Opskrifter

Originale opskrifter med ost til alle sæsoner.

Opskrifterne er udviklet for Ost & ko
af Danmarks dygtigste madbloggere og kokke.

De bedste opskrifter med ost

Velkommen til vores katalog over opskrifter med ost. Her finder du ingredienslister og anvisninger til, hvordan du selv kokkererer retterne fra Danmarks bedste osteret du finder gode, mættende vegetarretter med ost, opskrifter med revet ost, gedeost, blåskimmel. Alt det ganen begærer ud i oste. Værsgo at gå på opdagelse i vores arkiv – og god fornøjelse.  

Opskrifter på tærte med ost

Både de søde og de salte tærter hører hjemme i denne kategori. I vores arkiv finder du bud på, hvordan du bruger faste som bløde oste i både salte og søde tærter. En ost kan have fedme og skarphed, den kan være kraftfuld og rund, og vores foretrukne mejeriprodukt kan i den grad spille op mod og fremhæve sødme og frugtig syre i en desserttærte. Samtidig er den nærmest selvskrevet i en salt tærte, hvor den både kan give konsistens og smag til fyldet, sprødhed til skorpen og fuldende hele værket med en vellykket gratinering. Se alle vores opskrifter på tærte med ost.

Opskrifter med gedeost

Der er en voksende interesse for gedeost blandt danskerne. Måske derfor er der de seneste år skudt flere osterier op, der laver deres produkter på gedemælk. Gedeost spænder over flere forskellige ostetyper og omfatter både faste og bløde oste. En gedeost kan fås som ricotta, som hvid ost i saltlage, som halvfast ost og som friskost. Den gør sig særdeles godt i en salat, hvor dens nøddeagtige smag supplerer grøntsagernes friskhed upåklageligt. Men varm på en pizza eller en tærte er den heller ikke værst. Gå på opdagelse i vores opskrifter med gedeost

Opskrifter med rygeost

Rygeosten stammer oprindeligt fra Fyn, hvor den er blevet produceret så længe, at nogle mener, den kan spores helt tilbage til vikingetiden. Derfor arbejdes der også på at få registreret den fynske rygeost under EU’s oprindelsesgaranti BOB (beskyttet oprindelses-betegnelse). Måske har du endnu tilgode at prøve den fynske ost i madlavningen? Den gør sig godt med rå radiser og purløg, den delikate røgsmag bliver ekstra forfinet i selskab med sprødt grønt. Måske derfor er rygeosten en del af så mange snacksized retter. Men tag ikke fejl – den kan også udrette mirakler i det varme køkken. Se alle vores opskrifter med rygeost

Opskrifter med blåskimmel

Blåskimmelost kan være et intenst bekendtskab. Nogle elsker den, andre tør end ikke smage på den. Og de går i den grad glip af noget. At lade ost indgå som ingrediens i madlavningen er oplagt, hvis du gerne vil undgå madspild. På siden her finder du flere retter, hvor sauce med blåskimmel spiller en afgørende rolle. Den blå ost gør sig godt i en cremet pastasovs så vel som solo i en osteanretning. Se vores opskrifter med blåskimmel.

Pasta med ost

Pasta og ost hænger uløseligt sammen. Hvad er en bolognese uden et drys revet  parmesanost eller pecorino på toppen? Eller en pasta med ostesovs for den sags skyld? Italienerne er ikke gal på den, når de bruger ost som stjerneingrediens i en lang række af deres klassiske retter. Det giver maden det ekstra løft og får os til at bede om mere. Her finder du alle vores opskrifter på pasta med ost.  

God tur i køkkenet – og velbekomme!

Ost på nytårsbordet

Hvad skal du servere til osten på nytårsbordet? Prøv for eksempel karamelliseret rødløgschutney, øl-sirup, kvædemarmelade med kanel og lime og valnødder i honning.