Du kender den klassiske cæsarsalat med kylling, parmesanost og signaturdressing. Men har du nogensinde ladet ost indgå i dit repetoir af grønt tilbehør til aftensmaden? Ost kan noget i samspil med friske grøntsager, urter, frugt og bær. Alt efter hvilken ost du vælger, kan du tilføje din salat salt, knas, sødme og intensitet. Vi har samlet de bedste opskrifter på salat med ost. Velbekomme.
At bruge revet ost i madlavningen er en oplagt måde at få brugt sine osterester på. Smid derfor aldrig ost ud, men brug det i stedet. Og hvad du så skal bruge det til? Det giver vi dig et bud på her.
Lun julesalat med stegt palmekål, belugalinser, kvædedressing og moden ost
Skru op for julehyggen med et grønt indslag til julebordet – her med vinterkål, cremede linser, kvæder og masser af revet moden ost.
Lun græskarsalat med palmekålspesto
Du behøver ikke basilikum og parmesan for at lave en lækker pesto – prøv denne nordiske vinterversion med palmekål og dansk fastmodnet ost!
Asparges med sort hvidløg og sauce på røget ost
Her byder topkok Christian Gadient på en lækker forårsopskrift med lune grønne asparges, sort hvidløgsolie og den skønneste sauce på røget ost.
Grillet romainesalat med blåskimmelost og citronvinaigrette
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...
Ostekurve med sommersalat
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...
Sprød salat med asparges, hård ost og croutoner
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...
Ost i grønne hverdagsklæder: Cremet perlebygsalat med gedefriskost, hasselnødder og palmekål
Ost i grønne hverdagsklæder: Perlespeltsalat med Thybo-ost, granatæble og jordskokkechips
Esrom-muffins med salat
Salat med kylling, dijonnaise, salte mandler, rugbrødscrouton, danbo, bær og urter
Salat med ost – en oplagt måde at få brugt dine rester
Smid ikke dine osterester ud, men brug dem i stedet i en salat. På samme tid kan du tømme grøntsagsskuffen for andre rester, der stadig er friske og sprøde nok til middagsbordet. Brug resten af din danablu fra weekendens brunch-bord i en salat med grillet romainesalat, blåskimmel og citronvinaigrette. Eller brug lidt af den danbo, du plejer at komme på din morgenbolle i en salat med bær og urter. Der er ikke den ost, der ikke kan bruges til at gøre lidt ekstra ud af salaten.
Ingredienser til en salat med ost
Ud over osten, hvad kan man så komme i en salat? En salat bør have noget, der knaser – det kan være nødder, asparges, ristede pinjekerner eller croutoner. Og så bør der også være noget sødme og syre, der giver lidt modspil til alt det grønne – og til osten. Det være sig pære, æbler eller bær. I vores bagkatalog af opskrifter på salat med ost finder du blandt andet gedeost i samspil med granatæble og hasselnødder og danbo i forening med hindbær og salte mandler. Urter gør sig godt sammen med alt det grønne og giver en aromatisk friskhed. Bland gerne mynte, basilikum eller salvie med din spinat, rucola eller andre sprøde salatblade. Sidst, men ikke mindst, kan du gøre salaten til et måltid i sig selv ved at tilføje kulhydrater som for eksempel perlespelt eller perlebyg.
Salat med ostetern
En retroklassiker som salat med ostetern går vi ikke af vejen for. Men måske vi må anbefale en lille opdatering af favoritsalaten? Besøg vores opskrift på salat med kylling, dijonnaise, urter og danbo. Har du allerede en kold rest af kyllingebryst kan du sagtens lade det indgå i salaten, der også har danskernes yndlingsost danbo på ingredienslisten. Tilsæt derudover friske bær, saltede mandler, croutoner af rugbrød og rør en dijonnaise at vende hele herligheden med. Så er der serveret.
Salat til ostebord
Kan man sætte en salat på et ostebord? Det kan du tro. Osteblogger Camilla Bojsen-Møller anbefaler for eksempel råkostsalat i små skåle for at tilføje friskhed. Se mere i vores guide til det perfekte ostebord.
Se også vores mange andre opskrifter. Gå på opdagelse i de bedste retter med smeltet ost, lad dig friste af vores mange tærter med ost eller sæt en dessert med ost på bordet, næste gang du venter gæster.