Opskrifter

Originale opskrifter med ost til alle sæsoner.

Opskrifterne er udviklet for Ost & ko
af Danmarks dygtigste madbloggere og kokke.

De bedste opskrifter med ost

Velkommen til vores katalog over opskrifter med ost. Her finder du ingredienslister og anvisninger til, hvordan du selv kokkererer retterne fra Danmarks bedste osteret du finder gode, mættende vegetarretter med ost, opskrifter med revet ost, gedeost, blåskimmel. Alt det ganen begærer ud i oste. Værsgo at gå på opdagelse i vores arkiv – og god fornøjelse.  

Opskrifter på tærte med ost

Både de søde og de salte tærter hører hjemme i denne kategori. I vores arkiv finder du bud på, hvordan du bruger faste som bløde oste i både salte og søde tærter. En ost kan have fedme og skarphed, den kan være kraftfuld og rund, og vores foretrukne mejeriprodukt kan i den grad spille op mod og fremhæve sødme og frugtig syre i en desserttærte. Samtidig er den nærmest selvskrevet i en salt tærte, hvor den både kan give konsistens og smag til fyldet, sprødhed til skorpen og fuldende hele værket med en vellykket gratinering. Se alle vores opskrifter på tærte med ost.

Opskrifter med gedeost

Der er en voksende interesse for gedeost blandt danskerne. Måske derfor er der de seneste år skudt flere osterier op, der laver deres produkter på gedemælk. Gedeost spænder over flere forskellige ostetyper og omfatter både faste og bløde oste. En gedeost kan fås som ricotta, som hvid ost i saltlage, som halvfast ost og som friskost. Den gør sig særdeles godt i en salat, hvor dens nøddeagtige smag supplerer grøntsagernes friskhed upåklageligt. Men varm på en pizza eller en tærte er den heller ikke værst. Gå på opdagelse i vores opskrifter med gedeost

Opskrifter med rygeost

Rygeosten stammer oprindeligt fra Fyn, hvor den er blevet produceret så længe, at nogle mener, den kan spores helt tilbage til vikingetiden. Derfor arbejdes der også på at få registreret den fynske rygeost under EU’s oprindelsesgaranti BOB (beskyttet oprindelses-betegnelse). Måske har du endnu tilgode at prøve den fynske ost i madlavningen? Den gør sig godt med rå radiser og purløg, den delikate røgsmag bliver ekstra forfinet i selskab med sprødt grønt. Måske derfor er rygeosten en del af så mange snacksized retter. Men tag ikke fejl – den kan også udrette mirakler i det varme køkken. Se alle vores opskrifter med rygeost

Opskrifter med blåskimmel

Blåskimmelost kan være et intenst bekendtskab. Nogle elsker den, andre tør end ikke smage på den. Og de går i den grad glip af noget. At lade ost indgå som ingrediens i madlavningen er oplagt, hvis du gerne vil undgå madspild. På siden her finder du flere retter, hvor sauce med blåskimmel spiller en afgørende rolle. Den blå ost gør sig godt i en cremet pastasovs så vel som solo i en osteanretning. Se vores opskrifter med blåskimmel.

Pasta med ost

Pasta og ost hænger uløseligt sammen. Hvad er en bolognese uden et drys revet  parmesanost eller pecorino på toppen? Eller en pasta med ostesovs for den sags skyld? Italienerne er ikke gal på den, når de bruger ost som stjerneingrediens i en lang række af deres klassiske retter. Det giver maden det ekstra løft og får os til at bede om mere. Her finder du alle vores opskrifter på pasta med ost.  

God tur i køkkenet – og velbekomme!

Smørrebrød med blåskimmel, kartoffel og andebryst

Smørrebrød med blåskimmel, kartoffel og andebryst

  Ost & ko har udfordret kogemand og madblogger Thomas Alcayaga fra Madet Mere til en Ostebattle - opgaven lyder på at stykke de tre bedste retter sammen med ost fra henholdsvis Danmark, Irland og Frankrig. Her får du hans danske indspark i form af en skarp,...

Colcannon: Irsk kartoffelmos med cheddar, kammuslinger og bacon

Colcannon: Irsk kartoffelmos med cheddar, kammuslinger og bacon

  Ost & ko har udfordret kogemand og madblogger Thomas Alcayaga fra Madet Mere til en Ostebattle - opgaven lyder på at stykke de tre bedste retter sammen med ost fra henholdsvis Danmark, Irland og Frankrig. Her får du hans bud på den irske klassiker colcannon: En...

Georgisk inspireret khachapuri med krydderurter, hytteost og salattern

Georgisk inspireret khachapuri med krydderurter, hytteost og salattern

Den bjergrige, tidligere ex-sovjetrepublik ligger klemt inde mellem Sortehavet og det Kaspiske Hav og har et fantastisk køkken, rigt på smag med lækre brød, fyldige gryderetter, farverige salater – og en masse mad med ost! Deres ’nationalbrød’ hedder Khachapuri – og er virkelig en fryd for både øje og gane! Nana Balle laver en udsøgt georgisk inspirerede khachapuri med krydderurter og mejerihåndværk. Her kan du finde opskriften, så du selv kan eksperimentere hjemme i køkkenet.

Prøv luksusversionen af den berømte Philly cheese steak sandwich

Prøv luksusversionen af den berømte Philly cheese steak sandwich

Rasmus har kreeret denne luksusudgave af en Philly Cheese Steak-sandwich, som er blevet løftet til nye højder med en af hans favoritoste herhjemme – nemlig Vesterhavsosten. En meget multifunktionel og utrolig velsmagende ost, som kan bruges i alt fra lækre hapsere til tapas, revet på toppen af en god italiensk ragu og i denne opskrift som base til den lækreste, cremede ostesauce. Den er lavet på en Grubelagret Vesterhavsost, som går fantastisk til den tyndskårne ribeye, de karamelliserede løg og grillede peberfrugter. Og for at skubbe ostehyggen helt op i top, har Rasmus også lavet nogle sprøde ‘Vesterhavschips’.

Ostevafler med creme fraiche, æble og timian

Ostevafler med creme fraiche, æble og timian

Ostevafler med creme fraiche, æble og timian Vafler er ikke bare en skøn dessert - prøv at bage dem med ost og server dem som snack eller appetizer toppet med frisk æble og krydderurter. Og husk at bage rigeligt, vaflerne ryger som varmt brød. Opskriften er udviklet...

Vinterlig kålsalat med spicy cheese tops

Vinterlig kålsalat med spicy cheese tops

Vinterlig kålsalat med spicy cheese tops   Kolde vintermåneder kalder på comfy snacks som cheese tops og gerne parret med sæsonens friske, sprøde kål. Prøv den skønne kombination udviklet af madblogger og instagrammer Ditte Ingemann - en opskrift, som er særligt...

Hvid chokolademousse og amarena kirserbær med et blåt ostet twist

Hvid chokolademousse og amarena kirserbær med et blåt ostet twist

Hvid chokolademousse og amarena kirserbær med et blåt ostet twist   Her får du Thomas Alcayagas opskrift på en luksuriøs chokoladedessert men med et overraskende twist af blåskimmelost. Thomas Alcayaga er madblogger på Madet Mere og har udviklet denne opskrift...

Croque monsieur på rugbrød med Mont d’Or og brøndkarsesalat

Croque monsieur på rugbrød med Mont d’Or og brøndkarsesalat

Croque monsieur på rugbrød med Mont d’Or, trøffel og brøndkarsesalat Croque-monsieur er altid en god ide - om det er til søndagsbrunch, frokost på hjemmekontoret eller en ostet snack sent på aftenen. Rugbrødet giver en god balance og crunch til den fede og smagfulde...

Salt cheesecake med syltet grønt, timianolie og ostefladbrød

Salt cheesecake med syltet grønt, timianolie og ostefladbrød

Salt cheesecake med syltet grønt, timianolie og ostefladbrød Cheesecake er ikke bare en dessert. Prøv en cremet, salt ostekage med sprødt syltet grønt og aromatisk timianolie som forret eller til en god frokost. Ostenørd og madblogger Camilla Bojsen-Møller fra...

Lun Mont d’Or med bagte frugter og ostevafler

Lun Mont d’Or med bagte frugter og ostevafler

Lun Mont d’Or med bagte frugter og ostevafler Franske Mont d’Or er en sand favorit blandt osteelskere. Kast dig ud i en hyggelig og lun osteret, der både kan serveres som en hyggelig afslutning på middagen eller som en ostet eftermiddagssnack. Vaflerne er også skønne...

Hakkebøf af vildt med grillet danablu og puré af skorzonerrod

Hakkebøf af vildt med grillet danablu og puré af skorzonerrod

Hakkebøf af vildt med grillet danablu og puré af skorzonerrod Blåskimmelost og vildt er et skønt makkerpar. Her giver Danablu dybde og intensitet til en hakkebøf af vildtkød med vintergrønt. Opskriften er udviklet af madblogger Janne Bagger særligt til Ost & ko....

Tarte flambée med cremet ost, jordskokker, skinke og trøffel

Tarte flambée med cremet ost, jordskokker, skinke og trøffel

Kast dig ud i den nordfranske klassiker Tarte Flambée, der er perfekt at lune sig på i koldt vintervejr. Mira Arkin fra Miras madblog har til Ost & ko udviklet en særlig version, der er perfekt som en festlig hapser eller snack.    Opskrift og fotos af Mira Arkin....

Opskrift på Danmarks bedste osteret 2020 af STUDIO

Opskrift på Danmarks bedste osteret 2020 af STUDIO

Opskrift på Danmarks bedste osteret 2020 fra STUD!O: Chawanmushi med Fyrtårnsost   Her får du opskriften på Danmarks bedste osteret 2020 med Thise Mejeri Fyrtårnsost fra restaurant STUD!O - vinder af Danmarks bedste osteret 2020.     Et måltid på STUD!O er...

Ost eller dessert først?

Ost eller dessert først?

Skal det være osten? Eller desserten? Hvilken en af de to populære afslutninger på det perfekte måltid bør du sætte på bordet først for at gøre det fuldendt? Det korrekte svar har indtil nu været så godt som umuligt at Google sig til. Det råder vi nu bod på. Svaret på...

Hvilken ost smelter bedst?

Hvilken ost smelter bedst?

Vil du have en ost, der smelter godt, bør du kigge på både hårdhed, fedtprocent og pH-værdi. Gå med en ost som maribo, fynbo, danbo eller havarti, der alle har gode smeltekvaliteter. Præcis hvilken ost, du skal vælge, gør vi dig klogere på i artiklen her.    Foto...

Guide: Hvilken ost er bedst til nachos, pizza, burger og risotto?

Guide: Hvilken ost er bedst til nachos, pizza, burger og risotto?

Hvilken ost bør du bruge, når du anretter tapasbordet? Når din lasagne skal have den perfekte gratinering? Eller når osten på pizzaen skal trække de helt rigtige tråde efter sig? Find svaret i oversigten her, hvor vi hjælper dig med at besvare det eviggyldige...

Sådan vælger du ost til tapas

Sådan vælger du ost til tapas

Tapas - ordet er måske ikke overraskende spansk. Det er flertal af ordet tapa, der betyder “låg” eller “dække”. De små retter, der i dag typisk serveres som snacks, forretter eller barmad, var oprindeligt et stykke pølse eller skinke, der blev brugt til at lægge over...

Tomatsuppe med ostechips

Tomatsuppe med ostechips

Ost & ko har udfordret fem af Danmarks dygtige madbloggere i “Tøm dit køleskab – top med ost”. De skal hver især tømme deres køleskab for de rester, vi alle har liggende i køleskabet, mindske madspild og lave en ny og spændende ret – alt sammen med et drys af dansk skæreost på toppen. Forhåbentligt kan vi alle blive inspirerede og tømme vores køleskabe for madrester. Her får du Anna Kjær Voss’ opskrift på tomatsuppe med bagte peberfrugter og ostechips. 

Courgettenudler med bagte tomater og persille- og basilikumpesto

Courgettenudler med bagte tomater og persille- og basilikumpesto

Haver og butikker bugner af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens fænomenale køkkentekniske egenskaber og smagsforstærkende effekt i en række udvalgte grøntsagsretter til hverdag og fest. Her får du Christina Bennetzens opskrift...

Grillet romainesalat med blåskimmelost og citronvinaigrette

Grillet romainesalat med blåskimmelost og citronvinaigrette

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Kartoffeltærte med grønt og gedeost

Kartoffeltærte med grønt og gedeost

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Ostekurve med sommersalat

Ostekurve med sommersalat

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Brændt porre med ost og bacon

Brændt porre med ost og bacon

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips

Ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Sprød salat med asparges, hård ost og croutoner

Sprød salat med asparges, hård ost og croutoner

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Risotto på Høost med forårsgrønt og kørvelolie

Risotto på Høost med forårsgrønt og kørvelolie

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Opskrifter med osterester: 3 tips til at bruge osteskorper

Opskrifter med osterester: 3 tips til at bruge osteskorper

Du kender det sikkert: Osten er spist, og kun skorpen er tilbage. De fleste ville nok smide den ud, og det gjorde jeg også selv, lige indtil det gik op for mig, at den er alt for god til skraldespanden. Sådan en osteskorpe er nemlig sprængfyldt med smag, som kan...

Opskrift til påskefrokost: Æg i cocotte

Opskrift til påskefrokost: Æg i cocotte

Du kan sagtens lave overdådig og lækker forårsmad til påskebordet, mens du samtidig udnytter hele råvaren og ikke lader noget gå til spilde. Mange dygtige hjemmekokke har glemt køkkenøkonomiens kunst, som vores forældre og bedsteforældre mestrede engang i det forrige...

Opskrift på påskelam – panerede lammekroner med ost

Opskrift på påskelam – panerede lammekroner med ost

Sådan laver du påskelam med en panering af daggammelt brød, basilikum, hvidløg og tør fastmodnet dansk ost.   Opskrift på påskelam. I min familie har påskefrokosten, ligesom julefrokosten, altid været et omdrejningspunkt for at samles om lækre retter og lune...

Ost i grønne hverdagsklæder: Græskar-souffle med gedefriskost

Ost i grønne hverdagsklæder: Græskar-souffle med gedefriskost

Vil du gerne lave mere mad i hverdagen med fokus på økologiske grøntsager og dansk ost? Så læs med her. Ost & ko har bedt 9 af Danmarks bedste madbloggere og opskriftsudviklere om at gå i køkkenet og kreere nogle lækre vegetariske retter med økologiske...

Ost i grønne hverdagsklæder: Bagt blomkål og broccoli-ostesauce

Ost i grønne hverdagsklæder: Bagt blomkål og broccoli-ostesauce

Vil du gerne lave mere mad i hverdagen med fokus på økologiske grøntsager og dansk ost? Så læs med her. Ost & ko har bedt 9 af Danmarks bedste madbloggere og opskriftsudviklere om at gå i køkkenet og kreere nogle lækre vegetariske retter med økologiske...

Ostebord til jul: Sådan sammensættes den bedste ostetallerken

Ostebord til jul: Sådan sammensættes den bedste ostetallerken

Ost med godt brød og dejligt hjemmelavet tilbehør kan være den perfekte afslutning på måltidet eller en luksuriøs overraskelse, der kan erstatte nogle af de mange kødretter, som ofte findes på julebordet. Her er Trines bud på et ostebord, der kommer godt rundt...

Ost til julefrokost og juleaften: Trine Hahnemanns guide til ost

Ost til julefrokost og juleaften: Trine Hahnemanns guide til ost

Ost til julefrokost og juleaften: Trine Hahnemanns tips til alle julens lejligheder   Julen varer måske ikke helt til påske, men den strækker sig alligevel over mange anledninger - og mange måltider. Her giver Trine Hahnemann sine bedste tips til, hvordan du sikrer...

Ost til jul: Trine Hahnemanns tips til ost på julebordet

Ost til jul: Trine Hahnemanns tips til ost på julebordet

Jul med ost - Trine Hahnemanns tips og tanker om ost i højtiden   Kokken, kogebogsforfatteren og madaktivisten Trine Hahnemann elsker ost. Det gør hun året rundt, men ligesom danskerne generelt skruer Trine op for ostelækkerierne til jul. Her deler hun sine...

Opskrift fra Formel B: Osteret med enebær, pærepuré og gin

Opskrift fra Formel B: Osteret med enebær, pærepuré og gin

Røget friskost med Hårbølle Mejeri fåreost fra Møn, blåskimmel, grønne enebær og pærepuré med dansk gin   Her får du opskriften på Formel B’s på ostekiks med pærepuré, dansk gin og 3 danske oste - røget friskost, Hårbølle Mejeri fåreost fra Møn og blåskimmelost. ...

Opskrift med camembert: Pandekager med pære og trøffel

Opskrift med camembert: Pandekager med pære og trøffel

Camembert fra Møn stegt på pandekage med pære, szechuan-peber, valnødder og trøffel   Her får du opskriften på Restaurant Kanalens bud på en osteret med camembert fra Hårbølle Mejeri   Som Jeppe Foldager fortæller, er Hårbølle Mejeris camembert valgt, fordi...

Opskrift: Ostesoufflé fra Kiin Kiin med Havgus og vintertrøffel

Opskrift: Ostesoufflé fra Kiin Kiin med Havgus og vintertrøffel

Ostesoufflé med Arla Unika Havgus og et solidt skud vintertrøffel   Her får du opskriften på Kiin Kiins bud på en ægte ostesoufflé med Arla Unika Havgus og et solidt skud vintertrøffel    Soufflé er en ret, der skal spises, lige når den kommer ud af ovnen....

Opskrift på karamelliseret jordskokkepuré med Høost fra Naturmælk

Opskrift på karamelliseret jordskokkepuré med Høost fra Naturmælk

Karamelliseret jordskokkepuré med valnødder, citronconfit, fasansauce og Naturmælk Høost Natura   Her får du opskriften på Trios bud på en efterårsret med karamelliseret jordskokkepuré med valnødder, citronconfit, fasansauce og Naturmælk Høost Natura   Ideen bag denne...

Opskrift på mille feuille fra Falsled Kro med gedeost og trøffel

Opskrift på mille feuille fra Falsled Kro med gedeost og trøffel

Mille Feuille med Gundestrup Mejeris økologiske gede-fynbo, trøffel, vinaigrette og fedt-croutoner   Her får du en opskrift på en Mille Feuille fra Falsled Kro med økologisk gede-fynbo fra Gundestrup Mejeri, trøffel, vinaigrette og fedt-croutoner   Sydfynsk...

Opskrift: Michelin-dessert med blåskimmelost, chokolade og kirsebær

Opskrift: Michelin-dessert med blåskimmelost, chokolade og kirsebær

Grand Fromages “Kirsebær” med luftig blåskimmelostecreme, chokolade og syltede kirsebær   Sådan laver du Me|Mus Michelin-dessert med blåskimmelost, chokolade og kirsebær derhjemme   Blåskimmelosten Kirsebær Blå fra Grand Fromage er valgt i denne dessert, fordi den har...

Julekrydret garniture til ostebordet

Julekrydret garniture til ostebordet

Tilbehør til ostebord - også til jul og julefrokost Det perfekte ostebord kræver det rette tilbehør. Vælger du at servere ost til jul eller til julefrokost, får du her en opskrift på noget af det bedste tilbehør til ost med et strejf af julekrydderi.   Af Camilla...

Brunkager med blue cheese og bagte druer

Brunkager med blue cheese og bagte druer

Af Christina Bennetzen for Ost & koFoto af Signe Bay   Brunkager med blue cheese Ca. 200 stk.   Opskrift på blue cheese-dip 50 g danablu eller en anden fræk blåskimmelostLidt fløde Sådan laver du blue cheese-dip Smuldr blue cheesen i en skål og tilføj en...

Sprød baguette med røget and og blå ostecreme

Sprød baguette med røget and og blå ostecreme

Ostecreme på blåskimmel i samspil med røget andebryst, smagen af valnødder og brombær bragt sammen med baguettens sprødhed - mit hjerte, hvad vil du mere. Du kender selvfølgelig den klassiske ostecreme fra gulerodskagen. Men den cremede himmerigsmundfuld er altså ikke...