Food Festival

6.-8. SEPTEMBER 2019

Ostevognen x Restaurant Hærværk

 

Ostevognen x Restaurant Hærværk

7. september kl. 11–16
Fra dyr til bord

Kig forbi Ost & kos Ostevognen og sæt tænderne i Restaurant Hærværks nyfortolkning af den klassiske danske ostemad. Retten var nomineret til Mejeriforeningen Danmarks bedste osteret 2018 og tilsat et uortodokst kækt modspil præsenteres den 24 måneders ekstra lagrede Vesterhavsost fra Thise Mejeri. En “nostalgisk tribute til min bedstefar” kalder kokken Rune Lund Sørensen retten, som er udviklet i samarbejde med kollegaen Esben Kragh. 

Er det Danmarks bedste ostemad? Kig forbi, smag og bedøm selv.

 

Den smukke ostemad er fotograferet af Thomas Alcayaga

 

OSTERUTEN

 

OSTERUTEN

7. september – to walks kl. 11.30 og kl. 14.30
Fra dyr til bord

I år har du igen mulighed for at plante snuden i ostesporet, når Mejeriforeningens Ost & ko inviterer på oste-walk på festivalpladsen. Med et glas godt i hånden, går ruten forbi udvalgte mejerier. Du får mulighed for at smage på mejeriernes nyeste oste, tale med mejeristernes bag og stille nysgerrige og oste-nørdede spørgsmål. Turen starter fra Ost & kos ostevogn, som er placeret i området ”fra dyr til bord”.

Det er gratis at traske med på walk’en, når du har billet til festivalen, men du skal reservere din plads her

 

Foto: Liv Kastrup for Ost & ko

 

LÆKKER OSTESMAGNING

 

LÆKKER OSTESMAGNING

8. september – to smagninger kl. 13.30 og kl. 16
Livsstilsområdet

Hvad er en god ost? Hvordan smager man på den? Og kan en dansk skæreost være en stor gastronomisk oplevelse? Tag med til lækker ostesmagning med Ost & ko og Mejeriforeningen.

Kom med til et grundkursus i osteforståelse, når Mejeriforeningen og ostekulturkampagnen Ost & ko inviterer til smagning af 6 lækre danske oste og en gennemgang af smageteknik og de vigtigste parametre til vurdering af ostekvalitet.

Osteformidler Rasmus Holmgård tegner og fortæller, mens du sætter tænderne i de udvalgte smagsprøver. Vi smager 4-5 forskellige ostetyper og giver et særligt fokus til den klassiske danske skæreost, som let kommer til at stå i skyggen af de bløde, skimlede og faste oste. Er det rimeligt – eller kan en skæreost også give en stor gastronomisk oplevelse?

Smag selv, når vi leger med maden søndag 8. september kl. 13.30 og igen kl. 16.

Når du har billet til festivalen, er smagningen gratis, men du skal reservere en plads via linket her

 

Foto: Jesper Rais for Ost & ko