte grøntsagsretter til hverdag og fest. Her får du Christina Bennetzens opskrift...

Grillet romainesalat med blåskimmelost og citronvinaigrette

Grillet romainesalat med blåskimmelost og citronvinaigrette

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Kartoffeltærte med grønt og gedeost

Kartoffeltærte med grønt og gedeost

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Ostekurve med sommersalat

Ostekurve med sommersalat

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Brændt porre med ost og bacon

Brændt porre med ost og bacon

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips

Ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Sprød salat med asparges, hård ost og croutoner

Sprød salat med asparges, hård ost og croutoner

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Risotto på Høost med forårsgrønt og kørvelolie

Risotto på Høost med forårsgrønt og kørvelolie

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Opskrifter med osterester: 3 tips til at bruge osteskorper

Opskrifter med osterester: 3 tips til at bruge osteskorper

Du kender det sikkert: Osten er spist, og kun skorpen er tilbage. De fleste ville nok smide den ud, og det gjorde jeg også selv, lige indtil det gik op for mig, at den er alt for god til skraldespanden. Sådan en osteskorpe er nemlig sprængfyldt med smag, som kan...