Gourmetprisen 2022

For 17. gang skal landets allerbedste mejeriprodukter hædres, for nu er det tid til uddelingen af Gourmetprisen 2022. Med Gourmetprisen vil Mejeriforeningen skabe større anerkendelse af de danske mejeriprodukter ved at synliggøre den høje kvalitet, diversitet og innovation på mejerierne. 

For 17. gang skal landets allerbedste mejeriprodukter hædres, for nu er det tid til uddelingen af Gourmetprisen 2022. Med Gourmetprisen vil Mejeriforeningen skabe større anerkendelse af de danske mejeriprodukter ved at synliggøre den høje kvalitet, diversitet og innovation på mejerierne. 

 

Den syttende udgave af Gourmetprisen uddeles 31. august, hvor et stærkt dommerpanel bestående af stifter af magasinet Lækkerier, Mika Wulff, madjournalist og blogger på Feinschmeckeren, Rasmus Palsgård, Indehaver af Omegn og Venner i Torvehallerne, Denny Vangsted og ostekommunikatør og blogger på Ostesnak.dk, Camilla Bojsen-Møller, smager sig igennem talrige mejeriprodukter for til sidst at finde fem vindere af den prestigefyldte Gourmetprisen 2022. 

Kategorierne er bløde oste, hårde oste, smør og blandingsprodukter, konsummælksprodukter og is –  og mejerier fra hele landet deltager. Dommerne skal først smage, nyde, analysere og perspektivere mejeriprodukterne og sende tre produkter i hver kategori videre til den store finalerunde 31. august.

Som noget nyt i år kan man som madglad forbruger få fingrene i vinderprodukterne, der vil være forsynet med emblemet Gourmetprisen 2022. Kig blot på mejerihylderne i dit lokale supermarked. 

På denne side kan du holde dig opdateret på Gourmetprisen 2022, hvor vinderne også vil blive offentliggjort. 

Om Gourmetprisen

Gourmetprisen blev under titlen “Mejeribrugets Gourmetpris” indstiftet i 2003 for at synliggøre den kvalitet og innovation, som findes i danske mejeriprodukter. Siden er Gourmetprisen blevet afholdt 14 gange som et gastronomisk fokuseret supplement til International Food Contests mejeritekniske kvalitetsvurdering.

 

Sidste års vindere af Gourmetprisen 2021

Ostesmagsdommerne skulle stille skarpt på den gastronomiske kvalitet af produkter inden for fem forskellige kategorier og derefter kåre én vinder inden for hver af de fem kategorier.

Kategori 1: Bløde oste
Vinder: Sort Himmel – dehydreret blåskimmelost fra Arla Unika

Kategori 2: Hårde oste
Vinder: Grubelagret Vesterhavsost fra Thise Mejeri

Kategori 3: Smør og blandingsprodukter
Vinder: Gourmetsmør med ramsløg og sydesalt fra Lindved Mejeri

Kategori 4: Konsummælksprodukter
Vinder: Årstids kefir fra Arla Unika Essens

Kategori 5: Is
Vinder: Økologisk Nougatis fra Ny Lundgård Ismejeri

Følg Ost & ko på de sociale medier