Gourmetprisen 2022

Der var stærke følelser og stor velsmag på spil, da dommerpanelet onsdag 31. august kårede årets fire vindere af Gourmetprisen 2022. 45 mejeriprodukter deltog, 12 produkter blev nominerede og 4 vandt, produceret af mejerier fra både Sønderjylland, Vestjylland, Nordsjælland og Sverige. Det høje kvalitetsniveau over hele linjen gjorde det svært for dommerne at udvælge vinderprodukterne. 

Gourmetprisen 2022

 

Økologisk flødedessert med kirsebær, økologisk dobbeltsyrnet smør med dansk sydesalt, Gammel Knas og Hallands Himmel vinder Gourmetprisen 2022. Der var stærke følelser og stor velsmag på spil, da dommerpanelet onsdag 31. august kårede årets fire vindere af Gourmetprisen 2022. 45 mejeriprodukter deltog, 12 produkter blev nominerede og 4 vandt, produceret af mejerier fra både Sønderjylland, Vestjylland, Nordsjælland og Sverige. Det høje kvalitetsniveau over hele linjen gjorde det svært for dommerne at udvælge vinderprodukterne.

Det er 17. gang, at Mejeriforeningens Gourmetprisen bliver uddelt for at fejre det store, mangfoldige udvalg af oste og mejeriprodukter i verdensklasse fra de danske mejerier. Det kompetente dommerpanel havde ved prisuddelingen fornøjelsen af at smage og vurdere alle 12 finale-produkter fra mejerier i hele landet og et par enkelte fra Sverige.

 

Årets vindere af Gourmetprisen 2022 i de fire kategorier er:

 

– Is og konsummælksprodukter:

Økologisk Flødedessert med Kirsebær fra Øllingegaard Mejeri

– Smør:

Økologisk dobbeltsyrnet smør med dansk sydesalt fra Naturmælk

– Hårde oste:

Gammel Knas, Arla Unika, Arla Nr. Vium Mejeri

– Bløde oste:

Hallands Himmel, Arla Unika, Arla Kvibille Mejeri (Sverige)

Find årets pressemeddelse her.

 

Årets dommerpanel

Til at smage sig igennem de skønne mejeriprodukter og udvælge vinderne af Gourmetprisen 2021, står et skarpt gastronomisk dommerpanel bestående af:

 

Årets dommerpanel består af:

– Camilla Bojsen-Møller, ostekommunikatør og blogger på Ostesnak.dk

– Rasmus Palsgård, madskribent og -anmelder og indehaver af feinschmeckeren.dk

– Mika Wulff, Le Cordon Bleu-udlært konditor og chefredaktør for magasinet Lækkerier

– Denny Vangsted, kok og indehaver af spisebar og landhandel Omegn og Venner

 

Klik på foto herunder for at læse onlinekataloget for Gourmetprisen 2022.

Alternativt kan du finde kataloget via dette link. 

Smag på vinderprodukterne fredag den 2. september kl. 14.30 og 15.00 under dette års Food Festival

Fredag den 2. september får du mulighed for at gå det professionelle dommerpanels vurdering efter i sømmene, når Mejeriforeningen inviterer til en smagning af de fire vinderprodukter af Gourmetprisen 2022 i Samtalekøkkenet på Food Festival. Gourmetprisen er navnet på Mejeriforeningens årligt tilbagevendende konkurrence, som honorerer de gastronomiske kvaliteter i mejeriprodukter. Der kåres en vinder i de følgende fire kategorier: Is og konsummælksprodukter, Smør, Hård ost og Blød ost.

Vi smager de fire produkter på 30 minutter fra kl. 14.30 og igen fra kl. 15.00. Undervejs kommenteres produkterne af mejeriformidler Rasmus Holmgård fra Mejeriforeningen, som også forklarer konkurrencens kvalitetskriterier og idéen med at bedømme “gastronomisk kvalitet”. Hvad er en god blød ost? Kan et mælkeprodukt med misfarvninger og huller og vandudtræk have en høj kvalitet? Og er det virkelig smørret, der gør’ed? Smag selv, og bliv klogere – i Samtalekøkkenet fredag kl. 14.30 og kl. 15.00.

Om Gourmetprisen

Gourmetprisen blev under titlen “Mejeribrugets Gourmetpris” indstiftet i 2003 for at synliggøre den kvalitet og innovation, som findes i danske mejeriprodukter. Siden er Gourmetprisen blevet afholdt 14 gange som et gastronomisk fokuseret supplement til International Food Contests mejeritekniske kvalitetsvurdering.

 

Sidste års vindere af Gourmetprisen 2021

Ostesmagsdommerne skulle stille skarpt på den gastronomiske kvalitet af produkter inden for fem forskellige kategorier og derefter kåre én vinder inden for hver af de fem kategorier.

Kategori 1: Bløde oste
Vinder: Sort Himmel – dehydreret blåskimmelost fra Arla Unika

Kategori 2: Hårde oste
Vinder: Grubelagret Vesterhavsost fra Thise Mejeri

Kategori 3: Smør og blandingsprodukter
Vinder: Gourmetsmør med ramsløg og sydesalt fra Lindved Mejeri

Kategori 4: Konsummælksprodukter
Vinder: Årstids kefir fra Arla Unika Essens

Kategori 5: Is
Vinder: Økologisk Nougatis fra Ny Lundgård Ismejeri

Følg Ost & ko på de sociale medier