Karamelliserede løg på butterdej med fuldmåneost, Kimchidressing og løgblomster 

Af Emilie Qvist 

 

Introduktion til retten

I mange år brød jeg mig faktisk ikke det store om ost. Vesterhavsosten var den første ost, jeg for alvor var glad ved at spise, og belejligt nok kommer den fra Thise ikke ret langt fra, hvor jeg selv er vokset op. Deres Fuldmåneost er en lidt mere intens, ostet sag, som jeg her har smeltet ud over en butterdej med karameliserede løg og toppet med en skarp kimchidressing og løgblomster. Den ekstra skarphed, der er i Fuldmåneosten, går rigtig fint til den fede butterdej og de søde, karamelliserede løg.

Jeg er selv vokset op omkring Limfjorden og har levet det meste af mit liv på et landbrug, så jeg har en enorm respekt for den tid og passion, folk lægger i at lave ordentlige, økologiske råvarer. Jeg tror på, at det er vigtigt at få et indblik i som kokke – og alle andre for den sags skyld – så vi er mere opmærksomme på at yde deres varer den samme respekt, som producenterne gør.

 

Ingredienser til 4 personer

1 pk butterdej
½ kg rødløg
50 g smør
Kimchi
4 skiver Fuldmåneost
Balsamicoeddike
Salt
Lidt vand
Blomster fra f.eks. purløg, porre, løg, ramsløg

 

Tilberedning

Pil alle løgene og skær dem i skiver. Det behøves ikke være pænt!
Smelt smørret over middelvarme og lad løgene sautere ved medium varme i cirka 15-20 minutter. De skal være faldet godt sammen og helt karamelliserede. Tilsæt et godt skvæt balsamicoeddike, salt og evt. lidt vand, hvis den er kogt for “tør”. Løgene skal være bløde, søde og karamelliserede.
Hvis du har fået fat i noget Kimchi, så vend cirka 1 dl. op i en blender med 1 dl vand, og blend på fuld hastighed, indtil det bliver en lind puré. Tilsæt evt. mere vand, hvis maskinen brokker sig.
Tænd ovnen på 190 grader.
Skær butterdejen ud i firkanter på cirka 10×10 cm. Læg en god skefuld løgkompot i midten, og bag dem i cirka 20 min. Tag dem ud, læg en god skive ost oven på hver, og sæt i ovnen igen i cirka 5 min.

 

Servering

Når du har taget butterdejsfirkanterne ud af ovnen, så giv dem et pænt swirl af kimchidressingen, lidt plukkede løgblomster, og servér evt. med en grøn og frisk salat til. 

Velbekomme.