SPIS! Odense Food Festival

10. september – 16. september 2018

Workshop: Lav din egen ost på Rygeostens Dag

14. september kl. 15.00-17.00
Sted: Workshopteltet

Hvad er sjovere end at spise ost? At lave det selv!

I anledning af Rygeostens dag kan du komme med til workshop, hvor du lærer at lave dit helt eget eksemplar af den røgede specialitet og selvfølgelig smage på resultatet til sidst.

Rygeosten er en af Danmarks mest originale oste, både i smag og udseende, og nogle mener, at den er blevet produceret helt tilbage i vikingetiden. Gennem de seneste år har rygeost været truet som almindelig dagligvare, men det skal den nyindstiftede Rygeostens Dag lave om på ved at sætte den fynske førsteelsker på dagsordenen igen.

Få billetter her. Læs mere om rygeosten her.

SPIS! morgenmad

15. september 8.45-10.30
Sted: Eventyrhaven

Kom med til en kulturel og appetitlig morgen, når SPIS Odense og Ost & ko inviterer til morgenmadsbuffet med festlige indslag i Eventyrhavens smukke omgivelser.

Til morgenmadsbuffeten vil du finde det bedste fra danske mejerier: fra delikate oste til nye og kendte varianter af mælk, smør og syrnede mælkeprodukter. Morgenmaden indledes til et akkompagnement af Odense Kammerkor og fællessang med Claus fra Byens Højskole, før Rasmus Holmgård fra Ost & ko introducerer morgenmaden. 

Hvis din energi rækker til mere end sang og smagning, så kan du deltage i yoga-hold både før og efter morgenmaden. 

08.45: Yoga
09.00: Introduktion til morgenmaden af Rasmus Holmgård fra Ost & ko
09.05: Morgenmadsbuffet 
10.00: Yoga

Køb billetter her.

Smag & ko

15. september kl. 13.30-14.30
Sted: Workshopteltet

Underholdende og lærerig blindsmagning af mælk, smør og syrnede produkter. Bliv en ørn til at forstå dine mælkeprodukter, og få dig en lækker én på smagsopleveren!

Mælk er ikke bare mælk. Men hvordan kvalitetsdifferentierer du helt almindelige mejeriprodukter? Hvad adskiller to forskellige slags mælk eller smør i smag og i andre kvaliteter? Mejeriforeningen inviterer på en interaktiv opdagelsesrejse ud i velsmag og produktkvalitet. En laktisk dannelsesrejse, der illustrerer mælkens vej fra yver til glas og via syrning til surmælksprodukter og derfra via mekanisk behandling og håndværk til eksempelvis smør. Kom og nørd med!

Billetter kan hentes her.

Rejseleder gennem smagningen er professionel madkommunikatør, Rasmus Holmgård. 

Schiøtzprisen 2018

16. september kl.11.00-14.15

Sted: Odeon

Igen i år kan du som publikum komme helt tæt på top-gastronomien, når Danmarks bedste kokke dyster til Schiøtzprisen 2018. 

Schiøtzprisen præmierer kokkenes evner til at fortolke det fynske terroir og bedømmes på smag, visuel præsentation, innovation og evnen til at formidle den fynske fortælling. 

Til Schiøtzprisen stiller SPIS! Odense Food Festival en råvarebuffet fyldt med de bedste kvalitetsråvarer og -produkter fra Fyn til rådighed. Som del af denne buffet leverer Ost & ko et bredt sortiment af de bedste fynske mejeriprodukter, som kokkene kan bruge til at fremhæve den fynske fødevarefortælling i deres ret. 

Kom med som publikum og oplev hvordan kokkene dyster på nysgerrighed, kreativitet og innovation i jagten på at blive kåret som vinderen af dette års Schiøtzprisen. Læs mere her.