De bedste vegetarretter med ost

Pasta med ostesovs, salat med ost eller en dessert med blåskimmel. Vi har samlet de lækreste vegetarretter ét sted. Find de bedste vegetariske opskrifter her.

Vi har samlet de bedste vegetariske opskrifter fra vores bagkatalog her på siden. At kalde dem vegetarmad er i virkeligheden noget pjat, for faktisk er det blot en samling virkelig gode retter, der udmærker sig ved deres smag, udseende, duft og konsistens – og så er der helt tilfældigt intet kød i. Om det er fordi, du ikke spiser kød, du gerne vil skåne klimaet, eller om du bare virkelig godt kan lide god mad – værsgo at gå på opdagelse i vores opskrifter!

At bruge revet ost i madlavningen er en oplagt måde at få brugt sine osterester på. Smid derfor aldrig ost ud, men brug det i stedet. Og hvad du så skal bruge det til? Det giver vi dig et bud på her. 

Crostini med bagte druer og økologisk dansk brie

Crostini med bagte druer og økologisk dansk brie

Opskrift og foto af Maj SchjøthOpskrift på crostini med bagte druer og økologisk dansk brie   Ingredienser til 10 stk. Du kan lave din egen pesto, men du kan også sagtens købe en god variant. 1 stk økologisk dansk brie300 gram stenfrie røde vindruer1stk flûteLidt...

Karamel cheesecake i glas

Karamel cheesecake i glas

Opskrift og foto af One KitchenOpskrift på karamel cheesecake i glas   Ingredienser til 4 stk. 6 digestive kiksBær til pyntCitronmelisse til pynt Cheesecakecreme:75 g sukker150 g økologisk flødeost120 ml fløde2 tsk vaniljeekstrakt eller vaniljepasta eller kornene...

Fritere flødehavartibidder

Fritere flødehavartibidder

Opskrift og foto af One KitchenOpskrift på fritere flødehavartibidder   Ingredienser til 24 stk. 350 g økologisk flødehavarti5 ægolie til fritering Melmiks:2½ dl hvedemel2 tsk løgpulver1 tsk hvidløgspulver1 tsk saltpeber Pankomiks:4 dl panko1 dl hvedemel1 tsk...

Bagt pasta med cremet tomatsauce og økologiske oste

Bagt pasta med cremet tomatsauce og økologiske oste

Opskrift og foto af GourministerietOpskrift på bagt pasta med cremet tomatsauce og økologiske oste   Ingredienser til 4 personer - 40 minutter 1 løg, finthakket4 fed hvidløg, revet eller presset5 spsk tomatkoncentrat2 ds hakkede tomater1 tsk tørret basilikum1 tsk...

Courgettenudler med bagte tomater og persille- og basilikumpesto

Courgettenudler med bagte tomater og persille- og basilikumpesto

Haver og butikker bugner af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens fænomenale køkkentekniske egenskaber og smagsforstærkende effekt i en række udvalgte grøntsagsretter til hverdag og fest. Her får du Christina Bennetzens opskrift...

Grillet romainesalat med blåskimmelost og citronvinaigrette

Grillet romainesalat med blåskimmelost og citronvinaigrette

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Kartoffeltærte med grønt og gedeost

Kartoffeltærte med grønt og gedeost

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Ostekurve med sommersalat

Ostekurve med sommersalat

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips

Ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...

Opskrifter med osterester: 3 tips til at bruge osteskorper

Opskrifter med osterester: 3 tips til at bruge osteskorper

Du kender det sikkert: Osten er spist, og kun skorpen er tilbage. De fleste ville nok smide den ud, og det gjorde jeg også selv, lige indtil det gik op for mig, at den er alt for god til skraldespanden. Sådan en osteskorpe er nemlig sprængfyldt med smag, som kan...

Vegetar-festmenu – gode bud på gæstemad

At vegetarmad er kedeligt er en misforståelse. Tænk på det italienske køkken – hvor mange pastaretter og pizzaer, der aldrig har mærket et varmt stænk kødsaft, har ikke gået sejrsgang verden rundt? Det er ingen sag at dække op til fest med lutter vegetariske retter. 

Må vi foreslå, du indleder middagen med en bruschetta med ostecreme. Derefter kan du passende fortsætte aftenen med en pasta med ostesovs. Skal der kød på bordet, og leder du efter en ret, der både kan være tilbehør for kødspiserne og agere hovedret for vegetarerne, kan du kaste dig ud i en cremet perlebygsalat med gedeost eller en græskarsouffle med gedefriskost. Afslut festmenuen med en dessert med blåskimmelost. Se dét vil imponere selv den stædigste carnivor.

Salat med ost

Salat med ost er meget mere end en cæsarsalat eller en chevre chaud. Bevares, dem holder vi stadig af, men heldigvis er det tilladt at have mere end én ostefavorit, så hvorfor ikke føje en af følgende til repetoiret: Cremet perlebygsalat med gedefriskost, hasselnødder og palmekål når hele smagspaletten rundt og bliver et hit på fællesbuffetten eller som hverdagsaftensmad. Ligesom denne perlespeltsalat med Thybo-ost, granatæble og jordskokkechips skam også kan noget. 

Desserter med ost

Dessertkortet er som udgangspunkt altid sammensat af vegetariske retter, så her kan du som vegetar roligt boltre dig. Hvis vi må nævne i flæng: Børnevenlig squashkage med ostecreme. Forkæl dit publikum med en stak pandekager med havtorn og blåskimmelost. Eller hvad med en blue cheesecake? Du kan også bare tage listen over de bedste desserter med ost fra en ende af. 

Retter med vegansk ost

Hvis du gerne vil undgå alle animalske produkter, er det selvfølgelig også en mulighed at bruge vegansk ost i din madlavning. Selv om at bruge ordet “ost” dog er en tilsnigelse – faktisk må det produkt, mange kender som vegansk ost eller åhst, faktisk slet ikke kaldes ost. Der findes flere bud på produkter, der kan erstatte det ellers meget populære mejeriprodukt.