BJARNE ANDERSEN
THEM MEJERI


Hvad driver dig til at lave ost?

Det er, at jeg hver dag går i gang med at lave noget nyt. Du ved aldrig, hvad det ender med, når du starter en ny produktion. Det er en udfordring, jeg holder meget af. Jeg har været her i 25 år, og der har endnu ikke været to dage, som var ens. Det er et livsstykke for mig.

Hvad er det sværeste ved at lave ost?
Mælken forandrer sig, og medarbejderne forandrer sig, men kvaliteten skal stadig være den samme. Dynamikken er både det, der gør det spændende, og det, der gør det svært at lave ost.

Hvad er en god ost?
Det er en ost, der er lavet af mælk af allerhøjeste kvalitet, og i dag ved jeg, at vi har landets bedste mælk her på Them. Det er jeg meget stolt af, og det er også det, der gør, at osten får den smag, vi tilsætter i kulturen, og at den ikke baserer sig på tilfældigheder udefra.

Hvilken ost er din bedste?
Jeg vil gerne fremhæve vores Krystal Ost. Det er en meget hård ost, der har lagret med nogle modningsfremmere, som giver krystaller og syre og en smag af karamel og noget frugtsmag hen ad ananas. Den er vi meget stolte af!

Fortæl om dit livs største osteoplevelse
Da jeg lige var startet i mejerilære, stak min mejeribestyrer mig en dag et stykke danablu, som han var ved at skære. Jeg turde ikke indrømme, at jeg faktisk ikke kunne lide ost, så jeg spiste stykket. Og opdagede til min overraskelse, at jeg faktisk godt kunne lide den! Siden da har jeg sat en ære i altid at smage på tingene, og det har givet mange store oplevelser i tidens løb.


OSTESTJERNER

De er håndværksmæssige ekvilibrister og teknikere til fingerspidserne. De er kreative, visionære og gastronomisk nyskabende. I serien “Ostestjerner” sætter Ost & ko fokus på de stjerne-ostemagere, som står bag Danmarks bedste oste.