Ost som forret - find de bedste opskrifter på forretter med ost her

Vi har samlet de bedste opskrifter på forretter, snacks og appetizers med ost. Mangler du inspiration til en forret til middagen? Se vores forslag lige her.

Osten får så tit lov til at afslutte måltidet. Den tradition vil vi ikke bryde med. Men ost gør sig også ganske godt som ingrediens i middagens åbningsnummer – forretten, appetizeren og snacken, inden maverne bliver alt for fyldte.

Vi har samlet de bedste opskrifter på forretter med ost. Nogle af dem er nemme, andre er lidt mere avancerede, og alle er de lækre. Gå på opdagelse i vores store bagkatalog af opskrifter med ost. Bon appetit!

Nem forret – servér en ret med ost

Har du inviteret til en større middag, gør du klogt i at holde nogle af to do-listens opgaver i den nemme genre. Planlæg en nem forret, der ikke kræver meget tid i køkkenet. Må vi anbefale: Grillet romainesalat med blåskimmelost og citronvinaigrette. Det kræver kun kort tilberedelsestid, og de fleste af rettens ingredienser kan du have klargjort i forvejen. Indkøbslisten kalder heller ikke på meget mere end blåskimmelost, romainesalat, radiser og pinjekerne – resten har du med al sandsynlighed i dit basislager. Et andet forslag til en ret, der også inkluderer en nem opskrift, er ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips. Den fungerer både som forret og imponerer også som velkomstsnack ved gæsternes ankomst. Servér den i et lille sylteglas, så dine gæster nemt kan bære den med sig, mens de hilser på venner og bekendte. Retten er også oplagt til en reception.

Skal det være en gourmet-forret?

Dem har vi også ganske gode bud på. Er du modig, så kast dig ud i vores opskrift på mille feuille fra Falsled Kro med gedeost og trøffel – en mille feuille med økologisk fynbo-ost af gedemælk, syltede trøfler, cremet persille og fedt-croutoner af hjemmebagt brioche. Hvad siger du så? Dine gæster vil i hvert fald tabe kæben over denne ret, der var finalist i kokkekonkurrencen Danmarks bedste osteret 2018. Eller kast dig over forretten brændt porre med ost og bacon, hvis det stadig skal være gourmet, men også gerne må være lidt nemt. Den kræver blot, at du har en grillpande, en ovn og en multihakker. 

Forslag til en kold forret

Vil du servere en kold forret, er der flere bud blandt de opskrifter, du finder her på siden. Du kan jo lade dig inspirere en smule af italienerne og deres bruschetta: Et stykke brød toppet med de lækreste sager. Her på siden kan vi byde på sprød baguette med røget and og blå ostecreme: Ostecreme på blåskimmelost i samspil med røget andebryst, smagen af valnødder og brombær bragt sammen med baguettens sprødhed. Voila! Eller hvad med en nordisk bruschetta med ostecreme af Rød Krystal – den går du næppe galt i byen med. Sidst, men bestemt ikke mindst, kan du jo lade dig forføre af en toast med ost, grønkålspesto og syltede rødløg.

Velbekomme!

Se også vores opskrifter på de mest indtagende retter med smeltet ost, alle vores lækre tærter med ost – og glem ikke at slutte middagen behørigt af med en sød dessert med ost.