Søde desserter med ost - de bedste opskrifter

Søde dessertopskrifter til osteelskeren

Klassikeren er cheesecake, den første dessert med ost, der popper op på lystavlen, når du vrider din hjerne for at komme på en dessert til osteelskeren.

Der er selvfølgelig også nyklassikeren cupcakes med cream cheese frosting. Men det moderne dessertkøkken kan meget andet end det. Her på siden finder du et stort udvalg af dessertopskrifter, hvor ost er en vigtigt ingrediens.

Der er opskrifter til de modige typer, der tør kaste sig ud i en ægte Michelin-dessert med blåskimmelost. Til den eksperimenterende kok, der ikke er bleg for at sætte en mælkesnitte til voksne på bordet. Men du finder også en blid og børnevenlig squashkage med ostecreme. Alle har de to ting til fælles: Ost og velsmag. Velbekomme!

Idéer til desserter med ost

Lad en dessert med ost være det søde punktum, der aflsutter en hyggelig og vellykket middag. Alt afhængig af sæsonen og hvilke gæster, du inviterer til bords, er der mange gode bud på en ostedessert. Har du en forkærlighed for is, må du prøve en ricotta-is med kirsebær og rødbede. Til jul kan du bruge dine hjemmebagte brunkager på en ny måde – nemlig som tilbehør til ost. En traditionel brunkage med blåskimmel er en himmerigsmundfuld. Og når vi nu snakker julekager, kan du faktisk også bruge resten af dine jødekager ovenpå cheesecake. Det går du heller ikke galt i byen med. Skal du virkelig imponere resten af selskabet, er vinderen af Danmarks bedste osteret 2018 værd at sætte på bordet: Flan på Thise Blå Grubé, hasselnødssablé, brændte figner og figenescabeche. Voila!

Tærte med ost – også som dessert

Tærter med ost er skam også en del af dessertkøkkenet – de kan serveres med meget andet en skinkefyld og ostegratinering. Her på siden finder du flere bud. En desserttærte med ost kan være meget andet end en klassisk – men bestemt ikke kedelig – ostekage. Bag de lækreste miniæbletærter med gedeost eller prøv en tærte, der får ost, bær og krydderurter til at spille op mod hinanden i skøn harmoni, nemlig denne tærte med Arla Unika Loke, rosmarin og hindbær.

 

Pandekager med ost – kan man det?

Ja, i den grad! Server dine pandekager med ost som alternativ til ungernes favorit med syltetøj og sukker. Hold dén version på børnebordet og præsenter den voksne del af middagsselskabet for f.eks. Restaurant Kanalens bud på en osteret med camembert fra Hårbølle Mejeri: Pandekager med pære, szechuan-peber, valnødder, trøffel og ost.

 

Ost eller dessert først?

En diskussion, der næppe får en ende. Hvad serverer man først? Ost eller dessert? I Frankrig serverer man osten først, så man kan nyde den med det sidste rødvin, inden desserten derefter sættes på bordet sammen med dessertvinen. På den anden side af kanalen gør man det omvendt: I England serverer man dessert først, og derefter får osten selskab af et glas portvin. 

 

Ost til dessert

Endnu en mulighed er at servere ost som dessert og droppe det søde indspark. Det er der intet galt i. Bliv klogere på, hvordan du sammensætter den perfekte ostetallerken og lav gerne dit eget tilbehør til ostebordet.

 

Kilde: The Telegraph

 

Opskrifter på desserter med ost

Karamel cheesecake i glas

Karamel cheesecake i glas

Opskrift og foto af One KitchenOpskrift på karamel cheesecake i glas   Ingredienser til 4 stk. 6 digestive kiksBær til pyntCitronmelisse til pynt Cheesecakecreme:75 g sukker150 g økologisk flødeost120 ml fløde2 tsk vaniljeekstrakt eller vaniljepasta eller kornene...