Salat med ost - opskrifter på de sprødeste salater

Vi har samlet de bedste opskrifter på salat med ost på ét sted. Find opskrifter med gedeost, blåskimmelost, danbo og mange andre gode oste lige her.

Du kender den klassiske cæsarsalat med kylling, parmesanost og signaturdressing. Men har du nogensinde ladet ost indgå i dit repetoir af grønt tilbehør til aftensmaden? Ost kan noget i samspil med friske grøntsager, urter, frugt og bær. Alt efter hvilken ost du vælger, kan du tilføje din salat salt, knas, sødme og intensitet. Vi har samlet de bedste opskrifter på salat med ost. Velbekomme.

At bruge revet ost i madlavningen er en oplagt måde at få brugt sine osterester på. Smid derfor aldrig ost ud, men brug det i stedet. Og hvad du så skal bruge det til? Det giver vi dig et bud på her. 

Ostekurve med sommersalat

Ostekurve med sommersalat

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Sprød salat med asparges, hård ost og croutoner

Sprød salat med asparges, hård ost og croutoner

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Salat med ost – en oplagt måde at få brugt dine rester

Smid ikke dine osterester ud, men brug dem i stedet i en salat. På samme tid kan du tømme grøntsagsskuffen for andre rester, der stadig er friske og sprøde nok til middagsbordet. Brug resten af din danablu fra weekendens brunch-bord i en salat med grillet romainesalat, blåskimmel og citronvinaigrette. Eller brug lidt af den danbo, du plejer at komme på din morgenbolle i en salat med bær og urter. Der er ikke den ost, der ikke kan bruges til at gøre lidt ekstra ud af salaten.

Ingredienser til en salat med ost

Ud over osten, hvad kan man så komme i en salat? En salat bør have noget, der knaser – det kan være nødder, asparges, ristede pinjekerner eller croutoner. Og så bør der også være noget sødme og syre, der giver lidt modspil til alt det grønne – og til osten. Det være sig pære, æbler eller bær. I vores bagkatalog af opskrifter på salat med ost finder du blandt andet gedeost i samspil med granatæble og hasselnødder og danbo i forening med hindbær og salte mandler. Urter gør sig godt sammen med alt det grønne og giver en aromatisk friskhed. Bland gerne mynte, basilikum eller salvie med din spinat, rucola eller andre sprøde salatblade. Sidst, men ikke mindst, kan du gøre salaten til et måltid i sig selv ved at tilføje kulhydrater som for eksempel perlespelt eller perlebyg.   

Salat med ostetern

En retroklassiker som salat med ostetern går vi ikke af vejen for. Men måske vi må anbefale en lille opdatering af favoritsalaten? Besøg vores opskrift på salat med kylling, dijonnaise, urter og danbo. Har du allerede en kold rest af kyllingebryst kan du sagtens lade det indgå i salaten, der også har danskernes yndlingsost danbo på ingredienslisten. Tilsæt derudover friske bær, saltede mandler, croutoner af rugbrød og rør en dijonnaise at vende hele herligheden med. Så er der serveret.

Salat til ostebord

Kan man sætte en salat på et ostebord? Det kan du tro. Osteblogger Camilla Bojsen-Møller anbefaler for eksempel råkostsalat i små skåle for at tilføje friskhed. Se mere i vores guide til det perfekte ostebord

Se også vores mange andre opskrifter. Gå på opdagelse i de bedste retter med smeltet ost, lad dig friste af vores mange tærter med ost eller sæt en dessert med ost på bordet, næste gang du venter gæster.