De bedste opskrifter med ost
Velkommen til vores katalog over opskrifter med ost. Her finder du ingredienslister og anvisninger til, hvordan du selv kokkererer retterne fra Danmarks bedste osteret du finder gode, mættende vegetarretter med ost, opskrifter med revet ost, gedeost, blåskimmel. Alt det ganen begærer ud i oste. Værsgo at gå på opdagelse i vores arkiv – og god fornøjelse.
Opskrifter på tærte med ost
Både de søde og de salte tærter hører hjemme i denne kategori. I vores arkiv finder du bud på, hvordan du bruger faste som bløde oste i både salte og søde tærter. En ost kan have fedme og skarphed, den kan være kraftfuld og rund, og vores foretrukne mejeriprodukt kan i den grad spille op mod og fremhæve sødme og frugtig syre i en desserttærte. Samtidig er den nærmest selvskrevet i en salt tærte, hvor den både kan give konsistens og smag til fyldet, sprødhed til skorpen og fuldende hele værket med en vellykket gratinering. Se alle vores opskrifter på tærte med ost.
Opskrifter med gedeost
Der er en voksende interesse for gedeost blandt danskerne. Måske derfor er der de seneste år skudt flere osterier op, der laver deres produkter på gedemælk. Gedeost spænder over flere forskellige ostetyper og omfatter både faste og bløde oste. En gedeost kan fås som ricotta, som hvid ost i saltlage, som halvfast ost og som friskost. Den gør sig særdeles godt i en salat, hvor dens nøddeagtige smag supplerer grøntsagernes friskhed upåklageligt. Men varm på en pizza eller en tærte er den heller ikke værst. Gå på opdagelse i vores opskrifter med gedeost.
Opskrifter med rygeost
Rygeosten stammer oprindeligt fra Fyn, hvor den er blevet produceret så længe, at nogle mener, den kan spores helt tilbage til vikingetiden. Derfor arbejdes der også på at få registreret den fynske rygeost under EU’s oprindelsesgaranti BOB (beskyttet oprindelses-betegnelse). Måske har du endnu tilgode at prøve den fynske ost i madlavningen? Den gør sig godt med rå radiser og purløg, den delikate røgsmag bliver ekstra forfinet i selskab med sprødt grønt. Måske derfor er rygeosten en del af så mange snacksized retter. Men tag ikke fejl – den kan også udrette mirakler i det varme køkken. Se alle vores opskrifter med rygeost.
Opskrifter med blåskimmel
Blåskimmelost kan være et intenst bekendtskab. Nogle elsker den, andre tør end ikke smage på den. Og de går i den grad glip af noget. At lade ost indgå som ingrediens i madlavningen er oplagt, hvis du gerne vil undgå madspild. På siden her finder du flere retter, hvor sauce med blåskimmel spiller en afgørende rolle. Den blå ost gør sig godt i en cremet pastasovs så vel som solo i en osteanretning. Se vores opskrifter med blåskimmel.
Pasta med ost
Pasta og ost hænger uløseligt sammen. Hvad er en bolognese uden et drys revet parmesanost eller pecorino på toppen? Eller en pasta med ostesovs for den sags skyld? Italienerne er ikke gal på den, når de bruger ost som stjerneingrediens i en lang række af deres klassiske retter. Det giver maden det ekstra løft og får os til at bede om mere. Her finder du alle vores opskrifter på pasta med ost.
God tur i køkkenet – og velbekomme!
Pastaret med asparges, bacon og ost
Opskrift og foto af MummumPastaret med asparges, bacon og ost Ingredienser (2 personer) 150 g. bacon i tern1 stk. rødløg2 fed hvidløg1 bundt friske asparges150 g. cherrytomater2,5 dl. madlavningsflødesalt/peber200 g. rigatoni pasta 50 g. økologisk hård gul...
Mexicansk butterdejsstang med kylling og ost
Opskrift og foto af MummumMexicansk butterdejsstang med kylling og ost Ingredienser (4 personer) 1 pk. butterdej250 g. kyllingebryst2 spsk. raps- eller solsikkeoliesalt/peber2 fed hvidløg0,5 stk. rød peberfrugt0,5 stk. grøn peberfrugt1 stk. rødløg150 g....
Tortillatærte med grønt og hytteost
Opskrift og foto af MadmusenTortillatærte i airfryer med grøntsager og øko ost Denne her super nemme ret er både skøn som hurtig frokost eller aftensmad. Den indeholder 2 slags økologisk ost, nemlig: hytteost og revet ost. Udover at smage skønt, så bidrager ost med...
De lækreste ostehorn
Opskrift og foto af MadmusenDe lækreste ostehorn Geniale til madpakken, som snack eller som brød til suppe. Ingredienser (12 stk., store) 2,5 dl sødmælk25 g gær2 æg (1 til pensling)500 g hvedemel70 g smør30 g sukker1 tsk salt30 g revet økologisk fast modnet...
Lækker butterdejstærte med ost og asparges
Opskrift og foto af MummumLækker butterdejstærte med ost og asparges Opskrift på en lækker butterdejstærte med økologisk ost og asparges. En sprød tærte med butterdej, økologisk flødeost og mozzarella samt friske aspages. Ingrediensliste...
Brydebrød med ost og pesto
Opskrift og foto af MajspassionBrydebrød med ost og pesto Lækkert brydebrød eller pull apart med grøn pesto og ost. Nyd det lige fra ovnen som snack, appetizer, forret eller som lækkert tilbehør til alt lige fra salater, supper og grill- og kødretter. ...
Pasta med bagte tomater og økologisk flødeost
Opskrift og foto af MajspassionOpskrift på pasta med bagte tomater og økologisk flødeost Ingredienser til 4 personer 500 gram cherrytomater300 gram økologisk flødeost3 spsk olivenolieLidt salt og friskkværnet peber1 spsk friske krydderurter som f.eks. timian1...
Gnocchi med forårsløg, tomater og spinat i cremet ostesauce
Opskrift og foto af MajspassionOpskrift på gnocchi med forårsløg, tomater og spinat i cremet ostesauce Nem og hurtig italiensk ret med bløde gnocchi, forårsløg, tomater og spinat i den dejligste ostesauce. Her får du en virkelig lækker aftensmad med masser af dejlig...
Pasta Amatriciana med økologisk hård ost
Opskrift og foto af GourministerietOpskrift på pasta Amatriciana med økologisk hård ost 4 personer - 40 minutter Ingredienser 2 ds flåede tomater - helst San Marzano150 g pancetta, skåret i tern - eller guanciale1 lille løg, finthakket2-4 fed hvidløg, skåret i tynde...
Cajun orzo med friske tomater og økologisk hård ost
Opskrift og foto af GourministerietOpskrift på cajun orzo med friske tomater og økologisk hård ost 4 personer - 30 minutter Ingredienser 1-2 skalotteløg, finthakket3 fed hvidløg, revet eller presset400 g cherrytomater, halveret2 1/2 spsk cajun krydderi1 dl hvidvin...
Butterdejsstang med spinat og økologiske oste
Opskrift og foto af GourministerietOpskrift på butterdejsstang med spinat og økologiske oste 4 personer - 35 minutter Ingredienser Du kan lave din egen pesto, men du kan også sagtens købe en god variant. 1 rulle butterdej60 g økologisk flødeost1 frisk økologisk...
Crostini med bagte druer og økologisk dansk brie
Opskrift og foto af MajspassionOpskrift på crostini med bagte druer og økologisk dansk brie Ingredienser til 10 stk. Du kan lave din egen pesto, men du kan også sagtens købe en god variant. 1 stk økologisk dansk brie300 gram stenfrie røde vindruer1stk flûteLidt...
Karamel cheesecake i glas
Opskrift og foto af One KitchenOpskrift på karamel cheesecake i glas Ingredienser til 4 stk. 6 digestive kiksBær til pyntCitronmelisse til pynt Cheesecakecreme:75 g sukker150 g økologisk flødeost120 ml fløde2 tsk vaniljeekstrakt eller vaniljepasta eller kornene...
Fritere flødehavartibidder
Opskrift og foto af One KitchenOpskrift på fritere flødehavartibidder Ingredienser til 24 stk. 350 g økologisk flødehavarti5 ægolie til fritering Melmiks:2½ dl hvedemel2 tsk løgpulver1 tsk hvidløgspulver1 tsk saltpeber Pankomiks:4 dl panko1 dl hvedemel1 tsk...
Bagt pasta med cremet tomatsauce og økologiske oste
Opskrift og foto af GourministerietOpskrift på bagt pasta med cremet tomatsauce og økologiske oste Ingredienser til 4 personer - 40 minutter 1 løg, finthakket4 fed hvidløg, revet eller presset5 spsk tomatkoncentrat2 ds hakkede tomater1 tsk tørret basilikum1 tsk...
Veggie cheeseburger med havarti
Ingredienser 2 personer | 30 minutter + 2 timer på køl 2 rødløg1 dl eddike1 dl kogende vand1 dl sukker2 veggie schnitzler Smør til stegningSalt og friskkværnet peber2 skiver økologisk skiveost2 burgerboller4 spsk. mayonnaise1 hjertesalat 2 tomater Sådan gør du Skær...
Quattro Formaggi Pizza
Ingredienser 2 personer | 45 minutter + 2 timers hævning 2 portioner pizzadej 1 håndfuld durummel 140 g økologisk revet mozzarella60 g økologisk blåskimmel100 g økologisk brie150 g økologisk salattern1 tsk. chiliflagerEvt. 80 g trøffelsalamiEvt. 1 bundt basilikum ...
Bagt hindbær cheesecake
Ingredienser 1 cheesecake | 2 timer + 12 timer på køl 200 g digestive kiks100 g smør4 økologiske æg250 g sukker1 spsk. vaniljepasta300 g økologisk flødeost 300 g creme fraiche 18% 1 spsk. hvedemel150 g frosne hindbær1 spsk. flormelis 1 spsk. flormelis150 g creme...
Baskisk Cheesecake
Opskrift af Emilie Qvist KjærgaardFoto af Stine Christiansen for MejeriforeningenTopløs og bundløs og dog perfekt dækket ind med sødt, salt og umami i en fed, tæt og cremet, ærlig og enkel ostekage, der smager, så flamingoerne synger over Biscayen. Ingredienser 8...
Chèvre Chaud
Opskrift af Emilie Qvist KjærgaardFoto af Stine Christiansen for MejeriforeningenFransk land-klassiker bestående af croutoner med skiver af ovnstegt gederulle på en blandet salat. Enkelt, friskt, sprødt og sommerligt. Ingredienser 2 personer 1 flute230 g økologisk...
Ostesoufflé
Opskrift af Emilie Qvist KjærgaardFoto af Stine Christiansen for MejeriforeningenNotorisk respektindgydende køkkendisciplin og delikat salt og umamidyb eftermiddagssnack eller mellemret til en salat og et køligt glas. Ingredienser Til 4 personer 4 dl vand1/2 tsk....
Ostefondue
Opskrift af Emilie Qvist KjærgaardFoto af Stine Christiansen for MejeriforeningenSchweizisk husmandskost og dansk kult-klassiker fra 1960’erne. Kulinarisk kitsch, men uomtvisteligt lækkert og underholdende. Ingredienser Til 4 personer 400 g revet blandet økologisk...
Løgsuppe
Opskrift af Emilie Qvist KjærgaardFoto af Stine Christiansen for MejeriforeningenLøg, bouillon, brød og ost – en himmelsk kvartet. Traditionel fransk vinterret til rødvin og brændeovn. Ingredienser Til 4 personer 1,5 kg løg3 spsk. smør2 spsk. hvedemel1 l oksebouillon1...
Quesadilla
Opskrift af Emilie Qvist KjærgaardFoto af Stine Christiansen for MejeriforeningenMexicansk nationalklenodie og verdensklassesnack til enhver lejlighed. Udnyt mozzarellaens perfekte smelteevne, eller brug den ost, du har i køleskabet. Ingredienser Snack til 4 personer...
Mac and Cheese
Opskrift af Emilie Qvist KjærgaardFoto af Stine Christiansen for MejeriforeningenVanedannende nydelsesmiddel med populærkulturelt udspring i Guds eget land. Her har vi droppet den traditionelle cheddar til fordel for nogle gode lokale, økologiske oste. Ingredienser...
Camembert Frit
Opskrift af Emilie Qvist KjærgaardFoto af Stine Christiansen for MejeriforeningenKongen af kælen comfort food og en sand osterets-legende, der endelig giver osten den udelte opmærksomhed, den fortjener. Ingredienser Snack eller dessert til 4 personer 2 æbler150 g...
Raclette
Opskrift af Emilie Qvist KjærgaardFoto af Stine Christiansen for MejeriforeningenBordaktiv gør-det-selv-osteret med solid tallerkengratinering af din valgte garniture. Kræver en effektiv varmekilde og en drabelig appetit. Ingredienser Til 4 personer 400 g økologisk...
Pizza Quattro Formaggi
Opskrift af Emilie Qvist KjærgaardFoto af Stine Christiansen for MejeriforeningenHvorfor bruge én ost på din pizza, når du kan bruge fire!? Vi har valgt en frisk mozzarella, en blå og to gule oste – du kan vælge lige, hvad du vil. Ingredienser Til 2 pizzaer Pizzadej20...
Kylling milanese med dampet spidskålssalat i ramsløgsolie
Opskrift og foto af MarialottesIngredienser 4 personer Kylling milanese2 stk kyllingebryst2 stk æg (M/L)30 g hvedemel40 g pankorasp1 stk citron30 g revet økologisk fast modnet gul ostSaltFriskkværnet peber40 g smør20 g olivenolie Spidskålssalat¼ stk spidskål1 håndfuld...
Torsk med blanquette med økologisk rygeost
Opskrift og foto af Thomas AlcayagaIngredienser 4 personer Til fisken:4 stykker torsk af cirka 100-125 gSaltPeber1,5 dl æblemostLidt dildEn halv citron Tilbehør:12 grønne aspargesSaltPeberEn halv citron1 spsk. olivenolieLidt syltede perleløg og sennepskornGrønt som...
Påsketærte med grønne asparges, cherrytomater, ostecreme & pesto
Opskrift og foto af Ditte Ingemann4 personer Ingredienser - pesto Du kan lave din egen pesto, men du kan også sagtens købe en god variant. 25 g persille20 g fast, tør økologisk ost med en smule krystal20 g valnøddekerner1 fed hvidløg1 dl olivenolieSaltPeber Sådan gør...
Cheese Smash Fries
Opskrift og foto af Rasmus KrarupIngredienser 4 personer 10 mellemstore kartofler1 dl smagsneutral olie150 g revet gul ost1 rød chili2 forårsløg Sådan gør du Skyl kartoflerne grundigt – lad skrællen blive på. Læg dem i en gryde, dæk dem med vand og bring i kog....
Dansk-fransk gratineret løgsuppe
Opskrift og foto af Thomas AlcayagaIngredienser 4 personer 1,2 kg løg25 g smør2 spsk. olieSalt2-3 fed hvidløg2 laurbærblade3 timian kviste3 estragon stængler3 spsk. god eddike4 cl spiritus (kan undlades)8-10 dl opblandet bouillon kalv, grønt eller hønsSaltPeber0,5...
Toast med rosenkål, blåskimmel og bacon
Opskrift og foto af Thomas AlcayagaIngredienser 2 toast 2 skiver brød – gerne surdejSmør og olie til stegning50 g bacon1 fed hvidløg350 g rosenkål25 g valnødder1 spsk. kapers1 clementin50 g blåskimmelostSaltPeber1 tsk. sennep1 spsk. æbleeddike2 æg Sådan gør du Steg...
Mumbai-sandwich
Opskrift og foto af MandekogebogenIngredienser 2 personer Koriander-chutney: 2 håndfuld frisk koriander1 fed hvidløg4 spsk. olivenolie1½ tsk. sukker1 spsk. limesaft3 spsk. peanuts/jordnødder½ tsk. chiliflager, rødeSalt Sandwich: ½ agurk3 tomater1 rødløg4 stk. brød i...
Vinterpizza med masser af ost
Opskrift og foto af Ditte IngemannIngredienser 2 pizzaer 350 g hokkaidogræskar 1 spsk. olivenolie1 tsk tørret rosmarinSaltPeber150 g svampe2 spsk. olivenolie1 fed hvidløg2 pizzabunde (du kan også bruge forbagte bunde)6 store spsk. tomatsauce, brug din favorit65 g...
Grillet ostesandwich med økologisk ost og chorizo
Opskrift og foto af Casper SobczykIngredienser Til 4 personer Løgkompot: 2 løg 20 g smør1 spsk. olivenolie1 spsk. engelsk sovs som HP sovsSalt Sandwich: 8 skiver godt lyst brød100 g chorizo af god kvalitet2 slags økologisk ost - vælg dine favoritter Sådan gør du...
Skaftkotelet med queso-sauce
Opskrift og foto af Casper SobczykIngredienser Til 4 personer Queso sauce: 350 g økologisk cheddar1 løg1 spsk. olivenolie2 spsk. smør2 spsk. mel1 dl mørk øl½ dl jalapeno syltelage4 dl mælkSalt Topping: 1 dl syltet jalapenos2 tomater1-2 håndfulde koriander½ grøn...
Arancini med to slags økologisk ost
Opskrift og foto af Casper SobczykIngredienser Til 4 personer 100 g hård økologisk ost300 g kogte ris (evt risottoris fra dagen før)1 spsk. olivenolie100 g cremet røget økologisk ost1 økologisk citronEn håndfuld persilleSaltPeber Til panering: 2 æg3 dl panko2 spsk....
Bagt brie med sprøde brødstave
Opskrift og foto af Frederikke WærensIngredienser Til 4 personer Bagt brie: 200 g økologisk brieost2 spsk. honning5-6 valnødderEt par kviste frisk rosmarin Sprøde brødstave: 1 flute1 spsk olivenolieSalt Tilbehør: SalamiOlivenVindruer Sådan gør du Læg brien på et...
Sprøde økologiske ostechips med mangosalsa og hvidløgsrejer
Opskrift og foto af Frederikke WærensIngredienser Cirka 12 stk Sprøde ostechips: 250 g fast modnet økologisk ost Grov mangosalsa: 2 avocadoer1 mango1 rød chiliSaften fra ½ citron1 tsk. saltPeber Hvidløgsrejer: 150 g store frosne rejer (optøede og afdryppet)1 fed...
Lun julesalat med stegt palmekål, belugalinser, kvædedressing og moden ost
Skru op for julehyggen med et grønt indslag til julebordet – her med vinterkål, cremede linser, kvæder og masser af revet moden ost.
Deluxe surdejstoast med syltede morkler og trøffel
Prøv denne luksus-surdejstoast, der er præcis så ostesnasket, som den skal være – men med et ekstra dekadent twist af sort trøffel!
Grønt smørrebrød med jordskokker, grønkål og ost
Julen er højtid for smørrebrød. Føj et moderne twist til det kolde bord med dette grønne, ostelækre stykke med jordskokker, grønkål og ost.
Lun græskarsalat med palmekålspesto
Du behøver ikke basilikum og parmesan for at lave en lækker pesto – prøv denne nordiske vinterversion med palmekål og dansk fastmodnet ost!
Nytårsost: Lun Mont d’Or med vintertrøffel, flamberede figner og sønderjyske “Gode råd”
Forkæl dine nærmeste til nytår med en ostet gourmet-menu af topkok Simon Thrane. Her Mont d’Or med trøffel, flamberede figner og “Gode råd”.
Nytårshovedret: Fasan à la creme med danablu-crumble, karamelliseret puré på skorzonerrod og grillet danablu
Forkæl dine nærmeste til nytår med en ostet gourmet-menu af topkok Simon Thrane. Her fasan à la creme med skorzonerrod og grillet danablu.
Nytårsforret: Terrine med cheddar og syltet grønt serveret med ostetoast og caviar
Forkæl dine nærmeste til nytår med en ostet gourmet-menu af topkok Simon Thrane. Her den smukkeste, friske terrine med cheddar, syltet grønt, ostetoast og caviar.
Tag tærte med gedeost, ristede svampe og karamelliserede løg med på din næste picnictur
Her får du opskriften på denne lækre ostede ret, som fungerer som både frokostret eller som supplement i picnickurven.
Dæk det perfekte ostebord med sødt, sprødt og friskt tilbehør
Dæk det perfekte ostebord med sødt, sprødt og friskt tilbehør! Her får du inspiration til tre slags tilbehør, der klæder ethvert ostebræt.
Luksus-toast med havarti, skinke, sennep og forårsløg
De fleste elsker smeltet ost, og havarti er med sin gode smelteevne et sikkert valg.
Ostebagt kyllingebryst serveret med bagte gulerødder og små ostebrød
Prøve denne lækre osteret, hvor der indgår oste i tre forskellige måder i rettens tre elementer: Revet i ‘osterasp’, i flager og smeltet.
Nemt grøntsags-pastafad med bagt salatost
Nemt og godt! Kom alle ingredienser i et fad, og efter en tur i ovnen har du den lækreste pastaret.
Små sprøde brød med lakserillette lavet med rygeost
Prøv denne nemme ret med små sprøde brød med lakserillette lavet med rygeost
Salat med bagte rosenkål, pærer og danablu-dressing
Prøv en salat med bagterosenkål, pærerog danablu-dressing: En supernem dressing, som du kan bruge til mange forskellige salater
Små hytteost-pandekager med ahornsirup og råsyltede jordbær med basilikum
Sæt en stak pandekager på brunchbordet eller nyd til eftermiddagskaffen. De er også gode på en hverdagsmorgen serveret med friske bær. Prøv her opskriften på små hytteost-pandekager
med ahornsirup og råsyltede jordbær med basilikum.
Smørrebrød med blåskimmel, kartoffel og andebryst
Ost & ko har udfordret kogemand og madblogger Thomas Alcayaga fra Madet Mere til en Ostebattle - opgaven lyder på at stykke de tre bedste retter sammen med ost fra henholdsvis Danmark, Irland og Frankrig. Her får du hans danske indspark i form af en skarp,...
Tartiflette: Fransk comfort food med kartofler, bacon og smeltet ost
Ost & ko har udfordret kogemand og madblogger Thomas Alcayaga fra Madet Mere til en Ostebattle - opgaven lyder på at stykke de tre bedste retter sammen med ost fra henholdsvis Danmark, Irland og Frankrig. Her får du hans bud på den ultimative franske...
Colcannon: Irsk kartoffelmos med cheddar, kammuslinger og bacon
Ost & ko har udfordret kogemand og madblogger Thomas Alcayaga fra Madet Mere til en Ostebattle - opgaven lyder på at stykke de tre bedste retter sammen med ost fra henholdsvis Danmark, Irland og Frankrig. Her får du hans bud på den irske klassiker colcannon: En...
Opskrift: Nye danske kartofler, rygeostcreme og caviar
Mads Vindfeld giver dig her opskriften på en nem og delikat sommerret med nye kartofler, rygeostcreme og caviar. Fantastisk som luksuriøs snack til at starte årets sommerfest, grillaften eller lignende.
Karamelliserede løg på butterdej med ost, kimchidressing og løgblomster
I denne delikate sommerret fra Restaurant Medvinds Emilie Qvist Kjærgaard, er ost blevet smeltet ud over en butterdej med karameliserede løg og toppet med en skarp kimchidressing og løgblomster.
Georgisk inspireret khachapuri med krydderurter, hytteost og salattern
Den bjergrige, tidligere ex-sovjetrepublik ligger klemt inde mellem Sortehavet og det Kaspiske Hav og har et fantastisk køkken, rigt på smag med lækre brød, fyldige gryderetter, farverige salater – og en masse mad med ost! Deres ’nationalbrød’ hedder Khachapuri – og er virkelig en fryd for både øje og gane! Nana Balle laver en udsøgt georgisk inspirerede khachapuri med krydderurter og mejerihåndværk. Her kan du finde opskriften, så du selv kan eksperimentere hjemme i køkkenet.
Røgede muslinger på kartofler med ramsløg og fast gul ost
Her finder du opskriften på en lækker sommerret med muslinger på kartofler toppet med fast gul ost.
Prøv luksusversionen af den berømte Philly cheese steak sandwich
Rasmus har kreeret denne luksusudgave af en Philly Cheese Steak-sandwich, som er blevet løftet til nye højder med en af hans favoritoste herhjemme – nemlig Vesterhavsosten. En meget multifunktionel og utrolig velsmagende ost, som kan bruges i alt fra lækre hapsere til tapas, revet på toppen af en god italiensk ragu og i denne opskrift som base til den lækreste, cremede ostesauce. Den er lavet på en Grubelagret Vesterhavsost, som går fantastisk til den tyndskårne ribeye, de karamelliserede løg og grillede peberfrugter. Og for at skubbe ostehyggen helt op i top, har Rasmus også lavet nogle sprøde ‘Vesterhavschips’.
Thomas’ opskrift på linsotto med saltbagt selleri
Madblogger og fotograf Thomas Alcayaga præsenterer her sin nye opskrift på en super lækker grøn linsotto med saltbagt selleri og ost.
Miras opskrift på linsesalat med blomkål, citron og ost
Opskriftudvikler Mira Arkin præsenterer her sin nye opskrift på en lækker linsesalat med blomkål, citron og ost.
Dittes vegetaropskrift: Rugotto med bagt græskar og danske oste
Opskriftudvikler Ditte Ingemann har lavet denne lækre opskrift på vegetarisk rugotto med dansk vesterhavsost og høost.
Opskrift på Anna Bartels osteret: Vegetarisk cæsarsalat
Opskriftudvikler Anna Bartels har lavet denne friske, gentænkte opskrift på en lækker vegetarisk cæsarsalat med dansk ost.
Opskrift på Sabrina Hørups osteret: Grøntsagsterrine med asparges, brøndkarse og sprød perlebyg
Her finder du opskriften på madinfluent Sabrina Hørups lækre osteret Sabrina Hørup udtaler dette om sin lækre osteopskrift med grøntsagsterrine: "Jeg har arbejdet ud fra klimakostrådet ”spis mere grønt og frugt”, og det synes jeg, er et virkelig fint fokus: At tænke...
Opskrift fra Hærværk: Ostemad med Hvid Lindbjerg, sensommerbær og urter
Her får du opskriften på en ostemad med Grand Fromage Hvid Lindbjerg fra restaurant Hærværk – deltager i Danmarks bedste osteret 2020.
Opskrift fra Nam: Isdessert med Gammel Knas, havtorn og sticky rice
Her får du opskriften på isdesserten med Arla Gammel Knas fra Restaurant Nam – deltager i Danmarks bedste osteret 2020.
Opskrift på ostedessert fra Brace: Skum af Høgelundgaard 12 med sort hvidløg og flamberet blomme
Her får du opskriften på desserten med Arla Unika Høgelundgaard 12 fra Restaurant Brace – deltager i Danmarks bedste osteret 2020.
Osteopskrift fra Restaurant Moment: Sprød og cremet Kovending med kaffefermenteret rødbede
Her får du opskriften på en ret med Arla Unikas Kovending med kaffefermenteret rødbede fra restaurant Moment – deltager i Danmarks bedste osteret 2020.
Spændende dessert med ost: “Sheeps fur” af Mønchego med kvæde, klementin og kirsebærvin
Her får du opskriften på en dessert med Mønchego fra Hårbølle Mejeri fra restaurant Alchemist – deltager i Danmarks bedste osteret 2020.
Latinamerikansk opskrift med ost fra Restaurant Menendez: Grillet fladbrød med blåskimmel, asparges og mezcal
Her får du opskriften på en latinamerikansk klassiker med Thise Mejeris Blå Kornblomst fra restaurant Menendez – deltager i Danmarks bedste osteret 2020.
Asparges med sort hvidløg og sauce på røget ost
Her byder topkok Christian Gadient på en lækker forårsopskrift med lune grønne asparges, sort hvidløgsolie og den skønneste sauce på røget ost.
Opskrift på alternativ risotto på byg og rug med svampe, brøndkarse og sprød couscous
Her giver topkok Christian Gadient sit bud på en lækker, vegetarisk otto på nordiske korn med svampe, brøndkarse og et fantastisk trick til at gøre cous cous til den skønneste sprøde topping.
Tips til den perfekte ostemad: Sådan laver du en nytænkt ostemad med fast modnet ost
Ostemadden er en dansk klassiker, men de færreste ser den som sofistikeret nok til bordet, når der kommer gæster på besøg. Men hvorfor egentlig det? Ost & ko er gået til det gastronomiske operationsbord og har dissekeret tre gange ostemad for at kortlægge vejen...
Tips til den perfekte ostemad: Sådan laver du frokostklassikeren med rugbrød, løg og sky
Ostemadden er en dansk klassiker, men de færreste ser den som sofistikeret nok til bordet, når der kommer gæster på besøg. Men hvorfor egentlig det? Ost & ko er gået til det gastronomiske operationsbord og har dissekeret tre gange ostemad for at kortlægge vejen...
Tips til den perfekte ostemad: Sådan laver du den klassiske morgenbolle med ost
Ostemadden. En dansk klassiker, som bliver smurt, spist og elsket over hele landet, men også et format, de færreste opfatter som sofistikeret nok til bordet, når der kommer gæster på besøg. Men hvorfor egentlig det? Ost & ko er gået til det gastronomiske...
Grillet grønkål med blåskimmelost og syltede pærer
Bagte løg med ost og timian
Bagt græskar med gedeost, citron og chili
Stegt kål med bagte rødbeder og gedeost
Ostevafler med creme fraiche, æble og timian
Ostevafler med creme fraiche, æble og timian Vafler er ikke bare en skøn dessert - prøv at bage dem med ost og server dem som snack eller appetizer toppet med frisk æble og krydderurter. Og husk at bage rigeligt, vaflerne ryger som varmt brød. Opskriften er udviklet...
Bagt Mont d’Or med abrikosmarmelade, figner i portvin og kommenkiks
Bagt Mont d'Or med abrikosmarmelade, figner i portvin og kommenkiks Mont d’or er en rigtig vinter-ost, der kun bliver lavet i de kolde måneder i de franske Jura-bjerge. Server osten helt traditionel som en lun afslutning på en vintermiddag. Her får du madblogger...
Vinterlig kålsalat med spicy cheese tops
Vinterlig kålsalat med spicy cheese tops Kolde vintermåneder kalder på comfy snacks som cheese tops og gerne parret med sæsonens friske, sprøde kål. Prøv den skønne kombination udviklet af madblogger og instagrammer Ditte Ingemann - en opskrift, som er særligt...
Hvid chokolademousse og amarena kirserbær med et blåt ostet twist
Hvid chokolademousse og amarena kirserbær med et blåt ostet twist Her får du Thomas Alcayagas opskrift på en luksuriøs chokoladedessert men med et overraskende twist af blåskimmelost. Thomas Alcayaga er madblogger på Madet Mere og har udviklet denne opskrift...
Croque monsieur på rugbrød med Mont d’Or og brøndkarsesalat
Croque monsieur på rugbrød med Mont d’Or, trøffel og brøndkarsesalat Croque-monsieur er altid en god ide - om det er til søndagsbrunch, frokost på hjemmekontoret eller en ostet snack sent på aftenen. Rugbrødet giver en god balance og crunch til den fede og smagfulde...
Salt cheesecake med syltet grønt, timianolie og ostefladbrød
Salt cheesecake med syltet grønt, timianolie og ostefladbrød Cheesecake er ikke bare en dessert. Prøv en cremet, salt ostekage med sprødt syltet grønt og aromatisk timianolie som forret eller til en god frokost. Ostenørd og madblogger Camilla Bojsen-Møller fra...
Lun Mont d’Or med bagte frugter og ostevafler
Lun Mont d’Or med bagte frugter og ostevafler Franske Mont d’Or er en sand favorit blandt osteelskere. Kast dig ud i en hyggelig og lun osteret, der både kan serveres som en hyggelig afslutning på middagen eller som en ostet eftermiddagssnack. Vaflerne er også skønne...
Bagt selleri med brunet smør, blue cheese cream og grønkålssalat med pære og valnødder
Bagt selleri med brunet smør, blue cheese cream og grønkålssalat med pære og valnødder Mangler du inspiration til en lækker middag med grønt i hovedrollen? Prøv bagt knoldselleri, der får godt selskab af en creme på blåskimmelost med masser af umami. Den fyldige og...
Hakkebøf af vildt med grillet danablu og puré af skorzonerrod
Hakkebøf af vildt med grillet danablu og puré af skorzonerrod Blåskimmelost og vildt er et skønt makkerpar. Her giver Danablu dybde og intensitet til en hakkebøf af vildtkød med vintergrønt. Opskriften er udviklet af madblogger Janne Bagger særligt til Ost & ko....
Tarte flambée med cremet ost, jordskokker, skinke og trøffel
Kast dig ud i den nordfranske klassiker Tarte Flambée, der er perfekt at lune sig på i koldt vintervejr. Mira Arkin fra Miras madblog har til Ost & ko udviklet en særlig version, der er perfekt som en festlig hapser eller snack. Opskrift og fotos af Mira Arkin....
Sommerdessert med ost: Ostemousse og kiks på Cumulublue med pære og grønne jordbær
Sommerdessert med ost fra CPH Gourmet: Sprød og cremet Cumulublue med pære og grønne jordbær Her får du opskriften på en sommerdessert på Cumulublue - blåskimmelost fra Naturmælk fra CPH Gourmet - deltager i Danmarks bedste osteret 2020. Simon Thrane,...
Opskrift på Danmarks bedste osteret 2020 af STUDIO
Opskrift på Danmarks bedste osteret 2020 fra STUD!O: Chawanmushi med Fyrtårnsost Her får du opskriften på Danmarks bedste osteret 2020 med Thise Mejeri Fyrtårnsost fra restaurant STUD!O - vinder af Danmarks bedste osteret 2020. Et måltid på STUD!O er...
Opskrift med ost: Skærsild og Vin Jaune med røget marv, grillede løg og friteret kartoffel
Opskrift med ost fra Fasangården: Skærsild og Vin Jaune med røget marv, grillede løg og friteret kartoffel Her får du opskriften på den cremede ret med Arla Unika (Thistrup Mejeri) Skærsild fra Restaurant Fasangården - deltager i Danmarks bedste osteret 2020. ...
Ost eller dessert først?
Skal det være osten? Eller desserten? Hvilken en af de to populære afslutninger på det perfekte måltid bør du sætte på bordet først for at gøre det fuldendt? Det korrekte svar har indtil nu været så godt som umuligt at Google sig til. Det råder vi nu bod på. Svaret på...
Hvilken ost smelter bedst?
Vil du have en ost, der smelter godt, bør du kigge på både hårdhed, fedtprocent og pH-værdi. Gå med en ost som maribo, fynbo, danbo eller havarti, der alle har gode smeltekvaliteter. Præcis hvilken ost, du skal vælge, gør vi dig klogere på i artiklen her. Foto...
Guide: Hvilken ost er bedst til nachos, pizza, burger og risotto?
Hvilken ost bør du bruge, når du anretter tapasbordet? Når din lasagne skal have den perfekte gratinering? Eller når osten på pizzaen skal trække de helt rigtige tråde efter sig? Find svaret i oversigten her, hvor vi hjælper dig med at besvare det eviggyldige...