Osten får så tit lov til at afslutte måltidet. Den tradition vil vi ikke bryde med. Men ost gør sig også ganske godt som ingrediens i middagens åbningsnummer – forretten, appetizeren og snacken, inden maverne bliver alt for fyldte.
Vi har samlet de bedste opskrifter på forretter med ost. Nogle af dem er nemme, andre er lidt mere avancerede, og alle er de lækre. Gå på opdagelse i vores store bagkatalog af opskrifter med ost. Bon appetit!
Ostevafler med creme fraiche, æble og timian
Croque monsieur på rugbrød med Mont d’Or og brøndkarsesalat
Salt cheesecake med syltet grønt, timianolie og ostefladbrød
Tarte flambée med cremet ost, jordskokker, skinke og trøffel
Opskrift på Danmarks bedste osteret 2020 af STUDIO
Ravioli med friskost, grillet squash og friskostcreme med brunet smør
Grillet romainesalat med blåskimmelost og citronvinaigrette
Ostemad med hvidskimmelost, konfiteret æggeblomme og rom
Ostekurve med sommersalat
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...
Brændt porre med ost og bacon
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...
Ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...
Risotto på Høost med forårsgrønt og kørvelolie
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...
Ost i grønne hverdagsklæder: Nordisk bruschetta med ostecreme af Rød Krystal
Ost i grønne hverdagsklæder: Toast med ost, grønkålspesto og syltede rødløg
Opskrift på mille feuille fra Falsled Kro med gedeost og trøffel
Sprød baguette med røget and og blå ostecreme
Butterdejsreder med blåskimmelcreme, grønkål og confiteret and
Stegt havkat med ølsauce, æbler og osteskum
Ostekugler i friske krydderurter
Aftensgrød
Butterdejs-snack med blåskimmelost
Kammusling, æbleflæsk og sauce på fast modnet ost
Nem forret – servér en ret med ost
Har du inviteret til en større middag, gør du klogt i at holde nogle af to do-listens opgaver i den nemme genre. Planlæg en nem forret, der ikke kræver meget tid i køkkenet. Må vi anbefale: Grillet romainesalat med blåskimmelost og citronvinaigrette. Det kræver kun kort tilberedelsestid, og de fleste af rettens ingredienser kan du have klargjort i forvejen. Indkøbslisten kalder heller ikke på meget mere end blåskimmelost, romainesalat, radiser og pinjekerne – resten har du med al sandsynlighed i dit basislager. Et andet forslag til en ret, der også inkluderer en nem opskrift, er ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips. Den fungerer både som forret og imponerer også som velkomstsnack ved gæsternes ankomst. Servér den i et lille sylteglas, så dine gæster nemt kan bære den med sig, mens de hilser på venner og bekendte. Retten er også oplagt til en reception.

Skal det være en gourmet-forret?
Dem har vi også ganske gode bud på. Er du modig, så kast dig ud i vores opskrift på mille feuille fra Falsled Kro med gedeost og trøffel – en mille feuille med økologisk fynbo-ost af gedemælk, syltede trøfler, cremet persille og fedt-croutoner af hjemmebagt brioche. Hvad siger du så? Dine gæster vil i hvert fald tabe kæben over denne ret, der var finalist i kokkekonkurrencen Danmarks bedste osteret 2018. Eller kast dig over forretten brændt porre med ost og bacon, hvis det stadig skal være gourmet, men også gerne må være lidt nemt. Den kræver blot, at du har en grillpande, en ovn og en multihakker.
Forslag til en kold forret
Vil du servere en kold forret, er der flere bud blandt de opskrifter, du finder her på siden. Du kan jo lade dig inspirere en smule af italienerne og deres bruschetta: Et stykke brød toppet med de lækreste sager. Her på siden kan vi byde på sprød baguette med røget and og blå ostecreme: Ostecreme på blåskimmelost i samspil med røget andebryst, smagen af valnødder og brombær bragt sammen med baguettens sprødhed. Voila! Eller hvad med en nordisk bruschetta med ostecreme af Rød Krystal – den går du næppe galt i byen med. Sidst, men bestemt ikke mindst, kan du jo lade dig forføre af en toast med ost, grønkålspesto og syltede rødløg.
Velbekomme!
Se også vores opskrifter på de mest indtagende retter med smeltet ost, alle vores lækre tærter med ost – og glem ikke at slutte middagen behørigt af med en sød dessert med ost.