Ingredienser

4 personer – 30 minutter

1 rulle butterdej
100 g økologisk flødeost
40 g soltørrede tomater, skåret i små tern
80 g økologisk aged havarti
70 g parmaskinke
50 g rucola
30 g pinjekerner
2 forårsløg, fintsnittet
Salt og peber
Olivenolie

Sådan gør du

Åben butterdejen og læg den på et stykke bagepapir.
Med en kniv ridser du butterdejen hele vejen rundt, – ca. 2 cm fra kanten.
Bag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, – almindelig ovn.
Lad butterdejen køle let af, og smør derefter bunden med flødeosten.
Du kan evt. dyppe skeen i kogende vand undervejs, – det gør det meget nemmere at fordele osten.
Riv ca. 30 gram af havartien over flødeosten, drys med de soltørrede tomater og krydr med salt og peber.
Bag tærten videre i ca. 10-14 min., – stadig ved 200 grader.
Top den let afkølede butterdejstærte med rucola og parmaskinke.
Smuldr resten af havarti osten over toppen og drys med pinjekerner og forårsløg. Krydr. med friskkværnet peber.
Dryp evt. toppen med en smule olivenolie, og lidt frisk mikrogrønt.

 

Opskrift og foto: Gourministeriet