Gårdbesøg til Søtofte Gårdmejeri

23. september kan du kommme bag om Søtoftes produktion af friskost, mælk og yoghurt, og gå med i marken, klap køerne og få et indblik i, hvordan koens kost og velbefindende har indflydelse på mejerivarerne.

Rene Redzepi kalder Søtofte Gårdmejeris yoghurt for Danmarks bedste, men hvad kræver det egentligt at lave mejerivarer af den kvalitet, og hvordan driver man som et ungt par et landbrug. I samarbejde med Søtofte Gårdmejeri inviterer Mejeriforeningen og Ost & ko dig på gårdbesøg hos Søtofte Gårdmejeri som en del af den madpoltiske festival Madland.

 

Kom bag om Søtoftes produktion af friskost, mælk og yoghurt, og gå med i marken, klap køerne og få et indblik i, hvordan koens kost og velbefindende har indflydelse på mejerivarerne. Det hele krydres med en sen eftermiddagssnack og en mejeri-quiz på busturen.

Tidspunkt

Onsdag 23. september fra 14.00-18.30 ca.

Mødested: København Hovedbanegård, hvor vi i bus kører mod Søtoftes gård i Ringsted.

Få fat i din billet her.

Hvem er Søtofte?

Bag Søtofte Gårdmejeri står parret mejeriingeniør Maria Linea Østergaard og landmand Michel Poulsen, der har etableret et gårdmejeri som en del af landbruget Søtoftes Jordbrug ved Ringsted. Her bliver der produceret og solgt mælk, yoghurt og friskost fra fritgående græsmælkskøer og æg fra høns, der lever på og flyttes til frisk græs tre gange ugentligt. Mælken tappes med et mobilt malkeanlægning og hældes på returglasflasker eller laves til langtidssyrnet drænet yoghurt. Dét og meget mere kan du høre om på gårdbesøget.